My tez sporo robimy sami, tylko muszę z fotkami nadrobić.

A teraz trochę inny klimat. Z synami (mieli wtedy jakieś 6 i 8 lat) zrobiliśmy dla ich siostry z okazji imienin mebelki dla lalek.

Super! Ja o takich ścieżkach myślę w warzywniaku (dwóch głównych) . Jak gruby powinien być beton? Coś powinno być pod spodem? Nie pęka z czasem? Doradźcie. :Pbeatann pisze:A to moja ścieżka którą ułożyłam sama, tylko dzięki Wam. Dzięki![]()
![]()
Gosiu - nie jestem ekspertem ale wikipedia podaje wysokość 5 - 10 m, usytuowanie w górnej części korony, raczej blisko pnia, najlepiej na drzewie iglastym. Osobiście celowałabym w okolice 10 m - z uwagi na bezpieczeństwo.magos13 pisze:bystrzanko a na jakiej wysokości umieścić ten kosz?
Dzięki!beatann pisze:Dokładnie tak. Potem robisz mgiełkę i suchy beton staje się mokrym betonem.
W tym roku zrobiłam sobie zakończenie rabaty ,żeby trawa nie przerastała i powiem tak : żeby robić na mokro to musiałbyś zrobić dość gęsty beton, bo jak kamień Ci za głęboko wpadnie to będzie problem z wyciągnieciem aby nie uszkodzić zaprawy ,a tak to możesz wyjąć kamyk podsypać i na nowo młotkiem wbićrepas200 pisze:Dobry pomysł z tym suchym betonemAle też można wciskać kamienie w gotową zaprawę