Reniu,wqidziałam tę różę już w kilku wątkach,ale nie wiedziałam,że ona tak długo kwitnie,wszędzie pisano,że nie powtarza kwitnienia.Ciekawe gdzie ją mogę kupić,musze wiosnakonkretnie za tą odmiana rozejrzeć się.Jutro pójdę do ogrodniczego po osmocote,bo zaczynam wsadzać begonie,które zaczęły kiełkować to spytam o ta odmiane róży.
agatka123,,dziękuję mnie też one pomagają przetrwać szare dni:)
Małgosiu ,,ja ją dostałam od znajomego..więc nie powiem gdzie można kupić..ale na pewno ją gdzieś znajdziesz:)
Witaj Mirabela...:)Heliotrop może być rośliną wieloletnią, jeśli przed przymrozkami zostanie wniesiony do chłodnego jasnego pomieszczenia. Po przezimowaniu w domu, można w lutym następnego roku rozmnożyć go z sadzonek pędowych i wysadzić na nowo do ogródka.
Zamiast komplementować kwiaty, zachwyciłam sie .... ...pietruszką.Nigdy nie udało mi się miec taką.Używamy sporo,moze dlatego,że jest ciągle"skubana".
Irys dobranockowy, sugestywnie podziałał na moją wyobraznię i powonienie......poczułam zapach...
Po ostatnich zdjeciach mam ,u mnie to samo za oknem,a już tyle kwiatów było na wierzchu.Reniu,nie wiesz po ilu latach zakwita bez od posadzenia z sadzonki ukopanej od macierzystego krzaka?
Zimę to chyba wszyscy już mają...u mnie zasypało mnie dokładnie...i nadal posypuje...
Więc wracam dalej do letnich wspomnień...
-- Wt 17 sty 2012 09:58 --
-- Wt 17 sty 2012 10:07 --
-- Wt 17 sty 2012 10:20 --
Dopiero zimą człowiek docenia to co ma...uwielbiam wracać do fotek z ogrodu...mogę się nacieszyć do woli..bo wiosną i latem tak szybko przemijają że czasem nie mam na to czasu:))
Witam..bajkowa zima panuje..sypie i sypie:)U nas to dobrze bo wody już w rzekach brakowało...i w studniach ludziska też mieli braki..teraz będzie co topnieć...)A i roślinki w ogrodzie dostana zapas wody na przedwiośniu...bo jesienią straszną suszę miały..
Ja powoli zaczynam coraz więcej myśleć o wiośnie..i ciekawa jestem moich nasadzonych cebulowych i co po zimie wypadnie ..jak każdej wiosny:)))Widzę że większość na forum już ma jakieś plany, zakupy..czas abym i ja się wzięła..choć powiem szczerze...że przez tą pracę to czasu człowiek ma mało
Jednak chcąc mieć jako taki ogród trzeba się zacząć już przygotowywać....
A zanim to nastąpi znowu wracam do wspomnień....