mmaryla też uwielbiam storczyki. Ten akurat miał roczną przerwę w kwitnieniu i zainwestował w korzenie. Tak dziurki zrobiłam żeby dochodziło powietrze. Dodatkowo na dnie osłonki jest pokruszony styropian.
trzynastka nie zawsze tak jest jakby się chciało, czasami mimo starań roślina nie chce rosnąć, ale storczyki to bardzo wdzięczne kwiaty
Filigranowa27 poisencji mam 3 ale tamte dwie nie nadają się do pokazania bo pogubiły liście. Lubię czerwony kolor szczególnie u kwiatów.
justus27Dziękuję. Pokusiłam się i kupiłam inne storczyki od ajani, tak tak ja jestem

chyba zwariowałam ale cena była super atrakcyjna i dostałam 2 gratis. Chociaż nie kwitną ale jaka będzie satysfakcja jak zakwitną
Stokrotkaniadzięki, więcej pokażę jak cyknę świeże fotki.
mniodkowa no wiesz co, korzeniami się zachwycasz

ja też tak mam , lubię podglądać jak rosną, dobrze że są w przeźroczystych doniczkach bo byłaby tragedia
kociara sama zauważyłam że więcej kwiatów kupuję zimą bo tęsknię za latem. A już niedługo dzień babci ,chociaż nią nie jestem ale mieszkam z babcią (teściową) i na pewno przybędą nowe kwiatki od wnuków. Babcia też jest zakręcona na punkcie doniczkowców.
fiskomp
, zapowiada się długie kwitnienie
Kto zgadnie co kryje się w pudle?