ogród Agaty (sure) - cz.3
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Su poogladaj moze cos Ci sie spodoba. Ja myslalam bardziej o takich prostych - zobacz w tym linku co Agus wkleila, na drugim zdjeciu calkiem po lewej stronie jest kawalek takiej donicy o ktorej myslalam tz o stylu w jakim mogla bys pojsc.
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O ta po lewej mogłaby pasować. A najbardziej mi się podobają takie sześciany/prostopadłościany, ale może to zbyt nowoczesne?...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
bardziej nowoczesne będą te metalowe, chociaż tak naprawdę wszystko zależy od kształtu, zdobienia bądź jego braku... właściwie, to jakich donic potrzebujesz, na jakie rośliny? bo ładne są też ceramiczne, takie jakby w poziomie perforowane... są także w grafitach i szarościach, różnych kształtach... takie, jak na pierwszym zdjęciu
- Jule
O matko i corko jakie ladne
Su - zobacz te - na pierwszych zdjeciach

no dokładnie, jest w czym wybierać
piękne, Julka!
przejrzyj sobie jeszcze tę stronę, to niedaleko mnie, może znajdziesz coś podobnego u siebie... (wstawiłam te, które mnie się wydają takie pomiędzy nowoczesnością, a stylem rustykalnym, w kształcie który Ci odpowiada)...

przejrzyj sobie jeszcze tę stronę, to niedaleko mnie, może znajdziesz coś podobnego u siebie... (wstawiłam te, które mnie się wydają takie pomiędzy nowoczesnością, a stylem rustykalnym, w kształcie który Ci odpowiada)...
- Sure
Cieplej, cieple!
Jule, te na pierwszym i trzecim bardzo pasujące, coś pośredniego, ani ultranowoczesne, ani rustykalne. Agu, strona świetna, sama nie wiem, co chciałabym sadzić, bo i jakaś zielenina jest ok, i kwitnące hortensje i różyczki mi się podobają. Pewnie decyzje będą zapadały po kolei, wybór doniczki ytrochę też określi jej zawartość ;)
na przykład w płaskiej typu skrzynia co innego (tę biorę razem z zawartością, choć chętnie w innym kolorze
) w wysokiej donicy może coś zwisającego bardziej, jakaś różyczka, albo to białe cudo... wawrzynek?
albo taka skrzyneczka?

Jule, te na pierwszym i trzecim bardzo pasujące, coś pośredniego, ani ultranowoczesne, ani rustykalne. Agu, strona świetna, sama nie wiem, co chciałabym sadzić, bo i jakaś zielenina jest ok, i kwitnące hortensje i różyczki mi się podobają. Pewnie decyzje będą zapadały po kolei, wybór doniczki ytrochę też określi jej zawartość ;)
na przykład w płaskiej typu skrzynia co innego (tę biorę razem z zawartością, choć chętnie w innym kolorze

albo taka skrzyneczka?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
w tych ciemnych (light cement) widziałabym:
w wysokiej hortensję,
w wysokiej niższej zwisającą blado-różową różycę,
w skrzyni prostokątnej limonkową żurawkę, ciemną trawkę i białego niecierpka,
a w pozostałych same jednoroczne...
strasznie mi się podobają, właśnie w tym kolorze!
w wysokiej hortensję,
w wysokiej niższej zwisającą blado-różową różycę,
w skrzyni prostokątnej limonkową żurawkę, ciemną trawkę i białego niecierpka,
a w pozostałych same jednoroczne...
strasznie mi się podobają, właśnie w tym kolorze!
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Niektóre propozycje donic naprawdę ładne. Sama się nie przymierzam do doniczkowania, bo miejsca mam dużo bez tego. Może, kiedy M taras dokończy 

- Sure
Agu, świetnie! Bardzo Ci dziękuję, coś takiego mi się właśnie majaczyło i mi to uporządkowałaś!
Te akurat sprzedawane są chyba po 3, ale pewnie i tak będę szukać gdzie indziej, bo nie wysyłają. I dobrze robi wcześniej zbadać organoleptycznie przed zakupem ;)
Ewo, ja niby też mam jakieś miejsce w ogrodzie (tzn. trawnik), ale donice to ma być ozdoba/urozmaicenie/osłona, no i taki sobie zwykły kaprys!

Te akurat sprzedawane są chyba po 3, ale pewnie i tak będę szukać gdzie indziej, bo nie wysyłają. I dobrze robi wcześniej zbadać organoleptycznie przed zakupem ;)
Ewo, ja niby też mam jakieś miejsce w ogrodzie (tzn. trawnik), ale donice to ma być ozdoba/urozmaicenie/osłona, no i taki sobie zwykły kaprys!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
Zwykle kaprysy sa najprzyjemniejsze - najwiecej i najdluzej ciesza 

- Sure
Jule, zgadzam się w całej rozciągłości! ;)
A przy okazji - do nas też zawitała zima. Na razie śniegu nie ma za dużo, ale jest i co jakiś czas dosypuje...

A przy okazji - do nas też zawitała zima. Na razie śniegu nie ma za dużo, ale jest i co jakiś czas dosypuje...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A u mnie zawieja
Wiatr aż zatyka. Rano koty chciały koniecznie wyjść na dwór-wracały jako szybki kląb zwierząt, a nie dostojni arystokraci. Chyba im w nóżki było zimno 

- Jule
Bialo-bialo, tylko wiatrzysko wieje niepotrzebnie
jakby nie wialo, to bylo by calkiem przyjemnie.

ano troszkę biało...
Su, w tygodniu pewnie podjadę obejrzeć donice w Konstancinie... upatrzyłam dla siebie te... mam dla Ciebie spojrzeć na jakieś konkretne i podać Ci szczegóły? gdybyś się zdecydowała, to ja mogłabym Ci wysłać, tyle że to ciężkie będzie i koszty...
Su, w tygodniu pewnie podjadę obejrzeć donice w Konstancinie... upatrzyłam dla siebie te... mam dla Ciebie spojrzeć na jakieś konkretne i podać Ci szczegóły? gdybyś się zdecydowała, to ja mogłabym Ci wysłać, tyle że to ciężkie będzie i koszty...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aga orientujesz się w cenie takich donic?