Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

masz bajecznie kolorowy ogród Małgosiu ....jak jeszcze dosadzisz te wymarzone trawy...ale bedzie cudnie ;:224
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu ogród śliczny, ja nie mniej niż rośliny podziwiam tę ilość kamieni jaką nagromadziłaś, ładnie to wygląda - powiedz mi proszę, skąd ich tyle nabrałaś? u nas w okolicy chyba już wszystkie możliwe wyzbierane a kupić taką ilość, to strasznie drogo wyniesie :(
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jule,do anabelek próbowałam juz wielu sposobów,one sie pokładają i stwierziłam,że ten jest napraktyczniejszy.Wczesną wiosną jak już je obetnę wtedy robię tą przeplatankę i jak hortensja rosnie wtedy sama kieruję ja tam,gdzie chcę,zeby gałązka była.Muszę teraz w tym roku pomyśleć nad czymś innym niż sznurek.Potem jak to zarośnie i tak nie widać,ale jest jakiś okres kiedy on jednak trochę szpeci.
Tadku, moje szmaragdy kupowałam u nas na agrze we wrześniu 2008 roku naprawdę małe.Sprzedawca wkładał mi po 2 szt do reklamówki i swobodnie po 4 sztuki niosłam do samochodu.Myślę,że im miejsce po prostu służy no i podlewam je jak jest sucho w lecie wodą ze studni,to wszystko.W 2009 robiłam wykończenia kamieniami.Korę dosypywałam 2 razy,ale to są wyrzucone pieniądze.Rosliny nie są w kamieniach,może nie widac na zdjęciu,ale za kamieniami mam szyszki z lasu i one są dużo lepsze niż kora.
Dorotko,sama nie moge doczekać się juz traw,oby tylko mrozu nie było,żebym mogła je od razu wysadzić.
Aguś,dziękuję ,że zagladasz do mnie.
Danusiu,kamienie kupowałam 50 zł za tonę ze żwirowni 12 ton.Mam z nich obwódkę wkoło domu i tymczasowo podjazd wyłożony.W całej okolicy wiekszych kamieni też już nie ma,bo wszystkie pozbierałam.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Malgos Dzięki ;:196 Ja bardziej myslalam o wiklinie zamiast sznurka - wiklina jest dosc gietka i mozna poprzeplatac miedzy palikami. U mnie wikliniany ale rzadki plotek bedzie pasowal, nawet jako ozdoba na poczatku a pozniej jak juz liscie wyrosnal, to zakryje troche.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Własciwie musiałabym spróbować z wiklina,niedaleko mnie rośnie,dzięki za pomysł.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

wiklinowy płotek albo kosz bez dna :wink: lubie takie rozwiązania :wink:
mozna murek zrobic z ładnego kamienia....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzebaby dosyć wysoko opleść wikliną,żeby się nie pokładały.Nie wiem jak maja inne,ale moje są baaardzo wiotkie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Małogosiu :) to jeszcze nie tak strasznie, wyobrażałam sobie, że to będzie większy koszt. Powiedz jeszcze proszę, czy pod tymi kamykami masz rozłożoną folię?
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Małgosiu śledzę waszą rozmowę na temat pokladania się roślin.Widzialam w jakimś programie angielskim na temat roślin ,ze takim niesfornym pokladającym się cudeńkom zakładano takie druciane płotki.
http://siatkionline.pl/pl,product,41927 ... x25mb.html
Robiono okrąg z tego i po pewnym czasie jak roślinasie zieleniła nie było nic widać,ja to będę stosowała w tym roku do dali,to dobry pomysł daję słowo.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu,nie mam nigdzie folii ani włókniny,bo ja bez przerwy latam z łopatką i cos przesadzam,dosadzam.Nie potrafię żadnej rabaty zakończyc na amen,za duzo pieknych roslin i coraz wiekszych chciejstw.
Ewo,a może faktycznie coś wykombinowac z supermarketu,zobaczę jeszcze,do wiosny daleko,plany bedą się zmieniać.Mam takie półkola i płaskie ekrany,ale stosuję je do dalii.
Ewo,nie planujesz założyć wątku tu?

Obrazek

Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj kochana jakoś jeszcze nie czuję się na siłach na na swój wątek ,wydaje mi się ze nie mam co pokazać jeszcze.
Może w nowym sezonie jak założę rabaty bylinowe to ludziska będą chcieli ze mną pogadać.
Na tę chwię jestem jeszcze stepowo trawowa a tu wszyscy jednak zawodzą o bylinach ,cebulowych itd.
Ale myślę ze pomysł z tymi płotkami to dobra rzecz ja to zastosuję do dali i tobie polecam,będę cię odwiedzała systematycznie pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa,chyba sobie żartyjesz,że nie masz co pokazać.Widoki z twoimi trawami sobie skopiowałam,bo zaniemówiłam na ich widok,a ty mówisz,że nie masz co pokazać.Każdy lubi co innego,zobacz u Amadyna trawy,nie wszyscy muszą mieć byliny.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak kochana masz racje ,hm może pomyślę ale i tak jeśli nie to będę wpadać do ciebie ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo,zapraszam serdecznie,ale mam nadzieję,że do końca miesiaca nie raz wpadn e do ciebie tu na forum.Na pewno masz więcej zdjęc i jestem juz ich bardzo ciekawa,a może poki żelazo gorące zakładaj dzisiaj?
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz o czym marzę spotkać się z forumowiczami na jakimś spotkaniu na żywo , w moim rejonie to jakoś nie działa podkarpacie się nie trzyma kupy ale może na wiosnę u was gdzieś ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”