Faza różana

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p
Od: 31 lip 2009, o 22:07

Re: Faza różana

Post »

Hejka! :)
Zobaczę jak to będzie z Polką, listki co to ma być ich dużo, w każdym razie już są. :wink: :lol: Z First Lady musiałam latać po ogrodzie, w końcu wylądowała na podwórku. To nie jest jakieś pospolite miejsce czy banicja w rejony o "mniejszym znaczeniu zdobniczym". Po prostu tam szykuje mi się nowa rabata różana i sądzę że z nowymi koleżankami, na bardziej nasłonecznionym miejscu ta róża jakoś mi zagra. Koleżanki dostała bardzo różne, od Pirouette i krzaczorków Maria Theresia zacząwszy, na Quenn of Sweeden skończywszy, + dużo szarych roślinek dla towarzystwa. W założeniu powinno być nieźle, jak wyjdzie w realu zobaczymy. Astrid Lindgren rośnie u mnie podsadzona The Fairy z jednej strony a jałowcem Andora z drugiej. Bez tej podsadki ten drapak byłby drażniący. Astrida zagadką jest, też jej nigdzie nie znalazłam. Typowy mieszaniec herbatni, kto wie może nawet szklarniowy, bo proste pędy i piękny kształt pąka. Też poczekamy jak to wyjdzie z nią w praniu. :?
Pozdrówka
K. ;:214
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nowa rabatka różana! Będę ciekawa jak w tych odcieniach różu + szarości ona się zaprezentuje. ;:65
Ja tam cały czas marzę o Charlesie Austinie, ale tym pięknym ;:108
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Tabaaza pisze:Hejka! :)
Czasem człowiek kupuje róże z którymi potem nie bardzo wie co zrobić. :roll: Po cztrokrotnym przesadzaniu, ten miniaturowy osobnik trafił miejmy nadzieję na miejsce docelowe. Jest szansa że uda mu się robić tutaj za koralowy akcent przy kremikach i zółciach, tudzież bladych łososiach ( trociach? ).

Ten miniaturowy osobnik wygląda mi na Margo Koster :wink:
http://aniads-rosegarden.blogspot.com/2 ... oster.html
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu dobrze, że jesteś, właśnie miałam zapytać, czy to on :wit
Wygląda, że tak :D
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

Ona ci to, Margo rzeczona, poczwórnie sadzona. :roll: Badylek ni przypiął, ni przyłatał. :wink: :lol:
Pozdrówka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Czy to nie będzie Cottage Rose ta twoja zyłkowana ,bo cosik jest do niej podobna ta ktorą widziałam teraz u Majki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2713744
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

Oj, żyłkowana nie podchodzi pod Cottage Rose, ona zdecydowanie jest mieszańcem herbatnim! :| Na fotce żyłki niespecjalnie widoczne w realu naprawdę solidne, no i kształt kwiatu i pąka.

Obrazek

A to jest moja nieodżałowana American Pillar, do dziś nie wiem co za świństwo ja wykończyło, przecież to żelazna róża?! :shock:

Obrazek

Pozdrówka
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szkoda American Pillar, do twarzy jej było z berberysem. Daje po oczach ;:108 Jakim sposobem się wykończyła?
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

Zaczęły jej zasychać pędy. Nie zdradzała objawów grzybowych na liściach tylko to zamieranie pędów. Użyłam solidnej chemii antygrzybicznej ale guzik to dało. ;:223 Postanowiłam że ją sobie jeszcze posadzę , raz co prawda kwitnie ale za to jak. No i ma masę uroku ala "dzikie różyczki". :)
Pozdrówka
Awatar użytkownika
mrowkaZ
50p
50p
Od: 7 sty 2012, o 15:18

Post »

Witaj Tabi, postanowiłam przydreptać tu za wami. ;:7
Pozdrawiam - Ania
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

I ja witam serdecznie familiję :wit
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

Tak, Mrówczyńska, przyszło nam różankować niemal profesjonalnie. :wink: :lol: W ramach przywitania pokażę Ci babola. Strzeliłam go jakieś dwa lata temu, Na zdjęciach mi się różyca podobała ale real zaczął skrzeczeć przy pierwszym kwitnieniu. Nie to że ona zła, ona dobra tylko zupełnie mi do niczego nie pasuje. Gdzie nie posadzę, wszędzie źle. To jest koszmar bo doszłam do wniosku że ta róża najlepiej wygląda sama ze sobą. No a u mnie byliniak. :? Znoszę ją tylko w takiej fazie jak ta na zdjęciu. Wcześniejsze, katalogowe, kwitnienie mnie dobija. Zdaje się że Ciotka Hanka będzie miała nową różyczkę. :|

Tak wygląda u mnie rozkapcaniała Nostalgie

Obrazek

Pozdrówka
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

[/quote]Tę też bym chciała ale nie pamiętam co to jest za odmiana. A-tko, to Twoja rączyna ją przytrzymuje, rosła u BC, może pamiętasz co to za jedna!

Obrazek[quote]

Kasiu, prawie się upewniłam , że to NUits de Young, wcześniej podejrzewałam. Tu zdjęcie z Albionu też z moją ręką, ale trochę inne ujęcie i inaczej kolorki wyszły :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Co ja się swego czasu tej Nuits naszukałam! Na Litwie znalazłam, ale nic mi z tego nie przyszło. Mogłam Musierowiczowej nie czytać :;230
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

tralaluszy pisze:Co ja się swego czsu tej Nuits naszukałam! Na Litwie znalazłam, ale nic mi z tego nie przyszło. Mogłam Musierowiczowej nie czytać :;230
Ona tez za mną po przeczytaniu książki chodziła (na razie przeszło, ale zaczyna znowu pikać)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”