Zima jest jak każdy widzi czyli zimy odczuwalnej (temperatura śnieg) brak.
Moje pytanie jest następujące, swędzi mnie żeby coś wsadzić jodłę konkretnie, można przy w/w warunkach atmosferycznych czy poczekać do wiosny :x
Sadziłam kiedyś agrest w sylwestra (kupiony z gołym korzeniem), a śnieg spadł dzień później i leżał już do wiosny. Agrest rośnie do dziś. Ale tak naprawdę to loteria czy coś z takiej rośliny będzie.
Krzewy w stanie bezlistnym można sadzic, bo one i tak "śpią", ale iglaki to już trochę inna para kaloszy, jeśli mróz przyjdzie może być nieciekawie. Rademenes, usiądź na rączkach i wiosny wyglądaj
Natalia mam szkółkę w okolicy są prawie całoroczni i super zaopatrzeni tralaluszy chyba masz rację dam sobie na wstrzymanie ale wiesz jak świerzbi cały czas mam jakieś pomysły
Powiem tobie tak, moja koleżanka i to z podstawówki tam pracuje i mówiła mi ze sadzonki drzewek zimują na dworze, to co gorsze takie zimowanie w doniczce na dworze, czy w ziemi opatulona agrowłókniną
Jak posadzisz, to ona uruchomi procesy życiowe, a w doniczce sobie przysypia i nikt jej nie stymuluje do tworzenia korzeni. Doniczkę należy mieć na uwadze, coby ewentualny mróz korzeni nie sięgnął.