Storczyk śmietnikowy
Re: Storczyk śmietnikowy
Też życzę żeby się przyjął 

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Loki - ja też mam śmietnikowego! Stał pod śmietnikiem przy kwiaciarni. Nie zmieścił się do środka - bo tam było pełno takich doniczkowych słoneczników w stanie agonalnym. Kupiłam bidulka za 5 zł. Ma pomarszczone pseudobulwy, ale jest na oko rześki i ma jeszcze 15 kwiatków. Na razie czytam wszystko o oncidium co tylko znajduję w necie. Nic z nim jeszcze nie robiłam - ale pewnie też przesadzę w poniedziałek.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Właśnie ? po dziesięciu miesiącach ? pierwszy z pędów kwiatostanowych (na których oczywiście kwiatów żadnych nie było) zasechł. Drugi ciągle jeszcze zielony. A poza tym storczyk rośnie jak marzenie ? drugiej tak zdrowej rośliny chyba nie mam. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Witaj Loki
Wstaw fotę,pochwal się adoptowanym kwiatkiem.Ehhh widać nie tylko zwierzęta z adopcji potrafią sie odwdzięczyć
Gratuluję z całego serduszka.Jak tam Francja? Wiosna już u Was????W tamtym roku tez mieliście wszystko tak szybciutko....Byłam tylko 6 tygodni w pracy w sezonie ,,jabłkowym,,ale za to jabłka jak arbuzy hihihi.Ciekawe jakie ,,zapowiedzi,,są na ten rok????

- Locutus
- Kontakt:
Żeby wstawić jakąś aktualną fotkę, musiałbym ją jeszcze zrobić? :-P :-P :-P Ale postaram się pokonać lenistwo w najbliższym czasie.
Właśnie drugi pęd kwiatostanowy też zaczął zasychać... Czyżby miała to być oznaka, że niedługo doczekam się następnego kwitnienia (i pierwszego już u mnie)? Chciałbym.
Jeśli chodzi o wiosnę ? zaczynają mi już kwitnąć narcyzy, u krokusów pojawiają się pąki kwiatowe, podobnie u hiacyntów, ludziom w ogrodach, które mijam idąc do stacji szybkiej kolei miejskiej, kwitną już pierwiosnki, a bergenie nawet przekwitają... Wiosna pełną gębą.
Pozdrawiam!
LOKI
Właśnie drugi pęd kwiatostanowy też zaczął zasychać... Czyżby miała to być oznaka, że niedługo doczekam się następnego kwitnienia (i pierwszego już u mnie)? Chciałbym.
Jeśli chodzi o wiosnę ? zaczynają mi już kwitnąć narcyzy, u krokusów pojawiają się pąki kwiatowe, podobnie u hiacyntów, ludziom w ogrodach, które mijam idąc do stacji szybkiej kolei miejskiej, kwitną już pierwiosnki, a bergenie nawet przekwitają... Wiosna pełną gębą.

Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt: