Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

e-genia pisze:A lekarz z poradni metabolicznej nie wie o moich kłopotach bo ja sama dopiero się wczoraj dowiedziałam .
To chyba powinnaś go jak najszybciej poinformawać, to on musi podjąć decyzję, czy możesz kontynuować akurat taką dietę (zawsze mnie zastanawiało, że u nas w poradniach metabolicznych nie zaczynaja od kompleksowych badań).
Zgłaszając się nawet do metabolicbalans podstawą są badania kompleksowe wykonane przez sprawdzone laboratoria i na podstawie bardzo szczegółowego wywiadu o stanie zdrowia, przebytych chorobach, przyjmowanych lekach. Dieta 1000 kalorii jest bardzo wyczerpująca, jest to duży szok dla organizmu.

-- 10 sty 2012, o 22:39 --
ada.kj pisze:Na pewno Ala uczy nas w tej chwili umiejętności zestawiania posiłków i co z czym łączyć lub nie, natomiast bardzo ważną sprawą jest myślenie z odpowiednim wyprzedzeniem co ja dziś lub jutro będę jadła, aby nie dopuszczać, że nie ma się przygotowanego posiłku i jak to Ala gdzieś wcześniej nazwała walczy się z własną lodówką, gdyż ma się wilczy apetyt na wszystko.
Ado, dzięki, ale ja nie uczę, nie czuję się na siłach.
Ja jedynie staram się zwrócić uwagę na pewne zasady, bo żołądek do nie śmietnik, gdzie możemy wrzucać wszystko jak leci.
A do strączkowych jeszcze nie doszłam, tak jak do sezamu, słonecznika, dyni, orzechów.
To, o czym piszę, to nie żadna dieta, a zasady opracowane na podstwie różnych diet (elementy, które w różnych dietach występują) w miarę dostosowane do naszych realiów.
Nie podaję wszystkiego od razu, bo nadmiar wiedzy nie wskazany - wszyscy uciekli by i wątek by umarł śmiercią naturalną.
Na razie muszę utrwalić, że ziemniak to nie warzywo :D , nie ta grupa.
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jest taki piękny wątek, a ja nic nie wiem?????
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16

Post »

Chyba już wiesz :;230
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Dyskusja nabiera rumieńców.
Zgadzam się, że spożywanie produktów mlecznych ma wielu przeciwników wśród naukowców, ale jeszcze więcej zwolenników. Należy zawsze się dobrze przyjrzeć kto głosi takie poglądy.
Pozwolę sobie zacytować prof. dr. hab. Stanisława Zmarlickiego: "Ponadto, aby w maksymalnym stopniu spowolnić proces odwapniania tkanki kostnej, konieczne jest systematyczne spożywanie odpowiednich ilości wysokowapniowych produktów mlecznych w ciągu całego życia. "Złota Karta Prawidłowego Żywienia", uzgodniona i zatwierdzona przez 11 instytutów i towarzystw naukowych oraz fundacji promujących zdrowie (w tym Polską Fundację Osteoporozy), zaleca m.in. codzienne spożywanie co najmniej 2 pełnych szklanek mleka lub tyle samo kefiru i jogurtu oraz 1 - 2 plasterki serów...Warto zaznaczyć, że biodostępność wapnia z preparatów farmaceutycznych, bazujących np. na węglanie wapnia (a więc nie zawierających fosforu), jest niższa niż z mleka i produktów mlecznych..."
Jeżeli organizm dobrze toleruje mleko i produkty pochodne, nie należy z niego rezygnować - to już moje zdanie jak i opinia lekarza specjalizującego się w leczeniu osteoporozy po mojej wizycie w Poradni w dniu wczorajszym.

Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Pax, kochani: jedni używają nabiału inni np orzechów i ziarenek też mnóstwo dobrze przyswajalnego wapnia :D
Na dobry humor od rana:

CO TO JEST KALORIA?

To mała, wredna istota, która mieszka w mojej szafie i co noc zszywa mi ciaśniej ubranie.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jagusia pisze:Pax, kochani: jedni używają nabiału inni np orzechów i ziarenek też mnóstwo dobrze przyswajalnego wapnia :D
Na dobry humor od rana:

CO TO JEST KALORIA?

To mała, wredna istota, która mieszka w mojej szafie i co noc zszywa mi ciaśniej ubranie.
:wit Super dowcip :;230 :;230 :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Dołączam do Was . Muszę schudnąć ale ciągle brak mi motywacji . Może przy Was się uda :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

kokolidek pisze:Chyba już wiesz :;230
Nie da się ukryć :;230
Cóż mam rowerek do ćwiczeń, który służy mi jako wieszak, mnóstwo dobrych chęci, którymi można wybrukować piekło, zeszyt do odchudzania, planuję zakup kijków. No i mam te kilogramy, nie wiem po co. Mam też postanowienie noworoczne tylko, że dziś już 11 a efektu żadnego nie widać. :shock:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

:wit witam

Ja jako kibic ,siedzę z dala...... zgodnie z obowiązkami kibica .

Z dala ,ale mam lornetkę ,nie podglądam WAS ,tylko Wasze problemy .

Dla Tych które mają wyjątkowo leniwe jelitka Obrazekproponuję zjedzenie na czczo owoc KIWI ;:113
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Witajcie :wit Czytam i jestem przekonana ,że mnie wasze diety zabiłyby w krótkim czasie. ( A może to sposób na wszelkie problemy, ale mam ochotę pooglądać wiosennne kwiatki)
Kiedy wychodziłam ze szpitala po salmonnelli , ordynator radził mi jako bardzo dobre tłuczone gotowane ziemniaki na drobne problemy.
Przyjaciółka,( mąż lekarz z doktoratem) twierdzi ,że na wszystkie problemy zdrowotne najlepszym lekarstwem jest ruch ( oczywiście dostosowany do upodobań i możliwości)
Dawno ,dawno temu tylko jeden raz zaczęłam dietę głodówkę, ale to wykluczało duże wymagające wysiłku wycieczki dla ludzi bez ruchu świetna dieta: mozna jeść w dowolnych ilościach: kapustę, buraki, cebulę , jabłka, pomidory pić ziółka: tymianek rumianek i jeszcze tabletki z oleju wiesiolka, przez 2 tygodnie, potem lista dozwolonych produktów powiększała się.
Odchudzające się zachowajcie zdrowy rozsądek.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...masz rację Azo odchudzać się trzeba z głową ...nie można brać wszystkich diet tak bezkrytycznie...
...każdy musi dostosować do swojego wieku i swoich możliwości ruchowych...i wszystko z umiarem...
...i musimy być sobą...co to by było gdyby wszyscy ludzie byli jednakowi... :) życie by było nie ciekawe :!:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Z pewnością dla wielu może się wydawać herezją,że nie jadam nic przed godziną 12 w południe. Od lat. I to mi służy, M próbował nieraz mnie "naprawić", ale gdy zjem przed południem, czuję się ciężka i ospała.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
milenka_1
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 sty 2012, o 14:38

Post »

Tak się zaczytałam, że zapomniałam się przywitać :oops:
Odkąd pamiętam zmagam się z kilogramami,a czytanie Waszych postów mocno mnie zmotywowało ;:138
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Dietkuję powoli :) Już mi się znudziło mięsko, muszę trochę więcej jeść ryb.
Ostatni 5-ty dzień warzywek, od jutra same proteinki + otręby.
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
gieru96
200p
200p
Od: 26 mar 2011, o 10:37

Post »

co myślicie o różnego rodzaju pasach wyszczuplających/masujących ? :)
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”