Moje doniczkowe - tulipanka
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja urywam begonię razem z kawałkiem kłącza (niekoniecznie z wierzchołka, choć tak jest lepiej) i wsadzam do wody tak, żeby nie moczyć listków i po jakimś czasie (bardzo szybko) pojawiają się korzonki. Gdy korzonki są dobrze rozwinięte, to do ziemi i gotowe! Begonia tygrysia baaardzo szybko się rozrasta. 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ewelinko, mi też nigdy nie udało się rozmnożyć begonii z listka, a próbowałam kilka razy
Robię tak jak opisała Marta. Kawałek ładnego pęda z kilkoma listkami wkładam do wody i czekam. Po ok 2 tyg, korzonki są na tyle duże, że można posadzić je do ziemi. Ważne aby się nie spieszyć i nie wsadzić do doniczki sadzonki ze zbyt małymi korzonkami
Kari ta odmiana begonii ma naprawdę takie kłaczki.
Czuję coś, że będę musiała mamie mocno podskubać tę begonkę
Ale czego się nie robi dla forumowiczek :P

Robię tak jak opisała Marta. Kawałek ładnego pęda z kilkoma listkami wkładam do wody i czekam. Po ok 2 tyg, korzonki są na tyle duże, że można posadzić je do ziemi. Ważne aby się nie spieszyć i nie wsadzić do doniczki sadzonki ze zbyt małymi korzonkami

Kari ta odmiana begonii ma naprawdę takie kłaczki.
Czuję coś, że będę musiała mamie mocno podskubać tę begonkę

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę wam wszystkiego co najlepsze, szczęścia, zdrowia i mnustwo kwiatów na parapetach
http://www.kartkiflash.pl/kartka/38/

http://www.kartkiflash.pl/kartka/38/