Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pietruszka to lubi długo w ziemi po posianiu siedzieć - jak to mówi moja babcia - korzenie muszą do rzymu dojść by wypuścić liście
Izo - a kiedy zaczynały owocować te pomidorki siane do gruntu wprost???? może z ciekawości kilka posieję
a u mnie w ogródku rośnie i pietruszka nacowa i korzeniowa bo pietruszkę to strasznie lubię - a zwłaszcza sok z niej jest pyszny w ciepłe dni
Izo - a kiedy zaczynały owocować te pomidorki siane do gruntu wprost???? może z ciekawości kilka posieję

a u mnie w ogródku rośnie i pietruszka nacowa i korzeniowa bo pietruszkę to strasznie lubię - a zwłaszcza sok z niej jest pyszny w ciepłe dni

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, ja też francuskiej nie jadłam, ale Ala mówi, ze jest mało aromatyczna. Poza tym jakos mam przekonanie, ze jak chodzi o żywność, w tym takze warzywa, to żadne państwo w Europie nie moze z nami konkurować ;) 
Beatko, zgadzam się z Toba absolutnie! ;:228
Karolku, szczerze mówiąc nie pamiętam, kiedy pojawiały się pierwsze owoce, ale wydaje mi się, ze jak było długo ciepło, to w drugiej połowie lipca, ale w większej ilości dopiero w sierpniu.
Też lubię pietruszkę, ale raczej natkę. Chyba, ze w mieszance z sokiem marchwiowym

Beatko, zgadzam się z Toba absolutnie! ;:228
Karolku, szczerze mówiąc nie pamiętam, kiedy pojawiały się pierwsze owoce, ale wydaje mi się, ze jak było długo ciepło, to w drugiej połowie lipca, ale w większej ilości dopiero w sierpniu.
Też lubię pietruszkę, ale raczej natkę. Chyba, ze w mieszance z sokiem marchwiowym

- k-c
- Przyjaciel Forum
1 cytryna - zmiksowana - obrana wcześniej (mam takie fajne urządzenie to tego typu miksowania )
4 łyżeczki cukru
pęczek natki pietruszki - z łodyżkami
3 szkl wody
natkę z cytryną zmiksować, - dolać wodę cukier - zmiksować - odecedzić i można pić ::)
4 łyżeczki cukru
pęczek natki pietruszki - z łodyżkami
3 szkl wody
natkę z cytryną zmiksować, - dolać wodę cukier - zmiksować - odecedzić i można pić ::)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Chwilkę mnie tu nie było a znów coś nowego. Też z chęcią się dowiem co to za napój z pietruszki.
A co do produkcji warzyw i nie tylko, to fakt, że Europa pozostaje daleko za nami. To co oni wyprodukują to gąbka nasycona chemią i zero smaku. Tu się Izo zgadzam z tobą.
A co do produkcji warzyw i nie tylko, to fakt, że Europa pozostaje daleko za nami. To co oni wyprodukują to gąbka nasycona chemią i zero smaku. Tu się Izo zgadzam z tobą.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum
bo nie wszyscy lubia "pływające śmieci" :P a poza tym w tym napoju chodzi aby się napić a nie najeść :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
nie robię z natki - w smaku troszkę przypomina sok z kiwi - kiedyś nabrałem ciocię na to ;p
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dzięki Karolku - to bardzo ciekawy przepis. Mnie tam śmieci nie przeszkadzają - mogę się napić i najeść za jednym zamachem. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki