Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu Twój Krzysiu jest rewelacyjny
mój powoli traci cierpliwość. Donice fajne, ale zastanawiam się nad malwami, one po wiatrach i deszczach lubią się pokładać , przemyśl to.
Ja wtym roku trochę przesadziłam z zakupami, a przed chwilą dostałam telefon ,że mam sasankę białą ,codziennie portfel szczupleje, myślałam,że kosztem zakupów kwiatów zaoszczędzę na jedzeniu
, ale moi chłopcy nie będą jeść korzonków, oni chcą mięcho.

Ja wtym roku trochę przesadziłam z zakupami, a przed chwilą dostałam telefon ,że mam sasankę białą ,codziennie portfel szczupleje, myślałam,że kosztem zakupów kwiatów zaoszczędzę na jedzeniu

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorota jest niesamowita ...
ale ja tez podobnie działam... trzeba połączyć korzonki z mięchem 
Magdo sama zdecydujesz ale wydaje mi się,że zarówno malwy jak i ostróżki są za wysokie do beczkowej kompozycji.
Będą się pokładać to raz a po drugie wizualnie będzie to ...taki słupek.Chyba nie najciekawsze rozwiązanie.
Ja bym widziała wylewającą się z tej beczki np.surfinię lub inną tego typu roślinę
a może kompozycję jakiegoś mini iglaczka i kocankę (Helichrysum) i werbenę ,lobelię.
Pomyśl sama ...zresztą przymiarki możesz już robić.
W mojej beczce mam raczej stałą kompozycję tj.bergenię sercolistną którą muszę przerzedzać ,płożącego iglaczka który niezbyt tam dobrze rośnie ale o to chodzi
i wiosna dosadzam np bratki a potem inne typu pelargonia,surfinia tp.Zależy to od nastroju.
Może pomyśl nad taką właśnie kompozycją.
Ło matko rozgadałam się ,przepraszam,że Cię zamęczam.
Pa.K.

Magdo sama zdecydujesz ale wydaje mi się,że zarówno malwy jak i ostróżki są za wysokie do beczkowej kompozycji.
Będą się pokładać to raz a po drugie wizualnie będzie to ...taki słupek.Chyba nie najciekawsze rozwiązanie.
Ja bym widziała wylewającą się z tej beczki np.surfinię lub inną tego typu roślinę
a może kompozycję jakiegoś mini iglaczka i kocankę (Helichrysum) i werbenę ,lobelię.
Pomyśl sama ...zresztą przymiarki możesz już robić.
W mojej beczce mam raczej stałą kompozycję tj.bergenię sercolistną którą muszę przerzedzać ,płożącego iglaczka który niezbyt tam dobrze rośnie ale o to chodzi

Może pomyśl nad taką właśnie kompozycją.
Ło matko rozgadałam się ,przepraszam,że Cię zamęczam.
Pa.K.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale ja nie jestem przeciwko tobie Madziu
Każdy z nas ma różne wizje i każdemu co innego się podoba. I bardzo dobrze, bo nudno by było, gdybyśmy wszyscy mieli takie same gusta i nasze ogrody wyglądały by tak samo
Zrobisz jak zechcesz a ja będę ci kibicować, nie zależnie od tego czy ja bym zrobiła podobnie czy nie 
Każdy z nas ma różne wizje i każdemu co innego się podoba. I bardzo dobrze, bo nudno by było, gdybyśmy wszyscy mieli takie same gusta i nasze ogrody wyglądały by tak samo