Rośliny Karoliny :-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rośliny Karoliny :-)

Post »

Czyżby te sukulenty to biedronkowy zakup? Wczoraj też tak oglądałam i puścić nie chciałam, ale na szczęście "osoba towarzysząca" doprowadziła mnie do porządku :wink: Gdybym znów coś przyniosła do domu, to eksmisja gwarantowana (oczywiście razem z zieleniną) :;230 Roślinki są akceptowane do pewnych granic, które już i tak przekroczyłam :wink:
Kalanchoe wygląda pięknie, jak bukiet ;:138
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, z biedronki :) Ja też się pospieszyłam... a u mnie miejsca też nie za wiele :wink: Najbardziej jednak podoba mi się ten aloes ;:167
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie jest podobnie.Po "zieleninę" najbardziej lubię jeżdzić sama potem utykam zakupy na parapecie za innymi kwiatkami i dopiero po kilku dniach wystawiam.Mój M wtedy Co znowu kwiatki kupiłaś? Nie,no coś ty te to już długo mam :D
Karolinko ale ci kalanchoe zakwitł ;:224
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu :wit
Dobrze, że mój mi jeszcze nie wypomina żadnego kwiatka... A nawet niektóre sam sponsoruje :D Tylko, że jeszcze nie jest moim mężem i na razie nie mieszkamy razem :;230
Jestem bardzo zadziwiona tym kalanchoe, reszta już dawno przekwitła a ten dalej cieszy moje oko :D
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

No... jeśli sam kupuje to chyba będzie dobrze :) . Moj ;:167 to od początku był anty i dlatego muszę "przemycać" :) .
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Witaj Karolinko dawno mnie nie było u ciebie. Mój M najpierw mi kupował sam kwiatki, potem zaczoł się wkurzać i marudzić ale dalej kupował a teraz to po prostu już sie śmieje z mojego bzika :;230. Sporo nowości masz ślicznych :D kalanchoe kwitnie pięknie, moje na razie wypuszcza nowe listki chyba poczuło już wiosnę :;230 w zimie. Widziałam dużo maluszków do ukorzenienia i chyba też eszka jakiegoś? Napisz jak go ukorzeniasz bo ja ze swoim jednym już walczę ze 3 lub 4tyg i korzonków nie ma a od czubka usycha. Wsadziłam go w ukorzeniacz i do ziemi tak jak mi poradziła Pati ale efekty marne a jak tobie idzie??
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aga ;:196
Ja myślę, że mój się nie zmieni po ślubie :;230 (wiem, wiem, marzenie ściętej głowy ;:224 ) Ale jak on się zmieni to i ja się zmienię :twisted: a ze mną nie wygra :pogon
A propos kalanchoe to też nie wiem, czy się ukorzeni... Mam 2 maluszki, siedzą pod folią i mam jeszcze swojego pociętego i ten nie jest pod folią, zraszam go często, czubki też usychają. Ale mam jedną główną, ukorzenioną łodygę z odrostami i widzę, że wypuszczają nowe listki... więc wygląda na to, że przeżyje :D
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękne nabytki z biedro, ja też się na nie czaiłam, ale rozsądek zwyciężył..
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja muszę zacząć słuchać się tego głosu rozsądku bo później żałuję wielu zakupów :?
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Karolinko zakupy Biedronkowe udane , a kalanchoe niesamowicie Ci kwitnie . ;:138

Czasem można trafić fajne roślin , a jak się nie kupi to pozostaje głęboki żal . ;:108
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O z Biedronki, fajnie widziałam właśnie że teraz w biedronce są takie cuda, niech Ci rosną ;:196
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Karolina__ pisze:Ta z lewej to prawdopodobnie Echeveria perle von nurnberg, z prawej jakiś aloes.
Aloes ościsty ;)
sadam8806
100p
100p
Od: 30 lis 2011, o 00:40

Post »

Karolino, nie ma co słuchać żadnych głosów bo mogą tylko zamknąć człowieka :) Miejsce zawsze się znajdzie ;)
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Fajny Aeschynantus-suuper będzie jak się "zakręci". No i nowości niech Ci dobrze rosną. To ogrodowe cacko to Orlik. Bardzo ładnie kwitnie-ja mam odmianę bordową i w tym rou pokazał, co potrafi. Był piękny. Na taką Echeverię też się w B skusiłam kilka dni temu. Spory wybór pięknych sukulencików. A widzę, że Twoja kolekcja rośnie i rośnie...
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i miłe słowa! ;:167
Niestety moja zielona echeveria kaput. Nie zauważyłam, że jednak pień gnije, dziś obcięłam czubeczek i wsadziłam do ziemi ale wątpię, że coś z tego będzie.

Żeby nie być gołosłowną odnośnie mojego mężczyzny i roślin, przedstawiam Wam mój prezent od niego (oczywiście sama wybierałam :D ):

Nagarbia kwitnąca na pomarańczowo:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”