Ogród Marii Michalskiej
- Edyta1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marii Michalskiej
Faktycznie, bodziszek bardzo ładny
.

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mario
dziękuję za piękne foto ogrodowe 

Krystyno Moim zdaniem aparat nie kłamał/no bo może być tak że barwy są mocno podkreślone/.Ale oglądając i inne rośliny które mam na foto to są
bardzo wierne rzeczywistości. A jeszcze lepiej jest jak jest większa kępa to daje efekt. Cieszę się że się podoba.
Halinko dziękuję za odwiedziny. ;:49
bardzo wierne rzeczywistości. A jeszcze lepiej jest jak jest większa kępa to daje efekt. Cieszę się że się podoba.

Halinko dziękuję za odwiedziny. ;:49
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Marysiu, ponawiam pytanie o nawożenie róż - naprawdę wspaniale u Ciebie kwitną i zastanawiam się jak to robisz
.
Czy możesz napisać coś więcej o macierzance? Zaintrygowała mnie. Czy jest jednoroczna czy to bylina? Szukam pozysłu na zagospodarowanie kawałka ziemi pod huśtawką, żeby nie trzeba było trawy kosić i nie wiem, czy by się tam nadawała

Czy możesz napisać coś więcej o macierzance? Zaintrygowała mnie. Czy jest jednoroczna czy to bylina? Szukam pozysłu na zagospodarowanie kawałka ziemi pod huśtawką, żeby nie trzeba było trawy kosić i nie wiem, czy by się tam nadawała

Pozdrawiam - Edyta
Edyto 1 W miarę jak tylko moje doświadczenie może posłużyć to odpowiadam: róże podsypuję nawozem do róż.Ponadto jedne róże są już kilkuletnie a inne
w ub. jesieni dosadziłam bo zrobiłam to dlatego, że obsadziłam wzdłuż ogrodzenia /z rosarium/ będę robiła zdjęcia /np. rosanna miała kilka pączków./
Macierzanka jest byliną .Po niej można deptać jedynie trzeba pozwolić jej się rozrosnąć. A jak ktoś się będzie huśtał to uprzedzić użytkowników huśtawki aby nie niszczyły butami. To wszystko będzie zgodne z Twoim życzeniem. Też od siebie odszczepiałam macierzankę w takim domu gdzie jest kostka i obrzeża obsadziłam jest ładnie bo macierzanka daje fajny efekt.
to są kwiaty młodej róży rosanna.
To dla Ciebie 
w ub. jesieni dosadziłam bo zrobiłam to dlatego, że obsadziłam wzdłuż ogrodzenia /z rosarium/ będę robiła zdjęcia /np. rosanna miała kilka pączków./
Macierzanka jest byliną .Po niej można deptać jedynie trzeba pozwolić jej się rozrosnąć. A jak ktoś się będzie huśtał to uprzedzić użytkowników huśtawki aby nie niszczyły butami. To wszystko będzie zgodne z Twoim życzeniem. Też od siebie odszczepiałam macierzankę w takim domu gdzie jest kostka i obrzeża obsadziłam jest ładnie bo macierzanka daje fajny efekt.

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Piękne te róże - aż się lata nie można doczekac 

Marysiu witam.Pospacerowalam po ogrodzie,nacieszylam oczy peoniami,bzem,pięknie kształtowanym bukszpanem ,łanem żółtych liliowców no i różami.Te wielkie są przepięknie rozrośnięte i cudnie kwitną.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Cudowna ta pstrokata różyczka
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Marysiu kochana pokazuj więcej takich zdjęć proszę
Prześliczne róże i zaraz cieplej się robi na sercu 

Iwonko
Arabello ta róża w paski to bardzo stara,wiedziałam nazwę ale skleroza-zapomniałam. jeszcze wstawię kilka tylko muszę panować żeby7 nie powtarzać tych samych.
Arabello ta róża w paski to bardzo stara,wiedziałam nazwę ale skleroza-zapomniałam. jeszcze wstawię kilka tylko muszę panować żeby7 nie powtarzać tych samych.

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Paprotka szczecinkozębna bardzo ciekawa, clematisy, które pokazujesz przepiękne jak i oczywiście różyczki, a propos nie znam się za bardzo na nazwach, ale ostatnio jak zamawiałam trafiłam na Papageno Flora, która bardzo przypomina tę Twoją pasiastą.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Piękne róże Marysiu ....mam nadzieję ,
że tegoroczna zima im nie zaszkodzi ,,,pozdrawiam
że tegoroczna zima im nie zaszkodzi ,,,pozdrawiam

witaj Bogusiu dobrze że się odezwałaś.czy dysponujesz swoim czy dalej na "uchodźctwie".
mam nadzieję że róże tej zimy nie umarzną .chyba że jeszcze coś srogiego wyskoczy.pozdrawiam.