Jagódko,jeszcze nic straconego,bo przez cały ten tydzień w tvn meteo bedą powtórki,wejdz na tvn meteo na program i zobacz o której jest Maja,bo przez cały dydzień bedą powtarzać.
Oglądałam ten odcinek super piękny ogród, a okolice tylko pozazdrościć. Od razu pomyślałam, że są to tereny naszej Bożenki- Babopielki i Małgosi- malgocha 1960, której ogród tyle razy podziwiałam, ale śladu do tej pory po swojej wizycie nie zostawiłam.
Jagódko pooglądaj bo warto.
Powiem tak , oglądałam i jakoś nie zrobiło na mnie specjalnego wrażenia . Owszem , ogród spory , ale nie ma tam nic szczególnego . Ale to jest moja opinia . Wolę ogród Danusi - Gardenarium .
Tak , każdy ma swój urok , na swój sposób . Jak dla mnie , to w ogrodzie w Rypinie nie ma ciekawych nasadzeń , ani drzew , ani krzewów , że nie wspomnę o bylinach . Za mało , jak dla mnie kwitnących . Dobry ogród z pomysłem na agroturystykę .
mam podobne odczucia... teren ma zdecydowanie większy potencjał, a w zasadzie wrażenie zrobił na mnie jedynie staw i jego wielkość...
ogród Danusi, mimo że geometryczny i nie w moim stylu, zdecydowanie bardziej inspirujący...
No właśnie , taki staw , jak dla mnie , też w zasadzie powinien mieć tzw. pomost , a'la molo , bogatsze obsadzenie ; pałka wodna , kaczeńce , tatarak , trawy . Może on i wygląda naturalnie , ale czuję jednak niedosyt , czegoś mu brakuje .
Zobaczymy co pokażą za tydzień.Myślę,że w tym odcinku nie pokazali wszystkiego,bo całość ma prawie hektar.Osobiście też lubię jak jest dużo kwitnących wtedy ten ogród zyje i prxzez to czekamy z taka niecierpliwością na wiosne.
Podziwiam roslinność w jednym małym ogrodzie jak idę do koleżanki.Maja tak piekne i dorodne kwiaty,że nie sposób przejść obojetnie,ale maja sprowadzane z Holandii mało spotykane okazy.