Dokładnie tak. Te kamienie były osadzane w mieszaninie ziemi i piasku .Trzeba było uważać ,żeby całość była stabilna , nie "siadła" i nie poosuwała się , więc kamienie były solidnie podsypywane ziemią , oraz podpierane od spodu niewielkimi kostkami brukowymi (niewidocznymi).duduś pisze:Ewelinko żebym dobrze zrozumiała
"Tak więc darń została usunięta i usypany został niewysoki kopczyk z ziemi i piasku (robiłam to "własnymi rękami" !)"
i rozumiem że na tym kopcu ziemi były układane te ciężkie kamienie??? - coby się trochę zatopiły w tej ziemi??? - TAK??
Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
Ewelino miałaś przepiękną i sporą choinkę i, jak zwykle, cudowne świąteczne dekoracje. Bardzo podobają mi się lustra w twoim salonie, pięknie odbija się w nich choinka i świąteczne światełka
Zauważyłam u ciebie piękny kufer. Otóż moj mąż przywlókł z piwnicy swojej mamy taki właśnie kufer (nawet wspominałam o tym kufrze po babci kiedyś na forum) , z tym że jest bardzo zniszczony i chcę go odnowić.
Relacja z prac nad skalniakiem rewelacyjna. Pamiętam jak go urządzałaś. To niesamowite przedsięwzięcie. Efekt super! Jak pięknie się już rozrosły te rojniczki. Widać, że miejsce im służy

Relacja z prac nad skalniakiem rewelacyjna. Pamiętam jak go urządzałaś. To niesamowite przedsięwzięcie. Efekt super! Jak pięknie się już rozrosły te rojniczki. Widać, że miejsce im służy

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z przyjemnością prześledziłem relację z budowy skalniaka. Efekt końcowy rewelacyjny. Rojniki świetnie wyeksponowane na takim skalniaku 

Ewelinko interesuje mnie jaką masz odległość od tarasu do tych zarośniętych bluszczem sosen gdzie zawsze masz te wazony .?Chodzi mi o optykę bo chyba mam podobną odległość a planuję tak jak Ty masz zrobić płaską połać z trawy , Dzięki za odpowiedż .
duduś
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Tak "na oko" , bo nie mierzyłam , ok. 20-25 m. Dlatego wazy są spore ...duduś pisze:Ewelinko interesuje mnie jaką masz odległość od tarasu do tych zarośniętych bluszczem sosen gdzie zawsze masz te wazony .?Chodzi mi o optykę bo chyba mam podobną odległość a planuję tak jak Ty masz zrobić płaską połać z trawy , Dzięki za odpowiedż .
Z innej beczki ... dziś zrobiłam obchód ogrodu i zauważyłam kiełkujące TULIPANY, PRZEBIŚNIEGI i HIACYNTY ! Na dodatek trawa rośnie !
Biedne roślinki, całkiem im się tej zimy - nie zimy pomieszało

- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko to się napracowałaś ale za to przyjemnie popatrzeć
na twoje dzieło

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Piekne kamienie ,ale musiały kosztowac majątek,ja kupiłem w hurtowni 500kg białej marianny i 25kg otoczków brązowych i wydałem sporo
,no ale co innego działka i ogród przy domu a co innego działka co trzeba dojechac x km i co innego
ogródek działkowy
Jak to mówią Piekno musi kosztować!!

ogródek działkowy

Jak to mówią Piekno musi kosztować!!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Znowu patrzę na twoje winobluszcze i zazdraszczam, oczywiście. Posadzilam w tym roku kilka odmian przy elewacji i czekam cierpliwie, jak się będą rozwijać. Wiosna także jest i u mnie. Najgorzej (a może najlepiej?) sprawa ma się z różami. Mają mlode listki i nabrzmiałe, czerwone pączki. Jakoś mnie to dziwnie nie cieszy...
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Ewelino, z przyjemnością obejrzałam, jak realizowałaś swoją wielką, dosłownie i w przenośni, wizję. 

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
?Niezwykły ogród mi się przyśnił...
Sen trwał noc całą aż do świtu .
Pnącza obrosły tam mur stary,
Nad którym grube drzew konary. ?
A na jawie zobaczyłam ogród z zielonym co prawda trawnikiem - dość nietypowo to wygląda ... ale szarawy , skąpany w deszczu , smutny pod zachmurzonym dziś niebem
Jako antidotum na te zimowo-szarugowe smuteczki wygrzebałam kilka zdjęć z serii: WSPOMNIENIE LATA.
Te zdjęcia dedykuję wszystkim , którzy już wypatrują wiosny...

Sen trwał noc całą aż do świtu .
Pnącza obrosły tam mur stary,
Nad którym grube drzew konary. ?
A na jawie zobaczyłam ogród z zielonym co prawda trawnikiem - dość nietypowo to wygląda ... ale szarawy , skąpany w deszczu , smutny pod zachmurzonym dziś niebem

Jako antidotum na te zimowo-szarugowe smuteczki wygrzebałam kilka zdjęć z serii: WSPOMNIENIE LATA.

Te zdjęcia dedykuję wszystkim , którzy już wypatrują wiosny...

- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Ewelinko pięknie
odpowiem też wierszem
Ogrody, ogrody jak barwne motyle
świat z bajek dziecięcych wyjęty na chwilę,
gdy raz zauroczy cię swoim oddechem
poczujesz jak stajesz sie innym człowiekiem...

Ogrody, ogrody jak barwne motyle
świat z bajek dziecięcych wyjęty na chwilę,
gdy raz zauroczy cię swoim oddechem
poczujesz jak stajesz sie innym człowiekiem...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Ewelinko, jak dobrze, ze zawitałam do Twojego ogrodu
Sama wiesz, jaki jest, nie muszę pisać
Późno się zrobiło, więc pora na sen, ale jutro wrócę tu z pewnością
Takie widoki .... mam nadzieję, że i moje sny będą ogrodowe

Późno się zrobiło, więc pora na sen, ale jutro wrócę tu z pewnością

Takie widoki .... mam nadzieję, że i moje sny będą ogrodowe

Ale mnie uraczyłaś swoimi letnimi wspomnieniami
Patrzę na twoją hortensję pnącą i złość mnie bierze na moją, bo mam ją już chyba 3 lata i jeszcze nie kwitła. W ogóle prawie nie rośnie. Wiem, wiem, że muszę uzbroić sie w cierpliwość, ale jak oglądam twoją to tak mi trudno.. 

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Ewelinko, rojniki zrobiły na mnie ogromne wrażenie... pamiętam jak zbudowane są Twoje skalniaki i jako do znawcy mam pytanko. Mój skalniak jest częścią oczka i wszędzie pod nim jest folia, czy jak ja miedzy te kamienie ziemi dołoże i posadzę takie rojniki to będą żyły? Obawiam się, że prze tą folie pod nimi w razie deszczu wszystko mi popłynie niżej ... Doradź coś. 

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."