Ja też przesadziłam z zamówieniami u Adriana, obiecałam sobie że już nic nie będę zamawiać ani kupować, ale zobaczymy , ciekawe jak ta wielka paka do mnie przyjdzie, "tylko" 35 sadzonek i 3 op nawozów
Małgosiu, a w tej doniczce co jest jeszcze posadzone oprócz tych begonii, bo ładnie to wygląda?
kAMCIU,JA TO NAZYWAM POKRZYWKĄ,ALE NIE MAM POJĘCIA JAK TO FACHOWO SIĘ NAZYWA,przetrzymuję przez zime bez problemu część mam w kotłowni,część w garderobie.Wiosną będę robić młode sadzonki z tego w donice do ogrodu.
Ewo tak,oni zawodowo zajmuja się zakładaniem ogrodów i mają szkółkę podobno,ale ja nigdy nie kupowałam,bo jest opinia,że drogo.
Zamówiłam u Mariusza trawy,czy ktoś zamawiał z tego żródła już,jakie są opinie o sadzonkach?
Aguś, w sekcji kupię,sprzedam,wymienie jest jego wątek Mariusz Surowiński.Opinie są różne,ale zdaję sobie sprawe,że jeszcze nie urodził sie taki co by wszystkim dogodził.Wybór jest ogromny i wiem,ze za ceny promocyjne nie kupie gigantów,ale przeciez trawy szybko rosna.
Małgosiu ja też rano oglądałam Maję i dzięki temu , że Ty tam mieszkasz jakoś cieplej spojrzałam na gospodarzy
Swoją drogą powinnaś wybrać się do ich szkółki , bo co innego zobaczyć na własne oczy , a co innego słuchać opinii innych .
Pozdrawiam niedzielnie
Agaus,jak miałam sklep przychodziła do mnie i pytałam o cene róznych roslin.Miałam orientację,bo niedaleko od nas jest nastepna fajna szkółka na wsi,to cena z tej szkółki gdzie jeżdziłam a ich razy dwa.Oni obsługuja najwięcej warszawiaków.
Trzymam się trzymam,a myślę,że nie zginę.
Wsadziłam 2 cebule begonii do doniczek, te, które miały największe odrosty. Systematycznie pewnie trzeba będzie tak robić z tymi, które pchają się do wiosny.
Nie wiem czy mam rację ale ja to nazywam 'rumian" mam takie wysokie i niskie bardzo je lubię fachowo to jeszcze inaczej się to nazywa. Gosieńko piękne zdjęcia pokazujesz wiosną i latem pewnie zaszalejesz z nowymi nasadzeniami.