Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

Czyżbym zmieniała zachciewajki na miniaturowe kwiatki . ;:224 Muszę przestać zaglądać na tę stronkę bo całkiem mi sie jej zachce :;230 a gdzie ja kupić to problem chyba ,ze w Czechach
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doktorek rzeczywiście ma piękny kolor ale ja z wiosennymi zamówieniami mówię już pas.
Przez Ciebie Aniu a może dzięki Tobie :D już i tak zamówiłam Giardinę i Artemis (zimują już zakopcowane w donicach).
Z Pirouetta na pewno będziesz zadowolona. Ja sobie jeszcze zamówiłam za pośrednictwem Gosi - różę Granny - podobną do Pirouetta. Lubię różowe ;:108
A Wollerton Old Hall ma kolor pastelowy żółty, zobacz tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=4fSL4S29 ... re=related
Queen Anne też piękna.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tyle razy mialam zapytac ale sklerozis mam, dobrze ze Anetka napisala. Artemisa masz w sloncu posadzonego, czy troche cienia ma? Moj rosnie w pelnym sloncu i jest czysto bialy a nie taki mleczno kremowy buuu czy moze z czasem mu sie zmieni jak myslisz?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Też zamówiłam Giardinę, choć rozsądek się bronił-nieskutecznie :;230 Ostrzyłam sobie także zęby na Granny, ale w końcu nie kupiłam. Trochę szkoda,że nie mogę kupić wszystkiego, co mi się podoba, czego serdecznie żałuję. Przyjdą chyba Gentle Hermione i Geoff Hamilton. Cały czas myślę, jak rozlokować te piękności (to nie wszystkie z zamawianych :D ), żeby dobrze wyglądały.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko doktorek ślicznie komponuje się z bielą.......u mnie posadziłam blisko Giardinę....aż jestem ciekawa jak to wyjdzie.
;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ninetta-Anetko zobaczysz jaka będziesz z obu tych róż zadowolona.Jeśli Giardinę dostałaś taką jak ja w pojemniku to za rok już będzie rozkosz dla oczu.M oje nr 2 i 3 zbierają się w sobie.Pewnie już w tym roku też będą piękne.
Artemis musiałam skrocić o jakieś 20cm bo wyobraż sobie ,że wystrzelił DO 180 CM- NO SZOK.
Wolę taki kompaktowy krzaczek więc wiosną bedzie mocno przycięta.
Granny to moje a właściwie Gagawi wielkie chciejstwo.Pewnie z wiosną coś pomyśli.

"]Obrazek[/quote]

Obrazek"]Obrazek[/quote]

Julcia ,Artemis jest posadzony na pólnocnej stronie i rzeczywiście tam mu pasuje.Nie wiem jak by wyglądał w pelnym słońcu ale biel absolutnie nie przeszkadzała by mi.
Dobrze,że tyle osób ma podobne róże bo możemy porownywać je i wymieniać doświadczenia.

Elusia Jamain i Giardina -rozkoszne połączenie.Gdzieś widziałam zdjęcie doktorka chyba z Heritage-no super to wyglądało.A u mnie giardina nr2 z Fischermenem,ktory jesienią przybrał taki kolor jak doktorek

Obrazek

Jadziu
jestem pewna,że pokochasz te pólpełne i pojedyncze kwiatuszki .To taka kolej rzeczy.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu,
podoba mi się Charles Austin , jednak ona nie sprawdza się specjalnie, ale szukam róży do 120 w tym kolorze.
Wiadomo wszystkie parametry zdrowotności , kwitnienie i tak dalej musi mieć. Krótko masz może coś w głowie, żeby mi polecić.
Pozbywam się Nostalgi, bo mi w ogóle nie pasuje do obecnego nasadzenia.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, mnie tez bialy Artemis nie przeszkadza, bo wiesz ze bialy kolor dla mnie jest the best :wink: Ale bylam przygotowana na lekki krem i posadzilam go na tle bialej pnacej rozycy .. no i zleje mi sie teraz wszystko razem :roll: nic, cos bedzie trzeba wykombinowac jak nic sie nie zmieni :wink:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julcia przecież już samo założenie krem i biel to też właściwie się zlewa.Zawsze możesz dołożyć klematis w ostrym kolorku i bedzie dobrze.W końcu i tak będą się różnić pokrojem ,rozetką ,kolorem liści.Bo wiesz-szkoda przesadzać,może sie ukorzenila.

Maju tu taka ściąga w kolorze orangu-może coś się rzuci w oczy.A jeszcze pomyślimy jaka by spełniała Twoje harde warunki :lol:

http://www.justourpictures.com/roses/orangeroses.html
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania dziękuję, przegladam. Jak Ci wpadnie coś wyjatkowego to poproszę o cynk.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie - krem i bialy to jest wlasnie to male "wlasciwie" ale nie do konca :wink: Ale wiesz z tym clematisem, to niezly pomysl - tylko ze ja bym go uzyla jako bardziej plozacego hmmm tak zeby miedzy- pomiedzy go wkomponowac ;:108 Musze cos poogladac - na drugim boku miedzy Mme Isaac-zkami a Albami Meidilandami mam jasno niebieska Hanne a raczej przed Isaaczkami a za Albami - bedzie troche lezec a troche sie piac. A tutaj za ta biala pnaca mam ciemno rozowego Maritima - to bordo odpada, moze fiolet hmmm

O kurna, sorry ze tak swoje mysli u Ciebie przelewam - przeciez to moja broszka, juz uciekam :wink:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

No no - Artemis ma u Ciebie 180 cm? A mój ma nadal 50 cm i szkoda tylko że nie ma kwiatów wielkości Piano - tylko takie maleńkie.
Giardina - mam nadzieję że ta mojej cioci urośnie tak jak Twoja.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julcia fiolety :uszy błękity-będzie wspaniale.

Małgosiu
nie wiem co się stało różom ale na tej pn.stronie wszystkie tak mi porosly,że szok.To miała być rabatka z różami do 120cm najwyżej w 2 rzędach-wyższe i niższe do 60cm.180cm osiągnęły:Bonitra R,Astrid Lindgren,Augusta Luise,Aphrodite,First Lady.Doganiała je wiosną posadzona CPM i Teasing Georgia.Okrywowe też dały popis.(witki porosły jak pnącym :lol: )Nie odbiło się na kwiatach bo te były w dość dużym wysypie.

-- 09 01 12 09:24:41 --
majka411 pisze::wit Aniu,
podoba mi się Charles Austin , jednak ona nie sprawdza się specjalnie, ale szukam róży do 120 w tym kolorze.
Wiadomo wszystkie parametry zdrowotności , kwitnienie i tak dalej musi mieć. Krótko masz może coś w głowie, żeby mi polecić.
Pozbywam się Nostalgi, bo mi w ogóle nie pasuje do obecnego nasadzenia.
Maja niby nie sprawdza się ale jak już kwitnie to klękajcie narody-co za zmiana kolorów,wypelnienie kwiatusia no miodzio.Popatrz:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/839/pict01334.jpg/]Obrazek[/URL]

Pod nogami ma Amber Hit

Obrazek
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Anie
Piekne różyczki :D
ja kupiłem w pazdzierniku róze o nazwie Coronado ? nie wiem co to bedzie :D
moze ktos ma?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Ryszard.Dzięki.A moze to będzie taka rożyczka

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.159444

Jest jeszcze pnąca-a na Twojej etykiecie co pisało?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”