Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
Ponieważ bardzo mi się podoba piosenka Elżbiety Jodłowskiej z "Klimakterium"
dodana kilka stron wcześniej, proponuję jeszcze raz: NIE DOPINAM SIĘ
http://www.youtube.com/watch?v=b6qJZVBdeYg
dodana kilka stron wcześniej, proponuję jeszcze raz: NIE DOPINAM SIĘ
http://www.youtube.com/watch?v=b6qJZVBdeYg
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
ja mam kilogram do tyłu i bardzo mnie to cieszy 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mnie nadal trudno długo ćwiczyć ,szybko się męczę ,tętno 160-180,dobrze że mam sprzęt na którym mogę w trakcie ćwiczeń mierzyć tętno .
Witaj Geniue-genia pisze:A mnie nadal trudno długo ćwiczyć

[quote="Barabella"][/quote]

-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Napisałam wczoraj, że zaczęłam dietę 3 stycznia (nikt mnie nie powitał
) i zamierzam się jej trzymać konsekwentnie. Liczę na pomoc. Przy wzroście 170cm mam rozmiar 52. I tu się zaczyna problem - kupno ubrań. Nie mogę kupować ubrań w sklepie dla puszystych bo po prostu nie leżą na mnie - te ubrania maja zwiększone obwody tułowia przy normalnych obwodach ręki i nogi. Ja mam sylwetkę proporcjonalną czyli ręce i nogi też mam grubsze niż przeciętny człowiek -nie tylko obwód w pasie, biuście czy biodrach. Po drugie ubrania w tych sklepach są znacznie droższe.
Znalazłam sklep gdzie mogę kupić rozmiar 40-52 szyty proporcjonalnie - czyli te ubrania leżą na mnie normalnie. Niestety pani rzadko sprowadza duże rozmiary, bo ma mało takich klientek i ryzykuje.
Jest jeszcze problem długości spodni - ja potrzebuję takich na 176cm (długie nogi), a dla pań tęższych spotykam raczej krótkie. To muszą być spodnie szyte na młodsze pokolenie - wyższe. Na szczęście coraz częściej producenci zauważają, że i wśród młodzieży są tęższe osoby i łatwiej mi znaleźć odpowiednie dla siebie.
Zaczęłam dietę Dukana troszkę krytykowaną tu wcześniej. 3 lata temu byłam na niej przez 6 miesięcy i schudłam 17kg. Przez 1,5 roku trzymałam wagę i czułam się wyśmienicie. Później problemy rodzinne i stres dopadły mnie i zaczęłam tyć.
Mam dobre doświadczenia z tej diety - miałam świetne wyniki krwi, dużo sił, nie miałam problemów z wypróżnieniami (mam skłonność do biegunek, które własnie w czasie diety przestały mnie męczyć). Nie namawiam nikogo do tej diety, nie każdemu może ona służyć, są predyspozycje takie lub inne. Na pewno ta dieta w części warzywnej po malutkich zmianach może służyć za wzór dla każdego odchudzającego się. Warto skorzystać z przepisów na forach Dukana dotyczącej tzw II fazy.

Znalazłam sklep gdzie mogę kupić rozmiar 40-52 szyty proporcjonalnie - czyli te ubrania leżą na mnie normalnie. Niestety pani rzadko sprowadza duże rozmiary, bo ma mało takich klientek i ryzykuje.
Jest jeszcze problem długości spodni - ja potrzebuję takich na 176cm (długie nogi), a dla pań tęższych spotykam raczej krótkie. To muszą być spodnie szyte na młodsze pokolenie - wyższe. Na szczęście coraz częściej producenci zauważają, że i wśród młodzieży są tęższe osoby i łatwiej mi znaleźć odpowiednie dla siebie.
Zaczęłam dietę Dukana troszkę krytykowaną tu wcześniej. 3 lata temu byłam na niej przez 6 miesięcy i schudłam 17kg. Przez 1,5 roku trzymałam wagę i czułam się wyśmienicie. Później problemy rodzinne i stres dopadły mnie i zaczęłam tyć.
Mam dobre doświadczenia z tej diety - miałam świetne wyniki krwi, dużo sił, nie miałam problemów z wypróżnieniami (mam skłonność do biegunek, które własnie w czasie diety przestały mnie męczyć). Nie namawiam nikogo do tej diety, nie każdemu może ona służyć, są predyspozycje takie lub inne. Na pewno ta dieta w części warzywnej po malutkich zmianach może służyć za wzór dla każdego odchudzającego się. Warto skorzystać z przepisów na forach Dukana dotyczącej tzw II fazy.
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witamy,witamy Cię,każdy jest mile widziany,podaj proszę imię,bo trudno zwracać się do Ciebie OSTATNIA SZANSO.W moim mieście otwiera się coraz więcej sklepów dla ;:83
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Witaj Ostatnia Szanso .Z tym ciuchami to zawsze problem .U siebie mam problem z dopasowaniem ciuchów na rozmiar 36-38 bo przeważają ubrania dla puszystych.Całe szczęście sprzedawcy zauważają ten problem i zamawiają małe rozmiary ale nadal znaleźć coś odpowiedniego w małym rozmiarze to koszmar.A może mi się tak wydaje bo nie lubię zakupów ,mimo że jestem kobietą i ciężko jest mi szperać po wieszakach i iść do przebieralni 10 razy zmieniać ubrania.
Zjadłam śniadanie o dużym wskaźniku glikemicznym -ciemne płatki z jogurtem +obowiązkowo kawa .Teraz idę to spalić.Na to jem proszę się nie patrzeć bo na żadną extra dietę nie przechodzę z tego powodu że zawsze zaczynam tyć przy różnych dietach.Mój organizm jest jakiś specyficzny-oby tak zostało.
Zjadłam śniadanie o dużym wskaźniku glikemicznym -ciemne płatki z jogurtem +obowiązkowo kawa .Teraz idę to spalić.Na to jem proszę się nie patrzeć bo na żadną extra dietę nie przechodzę z tego powodu że zawsze zaczynam tyć przy różnych dietach.Mój organizm jest jakiś specyficzny-oby tak zostało.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Wita puszysta
puszystą
ostatnia szansa--podaj imię
..a ja dzisiaj walczyłam znowu z owsianką.... dodałam produkty według zaleceń Ali ...chyba za dużo jadłam w dzieciństwie
i mam złe wspomnienia...
..zabieram się za robienie sałatki Ali...

..a ja dzisiaj walczyłam znowu z owsianką.... dodałam produkty według zaleceń Ali ...chyba za dużo jadłam w dzieciństwie
i mam złe wspomnienia...

..zabieram się za robienie sałatki Ali...
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Ja też już jestem po śniadanku,3 mandarynki,3 wafle ryżowe z solą morską,herbatka a waga jak stała tak stoi.Chyba muszę chodzić piechotą do pracy i z pracy tylko jak tu się zmobilizować jak 35 lat wozi się ;:64 autobusem.
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Basiu a te placuszki to się piecze w piecyku? Ile czasu?
I one są takie bardziej chlebkowe, czy chrupiące?
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Barabella pisze:Stasiu - ja jeżdzę cały rok na stacjonarnym..... W piekne pogody tylko, jeśli zdrowie pozwale ruszam w terenWiem, że taka jazda na stacjonarnym wydaje sie nudna, ale dobry film pomaga i kręcę z przyjemnością
Basiu nie załapałam o jaki rowerek chodzi ja mam też takie ćwiczydło w domu
ale wolę iść na spacer z psiakiem chociaż przyznam nie zawsze mi się chce

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
A jaką dietę stosujesz, bo nie moge załapać?ksiegowa pisze:a waga jak stała tak stoi.
Witaj Szanso. Powodzenia.
Nie bardzo rozumiem dlaczego przytyłaś - nie napisałaś, że sobie pofolgowałaś?
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Odpowiem za BasięCynthia pisze:Basiu a te placuszki to się piecze w piecyku? Ile czasu?

Placuszki Dukana piecze się na patelni teflonowej przetartej olejem ręcznikiem papierowym. Zależy jak się upiecze to są trochę chrupkie.
Skład oryginalny ma zamiast jogurtu serek homo chudy.
Z tego ciasta można upiec chlebek w piekarniku, bułeczki w kuchence mikrofalowej (ja piekłam w miseczkach z arkoroku).
-- 7 sty 2012, o 15:53 --
Zajadałam stresy węglowodanami złozonymi.kokolidek pisze: Witaj Szanso. Powodzenia.
Nie bardzo rozumiem dlaczego przytyłaś - nie napisałaś, że sobie pofolgowałaś?

Moje nowe imię Szansa 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Ostatnia szanso , przepraszam że nie zauważyłam .
Ja też mam problemy bo rozmiar 50 w wzrost 160 , wszystkie spodnie muszę obcinać i podkładać
Ja też mam problemy bo rozmiar 50 w wzrost 160 , wszystkie spodnie muszę obcinać i podkładać