Zielone mroofki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Re: Zielone mroofki

Post »

Hehe, to nas przerobiłaś z tymi trzykrotkami, każdy myślał, że one tak rosną w kępach :) Ale ogólnie okazy musiały być ładne, skoro takie "bukiety" Ci z nich wyszły. Trzymam kciuki, żeby Twój zamiar w ich posadzeniu okazał się sukcesem ;)

Fiołki bardzo ładne, a oprócz kwiatów i listki mają wyjątkowo urodziwe, takie ciemne.
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Od: 18 sie 2009, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu nowości fiołkowe są piękne ;:138
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Netzach No tak mi się troszeczkę głupio zrobiło, że wszyscy chwalą to, co nie jest tym na co wygląda :D Dlatego postarałam się jak najszybciej sprostować. Co do koloru liści fiołków, to - no cóż - po prostu są jeszcze niezakurzone :;230

Aniu Dzięki. Ja dosłownie codziennie oglądam sadzonki z listków od Ciebie i cieszy mnie każdy nowy listeczek ;:138
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Kontakt:

Post »

Bardzo się cieszę ;:196 trafiły w zielone i kochające łapki dlatego tak ładnie rosną ;:180

A na zakurzone listki fiołków jest sposób :lol: delikatne wymycie pod wodą lejącą się z kranu.
Później delikatnie osuszam ręcznikiem papierowym listki i środek rozetki, dajemy w ciepłe miejsce do całkowitego wyschnięcia :uszy
mroofka
500p
500p

Post »

Aniu Bardzo mnie zaskoczyłaś tą wodą z kranu! Nie zostają po niej ślady na listkach? :shock: Ale jesteś dla mnie fiołkowym guru, więc podchodzę do tego z bezgranicznym zaufaniem i spróbuję :D Skoro Ty traktujesz tak swoją bezcenną kolekcję, to i ja mogę z moimi kilkoma maluchami spróbować :wink:
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kasiu zaglądnij tutaj :wink: http://www.youtube.com/watch?v=f26YvWDU ... e=youtu.be
ja troszkę delikatniej obchodzę się z fiołeczkiem niż oni :lol: po prostu tak nie zalewam środka rozetki tylko koncentruję się na bocznych liściach.
Ważne jest, żeby później w cieple i bez przeciągów sobie wysechł i wtedy nie pojawią się plamki na liściach :wink:
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witaj Kasiu. Wpadłam z rewizytą.Przejrzałam twój wątek i jestem pod wrażeniem .Cały parapet storczyków(piękna kolekcja) a poza tym trzykrotki,fiołeczki i inne piękności :)
Będę do ciebie często zaglądać.

Pozdrawiam Kasia
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

mroofka pisze:Moje nowe nabytki - 3 kolejne fiołki...

Obrazek

Obrazek
Widok kwitnących fiołeczków jest bezcenny .Rośliny zadbane zdrowe , aż miło popatrzeć .
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu ubawiłam się setnie czytając o trzykrotkach :;230
Widzę, że też muszę wziąć się za odmłodzenie moich.
Fiołeczki uwielbiam, więc zdjęcie zakupionej "trójeczki" od razu zapadło mi w ;:167
Wybranie dla wszystkich takich samych, glinianych osłonek oceniam na 6 z plusem ;:138
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
mroofka
500p
500p

Post »

Aniu Obejrzałam. Było to dla mnie trochę szokujące, przyznaje, ale fiołeczek po takim zabiegu faktycznie wygląda o niebo lepiej. Chyba zacznę praktykować takie mycie fiołków. Proszę Cię jednak o odpowiedź jeszcze na jedno pytanie: Czy można tak umyć fiołka, który właśnie wypuszcza pączki?

kasiuta74 Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowo ;:196

Jatra No tak - bezcenny. Ty o tym wiesz najlepiej ;:138

Iwonko Dziękuję, chociaż ja nie jestem przekonana do tych osłonek - wolałabym chyba coś prostszego, ale akurat takie miałam wolne.
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kasiu, ja bym umyła tylko delikatniej niż na tym filmiku :wink:
Spróbuj nie moczyć środka rozetki i tych pączków tylko te boczne zakurzone listki, a później osusz ręcznikiem papierowym i będzie oki :uszy
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Kasiu ale piękne fiołeczki zakupiłaś ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Kasiu Jak zimno i szaro za oknem to zdjęcia kolorowych kwiatuszków od razu poprawiają nastrój.Masz śliczne fiołeczki :)
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miło popatrzeć na zdjęcia tak dorodnych , zadbanych roślin ! Widzę ,że z powodzeniem uprawiasz STORCZYKI , KASKTUSY i SUKULENTY ,i urocze SĘPOLIE(Saintpaulia ionantha), które bardzo lubię , i szereg innych doniczkowych. Efekt potęgują ładne , z gustem dobrane doniczki i osłonki, a także grupy roślin , tworzące zielone kępy w pokojach.
Gratuluję pasji i umiejętności :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mroofka
500p
500p

Post »

Aniu Jeszcze się zbieram na odwagę, ale z pewnością je umyję - zasługują na to :wink:
Adamie, Kasiu Serdecznie Wam dziękuję.

Ewelino Dowody uznania z Twojej strony, choćby te najmniejsze, sprawiają mi ogromną przyjemność. Twój wątek dotyczący roślin domowych na Forum był pierwszym, który mnie prawdziwie zachwycił. Często do niego wracam w poszukiwaniu inspiracji... I zawsze ją znajduję! Dziękuję tym serdeczniej za dobre słowo.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”