Ogródek Arka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Arka

Post »

Arku, ja nie mogę :shock: . To nie jest ogródek ;:111 to jest jakiś prywatny ogród botaniczny.
Czy jest chociaż 1 cm ziemi, balkonu, sznurka na pranie, których nie wykorzystujesz ? Brawo i pełen szacun ;:138
Obejrzałam wszystko tak z doskoku, pobieżnie i.....przytłoczyła mnie ta ilość, ta jakość, gęstość i ....taka bujność ;:138
Chłopie jesteś Wielki , życzę udanego sezonu 2012 :uszy
Będę zaglądała do Ciebie a Twój wątek - ogródek pokazówkę, zaraz pokażę moim koleżankom.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przybiegłam za Mariolką i też jestem zachwycona ;:138 Ja też Ci gratuluję -pięknie byśmy mieli przed domami, gdyby wszyscy tak się starali ;:108 Nie byłoby takich- jak mówi Jadzia :evil:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..i ja za Mariolką podreptałam ..gratulacje ;:138 ta bujność kwiatów ;:224
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
No Arku, zaraz Ci się tu zwali cały klub różanych emerytek, dobrze, że jest (niby) zima, bo zadeptałyby cały ogródek :;230

A dzieło godne podziwu ;:180 O resztę zapytam później.
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Arka
Dziekuje za odwiedziny :D ,Bardzo sie ciesze :D ze wreszcie na forum poznałem kogos z Katowic ,Jestem w szoku!!!
jak zobaczyłem piekny Twój ogród!!! u mnie pod oknem od kilku dnii mam tez kawałek ziemi ogrodzone mamy płotem ,wspólnota nam zrobiła,tak ze tez będę miał pole do popisu na wiosne :D mieszkam na parterze tak ze bedzie piekny widok z okna,wiecej napisze na PW
Dziekuje ,Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arku, muszę zapytać Cię o Twoje przepiękne storczyki. Widzę , kwitną sobie co jakiś czas. Powiedz mi proszę czym zasilasz te rośliny i czy po przekwitnieciu obcinasz lodyge ?
Mam od niedawna dwa , właśnie przekwitaja i nie wiem co z nimi zrobić. Jak często podlewasz, w jaki sposób podlewasz. Wiem, ze jest oddzielnych wątek storczykowy ale ja mam takie dokładnie jak widzę u Ciebie wiec naturalne, ze po poradę zglaszam się tu.
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Fajny ogród! oby takich coraz więcej powstawało na osiedlach, wtedy ludzie jakoś bardziej przyjaźni... też taki zrobiłem i ma się bardzo dobrze, sąsiedzi nie mieli nic przeciw wręcz przeciwnie widzieli by takie i pod swymi oknami ale żeby tak ktoś się ruszył i zrobił sam czy coś pomógł... :roll: to już inna bajka. Więc gospodarzę tylko pod swoim pionem :) niestety wystawę mam północną także o pięknych kolorowych kwiatach muszę zapomnieć bo słabiej się rozwijają bez słońca. :)
Awatar użytkownika
King Midas
500p
500p
Od: 11 lis 2010, o 13:12

Post »

Oj,oj ale najazd!
Dziękuję Wam wszystkim za wizytę w moich ogródkach.
Jadziu odpukać na przestrzeni lat incydentów raczej nie było-jakis dzieciak czasem kwiatka urwał rzecz normalna jeszcze jak nie ma ogrodzenia.Raz jakaś babcia cebulkę łyżką wydłubała ;:7 nie wiadomo jak z nami w tych latach będzie :;230 .Najwięcej strat spowodowały dziki.Jak wpadły dwie watachy(ponad 30 sztuk) to po jednej wizycie można było zawału dostać.Trzy lata temu je wyłapali i wywiezli ale i tak pojedyncze sztuki zostały tak ze szkody już bywaja dużo rzadsze.
Ryszard to masz trochę czasu na sporządzenie planu zagospodarowania.Materiałow i roślin nie brakuje(gorzej z kasą).To nie to co dwadziescia parę lat temu.Powodzenia i przyjemnej zabawy.
Mariolu przy tej ilości roślin nie mam za bardzo czasu żeby extra zajmować się storczykami(http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 35&start=0 ) więc są
traktowane troche po macoszemu ale zauważyłem ze im nie szkodzi.
Moim zdaniem to najważniejsza jest wystawa -stwierdziłem że najładniej rosną i co ważne kwitną na wschodnim oknie.Po przekwitnięciu łodyg nie wycinam.Po pewnym czasie wypuszcza pączki na tej samej łodydze choć na różnej wysokości.Są różne szkoły "jazdy".Co do podlewania to wstawiam całe doniczki do pojemnika z wodą i nawozem na 2-3 godz zanurzone do2/3 wysokości a następnie z powrotem do plastikowych osłonek specjalnych(wewntrzna podstawka) do storczyków(mogą być tez szklane)gdzie ociekną.Metoda ta zapobiega wypłukiwaniu i ponoć spowalnia zasolenie.Ale to to już wyczytałem w literaturze.
Adriantak to już jest w tych ogródkowych sprawach -dyrygentów bez liku tylko brak robotników(ogrodników)
Przeważajaca ilośc woli mieć odciski na łokciach nie na dłoniach. ;:223
Pozdrawiam
ArekObrazek
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Arku, czytając o dzikach, które dewastowały Ci ogródek, myślałam, ze piszesz o takich na dwóch nogach :oops: :;230
W tej chwili zrozumiałam, że masz na myśli zwierzaki. Skąd one wzięły się na Waszym osiedlu ??? Przecież to strach dzieci na podwórko wypuścić :(
Za radę w sprawie storczyków dzięki. Tak właśnie robię. Zapytałam o to Ciebie właśnie z powodu mnogości roślin u Ciebie. Nie możesz mieć czasu na to wszystko a to tak, jakbyś był początkującym storczykowcem :P
Wizyty w Twoim królestwie to czysta magia - do zobaczenia
PS. Twoje emotki - cukiereczki ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No takich dewastantów bym sobie nie zyczyła widzieć gdzieś w pobliżu . Raz pokazała sie u nas na podworku mała świnka ,ale mieliśmy pietra ,ze pokaże sie i mama . Dobrze ,że na podworku biegały psy to zaraz uciekła
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Racja dzików jest bardzo dużo nieraz idąc wzdłuż dtś natrafiłem na takie potwory! zresztą nasze miasta mają bardzo dużo terenów zielonych w tym lasów i nieużytków gdzie dziki sarny zające bażanty i lisy mają istny raj! każde z ww spotkałem już u siebie...
Awatar użytkownika
King Midas
500p
500p

Post »

Witam
"O wilku mowa..." dziś nad ranem odwiedził ogródek dzik, pozostała półmetrowa dziura i kilka zniszczonych cebulek.
Czyżby wiosna?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam :D a ja myślałem ze w Katowicach niema dzików!!! :D
żartuje jak miałem działke w latach 90 na lotnisku Muchowiec!!
to tez dziki atakowały!!!
Pozdrawiam ,Miłej Niedzieli
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ocho, King Midas przez dziki zmienia nam się w Chucka Norrisa ( kop z półobrotu w świnię - za te cebulki ) :;230
Awatar użytkownika
King Midas
500p
500p

Post »

Witam
Dziki fajne zwierzątka (w podłoże) ale niech sobie siedzą w lesie.
cd fotek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Arek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”