Jagoda dziękuję.rapunzel pisze:Iwonko, na pewno dasz sobie radę z cytowaniem. Jak raz ci wyjdzie, to już pójdzie jak po sznurku.![]()
Jagoda - zielono mi :) część druga
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jagoda - zielono mi :) część druga
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładnie ci wyrósł hiacynt, zazdroszczę tego upajającego zapachu
ja nie mam cierpliwości do pędzenia cebulek 

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
trzynastko, tego kwitnącego obecnie hiacynta kupiłam w Lidlu jako gotowca, ale już są w kolejce i pędzone przeze mnie hiacynty. Przyznam, ze robiłam to pierwszy raz w życiu i całkiem jestem zadowolona. 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Hmm to może i ja spróbuję? pędziłaś pod przykryciem ?
Jagoda jak wlałaś wody do lejka, to gnije.Do przekwitniętych nie wolno wlewać wody :!: Jeśli nie to schnie. Puści z czasem dzieci, przynajmniej powinna
.
Wymaga zachodu, małpa jedna
.

Wymaga zachodu, małpa jedna

- rapunzel
kohlerio, na szczęście doczytałam, ze wodę do rozety leje się tylko latem ( ze tylko do kwitnącej nie napisali niestety) ja tylko ją spryskałam i może trochę tej wody spłynęło do środka, sama nie wiem. Grunt, że jest więcej tych rozet, w sumie trzy, w tym jedna całkiem młoda. Jak do wiosny ta starsza się pogorszy, to zrobię z nią porządek. 
trzynastko, trzy cebule hiacynta pędziłam wg opisu, który znalazłam w necie, już od połowy września. Najpierw z zaciemnianiem nie było problemu, bo przez pierwsze 8 tygodni były przysypane centymetrową warstwą piasku. Potem zabrałam je na klatkę schodową i przykryłam wiaderkiem po serku i tak stały z miesiąc, a niedawno zabrałam do chłodnego przedpokoju, gdzie nadal były przykryte, a teraz po pokazaniu się pędów kwiatowych wiaderko już zdjęłam.
Jestem w szoku, bo jeden będzie miał aż 3 kwiaty, a cebula była całkiem zwykła.

trzynastko, trzy cebule hiacynta pędziłam wg opisu, który znalazłam w necie, już od połowy września. Najpierw z zaciemnianiem nie było problemu, bo przez pierwsze 8 tygodni były przysypane centymetrową warstwą piasku. Potem zabrałam je na klatkę schodową i przykryłam wiaderkiem po serku i tak stały z miesiąc, a niedawno zabrałam do chłodnego przedpokoju, gdzie nadal były przykryte, a teraz po pokazaniu się pędów kwiatowych wiaderko już zdjęłam.
Jestem w szoku, bo jeden będzie miał aż 3 kwiaty, a cebula była całkiem zwykła.
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Jagoda dobrze zrozumiałam że jutro w Biedronce będą Hiacynty ??? Czy w każdym mieście??
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Nie jestem Jagodą, ale odpowiem
. Teoretycznie mają być we wszystkich Biedronkach. Podobno w niektórych już w środę wystawili
.

- rapunzel
mmarylo, na twoją prośbę czym prędzej zrobiłam zdjęcia nowym zielonym. Są raczej robocze, a jak już dostaną nowe osłonki to wtedy wstawię ładniejsze. Miałam w ręce kilka zroślich, ale były takie jak moja, więc uznałam, ze nie będę kupować. Kupiłam za to rademacherę i dizygotekę, ale przyznajcie same po 5 zł, to grzech było nie brać.
Wiktorio, dziękuję, ze mnie tym razem wyręczyłaś, bo dzięki tobie mmaryla już chyba zaopatrzyła się w hiacynta.
Oto nowości prosto ze sklepu:
rademachera

dizygoteka

Wiktorio, dziękuję, ze mnie tym razem wyręczyłaś, bo dzięki tobie mmaryla już chyba zaopatrzyła się w hiacynta.

Oto nowości prosto ze sklepu:
rademachera

dizygoteka

- mmaryla
Łałłł.... śliczne okazy, nie znam tych roślinek , lecz gdybym była w tym sklepie to pewnie też bym sobie nie odmówiła 

ciekawe roślinki sobie sprawiłaś 

Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Śliczne
. Niech się zdrowo chowają
.
Jagodo, staram się nie odpowiadać za kogoś, kiedy wiem, że pytanie ewidentnie nie jest do mnie, ale pomyślałam, że jest środek nocy, Ty jeszcze nie udzieliłaś odpowiedzi, a może Mmaryla chce już przed świtem biec do sklepu i szybka odpowiedź jest mocno wskazana
.

Jagodo, staram się nie odpowiadać za kogoś, kiedy wiem, że pytanie ewidentnie nie jest do mnie, ale pomyślałam, że jest środek nocy, Ty jeszcze nie udzieliłaś odpowiedzi, a może Mmaryla chce już przed świtem biec do sklepu i szybka odpowiedź jest mocno wskazana

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Trochę mnie nie było i mam masę postów do nadgonienia, zaczynam od Ciebie.
Hiacynt pięknie się rozwinął, dzisiaj nabyłam te z biedro w szkle, a raczej nabyła mi moja znajoma, bo ja na L4 jestem. Jednak dotrą do mnie dopiero 12, więc czekam cierpliwie.
Piękne nowe nabytki, niech zdrowo rosną.
Hiacynt pięknie się rozwinął, dzisiaj nabyłam te z biedro w szkle, a raczej nabyła mi moja znajoma, bo ja na L4 jestem. Jednak dotrą do mnie dopiero 12, więc czekam cierpliwie.
Piękne nowe nabytki, niech zdrowo rosną.
- rapunzel
Stokrotkaniu, cieszę się, że ode mnie zaczęłaś nadganianie
Mam nadzieję, że forum cię rozerwie, co teraz na pewno wskazane. Hiacynt w szkle nadal mnie korci, więc nie mówię definitywnie nie No bo w końcu ten kwitnący przekwitnie, pędzone prędzej czy później też, a te w skrzyni na balkonie wyjdą dopiero w kwietniu czy maju.
Wiktorio, ja niestety nie mam tak silnej woli i chyba najczęściej odpowiadam za Patrycję ( Filigranową), ale ona się na szczęście nie gniewa
Ciekawe, czy kupili mmaryli tego hiacynta, bo jakiś czas temu pisała u siebie, że jeszcze nie wie.
Migotko, jak doczytałam co nieco o tych roślinach, to żałuję, że nie kupiłam łosich rogów
mmarylo, dzięki, ja tymczasem z zainteresowaniem zaglądam do ciebie, bo jestem ciekawa, jak wygląda ten wazon do hiacynta

Wiktorio, ja niestety nie mam tak silnej woli i chyba najczęściej odpowiadam za Patrycję ( Filigranową), ale ona się na szczęście nie gniewa

Migotko, jak doczytałam co nieco o tych roślinach, to żałuję, że nie kupiłam łosich rogów

mmarylo, dzięki, ja tymczasem z zainteresowaniem zaglądam do ciebie, bo jestem ciekawa, jak wygląda ten wazon do hiacynta

- mmaryla
Miałam pokazać, ale zaraz syn przywiezie mi ten z Biedronki i zrobię sesję
i litanie z pytaniami jak sie do tego zabierać