Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
przez jakiś tydzień piłem po 2 litry, teraz już nie mam takiego pragnienia i piję dużo mniej, ok 1l 

- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w ogóle nie mam pragnienia, a jedną kawę czy soczek musze odpokutować kilkukrotną wizytą w... Winchester Catedral
Pozdrawiam - BabajAGA
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
no widzisz, ja mam inny wproblem... :P prawie wcale tam nie chodzę :P
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Dla mnie wypicie nawet kilka łyków wody były niewykonalne,a teraz pijam ją ciągle .
Próbuje oszukać żołądek ,ale on bardzo inteligentny ,bo wciąż domaga się jedzenia .Nie wystarcza mu skibka chleba ,czy bułka .Wciąż woła o więcej .
Już nawet brzuch mnie boli od tej wody i od ciągłego wciągania brzucha .Ciągle czuję głód .
Chodzę na spacery .Codziennie wydłużam dystans ,ale po tym dopiero chce się jeść i nogi bolą.
Obiad jadłam o 17 .00 i nic już dzisiaj nie zjem .Tylko woda . Wcześnie chodzę spać .
Wizyty w WC zwiększyły się wielokrotnie .
Próbuje oszukać żołądek ,ale on bardzo inteligentny ,bo wciąż domaga się jedzenia .Nie wystarcza mu skibka chleba ,czy bułka .Wciąż woła o więcej .

Już nawet brzuch mnie boli od tej wody i od ciągłego wciągania brzucha .Ciągle czuję głód .
Chodzę na spacery .Codziennie wydłużam dystans ,ale po tym dopiero chce się jeść i nogi bolą.
Obiad jadłam o 17 .00 i nic już dzisiaj nie zjem .Tylko woda . Wcześnie chodzę spać .
Wizyty w WC zwiększyły się wielokrotnie .
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
po skibce chlebka umarłabym z głodu. Wolałabym zjeść ugotowanego brokuła, zapcha dokładnie, witamin dostarczy, kalorii niewiele więcej niz ta skibka nieszczęsna( a może i mniej) i w dodatku ciepły, a to tez dla brzuszka ważne. Ta moja chudzina miała manię brokułową.
Pozdrawiam - BabajAGA
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
No właśnie .Mi też nie wystarcza .Jadam 2 ,a nawet 3
Brokuły uwielbiam .Muszę jutro kupić .

Brokuły uwielbiam .Muszę jutro kupić .
Tajko, przecież my raczej mamy ciut inny metabolizm, niż Twoja córka.Tajka pisze:Tą dietę sporządził dietetyk dla mojej córki.
Przepraszam Cię, ale ja nie staram się podawać "recepty" na całe zło związane z ... rozregulowaniem organizmu. Staram się zmienić pewne nawyki, żeby organizm poradził sobie w sytuacji, gdy pozbawiono go pewnych narzędzi. Jak się ma 20 - 40 lat to raczej człowiek inaczej funkcjonuje, bo organizm sobie radzi, a później bywa różnie. I trzeba się nauczyć z tym żyć i funkcjonować, żeby za chwilę nie trzeba było wymieniać kolan bądź bioder. Tylko tyle

Wklejam przepis na śniadanie (znalazłam go tutaj na forum, ale nie pamiętam w czyim wątku)
SURÓWKA PIĘKNOŚCI
5-6 łyżek płatków owsianych zalać w miseczce 6-8 łyżkami zimnej, przegotowanej wody.
Dodać łyżkę miodu i kilka posiekanych orzeszków ( najlepiej laskowych ). Zostawić na jakiś
czas, dobrze na noc, a jeść na czczo z rana. Przed podaniem dodać 5-6 łyżek mleka lub
śmietanki i w zależności od upodobania : tarte jabłko, sok z cytryny, rodzynki lub sezonowe
owoce jagodowe....
Dla mnie łyżka miodu to za dużo, ja daję łyżkę miodu na 1 litr wody i część tego zużywam do owsianki, a resztę wypijam (1 szklankę obowiązkowo na czczo).
Geniu - jak tam dzisiaj?
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu coraz lepiej znoszę dietę , nawet głodna nie jestem .
Oby tak dalej ,tylko czuje się bardziej zmęczona .
Genia
Oby tak dalej ,tylko czuje się bardziej zmęczona .
Genia

Geniu, napisz proszę co jadłaś dzisiaj i czy się zważyłaś (mocno Ci kibicuję) 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu musisz witaminki uzupełniać 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Zrobiłam dziś sałatkę taty Ali, planując, że mam na 2 - 3 dni. Buraki gotuję zawsze w szybkowarze, więc nastawiłam odważone 0,5 kg, ale miałam jeden pokrojony odłożyć i zamrozić, a resztę warzyw miałam gotować po 0,25 kg. Później okazało się, że nawaliła mi lodówka i w nerwach czekałam na pana mechanika i pogotowałam również wszystkie inne warzywa w ilościach podanych przez Alę. Wyszła mi tego taka ilość, że mam chyba na tydzień, albo i więcej jedzenia.
Jest bardzo smaczna i zachęcam wszystkich do zrobienia jej, ale czy można ją zamrozić, gdyż chyba nie dam rady sama jej zjeść. Chyba cała odchudzająca się ekipa z forum miałaby co jeść, bierzcie w związku z tym dziewczyny poprawkę, że wychodzi z podanych ilości bardzo duża porcja. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Faktada.kj pisze:.... bierzcie w związku z tym dziewczyny poprawkę, że wychodzi z podanych ilości bardzo duża porcja.

Mnie się ona nie nudzi - poza tym mam węglowodany (ziemniaki i fasolkę) i warzywa i kiszonkę i oliwę - i nie muszę się zastanawiać co mam zrobić na obiad czy na kolację.
No i jeszcze jedno - nie mam ograniczeń jeżeli chodzi o wielkość porcji na jeden posiłek i nie jestem głodna. O 13-tej jem ją na obiad, 15:45 (15 min przed wyjściem z pracy) jem podwieczorek i jak wracam do domu nie jestem głodna. 18:30 kolacja i spokój. A spać idę około 24:00.
aha, ja bym nie mroziła - ona daje się nieźle przechowywać, a poza tym zobaczysz po dwóch dniach ile zostanie (jeżeli zostanie

No i zapomniałam dodać, że sałatka ze względu na buraki jest bardzo energetyczna, więc "stawia na nogi" zmęczonych odchudzaniem.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Uff, przeczytałam do deski do deski, nie wygląda to dobrze (w moim przypadku)

Do przejścia na emeryturę byłam szczupła (gdzieś do 40-ki nie kiwnęłam nawet palcem w bucie, a waga do 55 kg przy wzroście 162, potem było gorzej, musiałam się trochę przyłożyć, żeby waga nie śmiała przekroczyć 60 kg i oscylowała tak ok. 58 - 59 kg).
Pytam siebie: dlaczego potrafiłam utrzymać samodyscyplinę? Odpowiedź: chciałam dobrze wyglądać, a ponieważ "bywałam" - strasznie mi na tym zależało i było miło jak słyszałam, że mam świetną figurę. O zdrowiu nie myślałam.
A teraz?
Przestało mi zależeć

m o t y w a c j a - dopóki jej nie znajdę, to nie mam co próbować i udawać, że się odchudzam.
Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
To wstaw swoje zdjęcie, a już ja Cię zmotywuję (najwyżej mnie wyautują - zbanują znaczy sięHelios pisze::m o t y w a c j a - dopóki jej nie znajdę, to nie mam co próbować i udawać, że się odchudzam.
Helena

A poważnie - zamknij oczy i wyobraź sobie, że wysiadły Ci biodra i kolana z powodu nadwagi i musisz syna prosić, żeby Ci podłożyl basen. Wystarczy? (Przepraszam, że tak drastycznie, ale miałam "na głowie" teścia, który leżał siedem lat, bo jak był na to czas to się nie odchudził i nie chciał ćwiczyć, czekał aż odkryją cudowny lek).
I jeszcze jedno - proponuję akcję, że KAŻDA i OBOWIĄZKOWO musi zrobić podstawowe badania: cytologię i mammografię.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Popieram Alę -nie tylko wygląd jest ważny
Cytologię robiłam rok temu , a mamografię ,jeszcze nie ma dwóch lat
Proszę niech każda zdradzi kiedy była badana

Proszę niech każda zdradzi kiedy była badana