Mam nadzieje że dzięki pobycie tutaj uda mi się nie wykończyć moich storczyków
 Podziwiam wasze storczyki i to daje mi motywacje do poznawania tych śliczności
 Podziwiam wasze storczyki i to daje mi motywacje do poznawania tych śliczności 
Moje początki ze storczykami zaczęły się kiedy dostałam falka, mając takie cudo w domu,
tak mi się spodobał ze kupiłam drugiego o innym kolorze. Niestety nie dogadywaliśmy się,
często miały za mokro albo za sucho :x. Wtedy jeszcze nie było mnie na tym forum i może gdybym znalazła to forum wcześniej nie wykończyłabym ich tak szybko
 Problem był w tym ze nic nie wiedziałam o nich i zaufałam kartce przy nich na której pisze ze podłoże ma być stale mokre ale nigdy nie za dużo. Na początku zapominałam o nich i to je uratowało przy życiu przez jakiś czas.. ale w końcu chciałam żeby zaczęły rosnąc i przedobrzyłam.
 Problem był w tym ze nic nie wiedziałam o nich i zaufałam kartce przy nich na której pisze ze podłoże ma być stale mokre ale nigdy nie za dużo. Na początku zapominałam o nich i to je uratowało przy życiu przez jakiś czas.. ale w końcu chciałam żeby zaczęły rosnąc i przedobrzyłam.Zdecydowałam ze zapomnę o falkach i kupiłam Cambrię, czytałam ze są bardziej wytrzymałe na błędy.
Pierwsza to Colmara Massai :

A druga to (chyba Oncidium Sharry Baby
 )  :
 )  :

Niestety oba kwitnięcia są sklepowe... mam nadzieje ze kiedyś doczekam się swojego

a kolor będzie niespodzianką? czy miała jakieś zasuszone kwiatki w doniczce...?
 a kolor będzie niespodzianką? czy miała jakieś zasuszone kwiatki w doniczce...?
 Myślę ze to wełnowce i że przyniosłam je z kwiatkiem gratis
  Myślę ze to wełnowce i że przyniosłam je z kwiatkiem gratis 

ślicznie pachną
  ślicznie pachną Ciekawe jakie będzie kolejne kwitnienie ( jeśli go do tego czasu nie wykończę
 Ciekawe jakie będzie kolejne kwitnienie ( jeśli go do tego czasu nie wykończę