Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

No dobrze to zaczynam ten rytuał odchudzania/zapomniałam rano się zważyć/na śniadanie zjadłam o 11 oo jedną kromkę chleba z masłem/cienko/i serkiem kozim do tego pół pomidora z pieprzem.Herbatka z cukrem inaczej nie wejdzie a ile łyżeczek nie pytajcie.Ale skoro nie jem słodyczy to chyba mogę sobie pofolgować.Drugie śniadanie to będzie to samo co pierwsze.Na obiad będzie sałatka jarzynowa z maleńką ilością majonezu omega i pół pomidora.A w domu zobaczymy bo będzie już 17 oo.
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ksiegowa pisze: na śniadanie zjadłam o 11 oo jedną kromkę chleba z masłem/cienko/i serkiem kozim do tego pół pomidora z pieprzem.-Nie łączymy serka z chlebem!
Na śniadanie (ok 8:00 powinno być jabłko + chleb z masłem na bogato)
II śniadanie - po 3 godzinach - może być ser + pomidor + pieprz

Herbatka z cukrem inaczej nie wejdzie a ile łyżeczek nie pytajcie.Ale skoro nie jem słodyczy to chyba mogę sobie pofolgować. - Nie możesz, jeżeli nie jesteś w stanie pić herbaty bez cukru to pij wodę ciepłą, przegotowaną, może być z miodem (1 łyżka miodu rozpuszczona w 1 litrze wody - porcja na cały dzień, przyda się też do owsianki).Drugie śniadanie to będzie to samo co pierwsze.
Na obiad będzie sałatka jarzynowa z maleńką ilością majonezu omega
;:223

Przepraszam, że napisałam na Twoim tekście, ale inaczej mi nie wychodziło. Rozumiem, że robimy to metodą prób i błędów :;230 :;230 , a skoro chcesz spróbować moją metodą - to głaskanie będzie na końcu ;:196 :;230 :;230
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam .Zaznaczam wątek aby nie zgubić-odchudzać na specjalnych dietach nie będę bo wtedy moja waga idzie w górę.I nie muszę -nie będę pisać ile ważę przy 160 cm.aby nikogo nie dołować.
Z swoich nawyków piję 2-3 kawy sypane dziennie -bez mleka ,śmietanki ,cukru.Herbatę zieloną ,czerwoną, białą bez cukru .Czasami czarną bez zabielaczy i cukru.Słodyczy jem multum czasami potrafię w ciągu dnia zjeść ok.1 kg.Nie jadłam tylko w czasie ciąży przy cukrzycy-ale zastąpiłam je na "słodycze " dla diabetyków aby organizm czyt. mózg mógł normalnie funkcjonować
Pieczywo staram jeść ciemne , często na sodzie bo mi smakuje .Smaruję margaryną czasami masłem .Nie ograniczam się -jem jak jestem głodna ,często o północy i idę spać.
Bardzo dużo ruchu w pracy -pracuję w dużym sklepie przy wykładaniu towarów.Chodzę na pieszo wszędzie gdzie się da mimo że mam prawko w kieszeni i auto przy domu.Zakupy też przynoszę do domu ,zamiast wozić.Zamiast brzuszków zrobiłam sobie nawyk wciągania brzucha.
Rozpisałam się troszkę...Trzymam kciuki i kibicuję.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Alu fajny przepis,musze sobie też zrobić.Super ze piszsz czego nie powinno się łączyć,mi się zawsze to myli.Dzisiaj robie sobie taką sałatkę:
gotuje na parze brakuły,układam na talerzu różyczki,robie sos z ogórka lub pomidora pokrojonego w małą kostkę do tego potarte białko z dwóch ugotowanych jajek,wszystko zalane jogurtem naturalnym z czosnkiem.Zalewam brokuły i na to potarte żółtko.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-k-k

Post »

grazka2211 pisze:Zamiast brzuszków zrobiłam sobie nawyk wciągania brzucha.
Do wciągania brzuszków dojdziemy, jak zaczną nas owe brzuszki słuchać (bo obecnie chyba żyją własnym życiem :;230 ).
Miło, że nam kibicujesz, trzymaj kciuki.
20 lat temu też chodziłam, nosiłam. A dzisiaj, jeżeli mogę jednorazowo podnieść do 5 kg - to limit wyczerpuje teczka i torebka, więc bez samochodu się nie da, dlatego prawko zrobiłam 8 lat temu, a od 3 lat jeżdżę :heja :heja (kiedyś, jak już będziecie miały posłuszne brzuszki napiszę, jak zmieniam pasy, dzisiaj nie mogę, bo ... mogłybyście się po...ć ze śmiechu).

-- 4 sty 2012, o 13:30 --
reniuniek pisze:,wszystko zalane jogurtem naturalnym z czosnkiem.Zalewam brokuły i na to potarte żółtko.
Zamiast jogurtu proponuję oliwę (olej) + do wyboru sok z cytryny lub ocet balsamico, możesz oczywiście dodać czosnek, sól, pieprz (bez cukru!)
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Alu pisz ile chcesz,chcę skorzystać z Twoich rad,czyli o 14 serek kozi i pół pomidora z pieprzem.Wody nie znoszę,będzie kiepsko ale coś muszę wymyśleć.Dzięki
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Alu mój brzuszek też nie był posłuszny.Wiem że im więcej latek się ma tym gorzej z aktywnością i siłą ,ale uwierz mam wiele znajomych młodszych ode mnie i bardzo wygodnych albo leniwych .Przechodzą na diety,katują się, płaczą po czym wracają to złych nawyków i do poprzedniej wagi.Oczywiście nie mam na myśli nikogo z tego forum .
Mój partner mimo że o 2 lata starszy ode mnie jest tak leniwy że nie chce się jemu podejść do sklepu który jest 100 metrów od domu. Schudnąć by chciał ale...bez żadnych wyrzeczeń ,a tak w jego wypadku się nie da.Musiałby przejść na dietę ale czemu tak mało masła na chlebie?Czemu ziemniaki są suche ?itp.itd.
Moje prawko leży już 5 lat bez użyteczne ,ale może się kiedyś przydać...Tylko że wtedy będę musiała się od nowa uczyć.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Ruchu nigdy dość przy odchudzaniu...mój samochód też więcej stoi w garażu....jak mam gnać po samochód ;:223 ...a na dodatek tak jak w ubr co wyjazd i wjazd to było odśnieżanie to wolę się przelecieć pieszko....i dla zdrowia i więcej zostaje w portfelu na zielone chciejstwa ;:108
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

A ja wrobałam dziś na śniadanie dwie pajdy chleba z masłem i twarożkiem z czosnkiem i jogurtem naturalnym. :oops: :oops:
Do tego kawa sypana z cukrem,ale 3/4 łyżeczki.
Sukces: 1/4 łyżeczki cukru mniej do kawy i śmietana w twarożku zastąpiona jogurtem naturalnym. :heja
Do poprawy: twarożek nie jeść z chlebem,hmm... u mnie z dwoma pajdami chleba. :oops:

Alu,twoje korekty są bardzo cenne. ;:138

Na obiad mam żurek full wypas,w ramach odchudzania postaram się go zjeść bez chleba i mniejszą porcję.
Muszę sobie znaleźć odpowiednio mniejszy talerz i nalać po brzegi. :;230
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
gieru96
200p
200p
Od: 26 mar 2011, o 10:37

Post »

"Zamiast brzuszków zrobiłam sobie nawyk wciągania brzucha" bardzo przydatne :p mogę większość dnia przechodzić na wciągniętym :) muszę niektórych zasmucić, ale nie gniewajcie się na mnie :) przez pierwsze dni nie chudniemy, lecz oczyszcza/opróżnia się organizm :) podobno w naszych jelitach mieści się 2,5 kg... dlatego na głodówkach szybko idzie przez pierwsze dni :)
na śniadanie duży jogurt naturalny z garścią płatków kukurydzianych( wiem, że nie powinienem )
pozdrawiam i życzę sukcesów :)
x-k-k

Post »

ksiegowa pisze: o 14 serek kozi i pół pomidora z pieprzem.
:evil: Super, po tak "obfitym" posiłku wpadasz do domu i rozpoczynasz osobistą wojnę z własną lodówką - pochłaniasz wszystko, co wpadnie w rękę. A po 30 minutach jesteś tak objedzona, że najlepsza jest pozycja półleżąca na kanapie i plany, że ... od jutra się odchudzam :;230 :;230

Zasada I przy odchudzaniu - nie mogę chodzić głodna! ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witajcie. :wit

Jeśli ktoś będzie zainteresowany dietą 1200 kcal sporządzoną przez dietetyka, to będę wstawiała na każdy dzień tygodnia.
Dzisiaj na czwartek proszę.

Śniadanie, godz 7,00.

Parówki 2 szt
sałatka- pomidor 2szt (300g), szczypiorek, koperek, oliwa 1 łyżeczka( 5g).

2 śniadanie, godz 10,00
jogurt 7 zbóż Bakoma
1 op 9150g)

Obiad, godz 13,oo
ryż duszony z warzywami
torebka ryżu, pół niedużej papryki czerwonej, pół niedużej papryki zielonej

Podwieczorek, godz 16,00
Twaróg z warzywem
ser biały twaróg (100g), pomidor 1 szt (150g)

Kolacja, godz 20,00
sałatka
ryż1\2 woreczka (50g), papryka 1szt (150g), jogurt naturalny 1|2 op. (75g), kukurydza lub groszek 1 łyżka (15g).
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Alu :wit jeszcze mam śledzie :;230 czekam na przepis na owsiankę Twoją...
Stasiu też skorzystam z śliwek...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Alu mądra kobitka z Ciebie. ;:167

Gieru masz rację na początku oczyszczamy organizm ze złych złogów a nie z tłuszczu ale jak miło jest stanąć rano na wadze i zobaczyć upragniony - .

Mój dzień wygląda (ł) dziś tak

6:00 - szkl wody, otrębianka, herbata zielona
9:00 - 2 jajka na twardo, chuda szynka,sałatka z ogórka konserwowego, herbatka (gruszka z melisą)
13:00 - Flaczki z żołądków (dziś zabrane w termosie)
16:00 - placuszki z tuńczykiem (na wynos)
18:00 - twarożek z marchewką i ogórkiem, czerwona herbatka a do tego woda, woda, woda i bieganie od kibelka
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Kibicuję Wam i trzymam kciuki ;:215 A gdzie To nasza Gienia :?: Alu widzę że nie próżnujesz ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”