W cieniu brzozy
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W cieniu brzozy
Ten jeszcze słabowity , pierwszy raz zakwitł. Starsze prezentowały się lepiej , fotki zapodziały się. 

- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadku Twój pierwiosnek nazywa się ząbkowany
Szukam jego nasion w sklepach internetowych różnych firm nasienniczych, ale go nie ma. Straszna bryndza 

Pozdrawiam Hala
-
Kupiłem mieszankę i wyszły dwa odcienie różu. Ten i drugi ciemniejszy. Mam też z sadzonek biały i ,,prawie czerwony''. Jak trafię nasiona , to kupię dla Ciebie. Z tych różowych mogę już coś odciąć. Z tych nowszych jeszcze nie wiem , zależnie jak przezimują.
- hala67
Tadku jak trafisz na nasionka to bardzo proszę kup mi je a ja zwrócę Ci pieniążki. Chętnie zaopiekuję się malutką karpą tej roślinki tylko powiedz co byś chciał w zamian.
Pozdrawiam Hala
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
cos tu szanowni państwo pierwiosnkami atakują......
śliczne

śliczne

- hala67
Dorotko to moje ulubione kwiatuszki i wszystkie porady, zdjęcia mile widziane. Ja mam fioła na ich punkcie
Chciałabym obsadzić nimi obwódki wszystkich rabatek kwiatowych.

Pozdrawiam Hala
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
ja mam ochotę na japońskie i omączone ,więc jakbyś miała jakieś namiarki to będę wdzięczna 

- hala67
Dorotko może poszukaj w wątkach sprzedażowych naszych forumowiczów
Pozdrawiam Hala
Jeżeli można to też chciałbym się przyłączyć ze swoimi fotkami.

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
-
Halinko , jak będą to kupię , coś też odetnę
Ten mój ,,prawie czerwony to jak ten pierwszy u Karola , a może jeszcze ciemniejszy .

- hala67
Karolu śliczne te Twoje pierwiosnki. Takie dorodne i zdrowiutkie. Nie wszystkie rozpoznaje. Co to za odmiana na ostatnim zdjęciu
Halinko ależ żółte słoneczka pokazujesz. Ja też dopiero na forum dowiedziałam się, że jest tyle odmian tych kwiatuszków. A Twoje pierwiosnki to bezłodygowy i wyniosły /chyba
/. Jeszcze je nie rozpoznaje tak dobrze
Tadku bardzo Ci dziękuję
Kochani dzięki Wam w moim wątku powiało prawdziwą wiosną. Pokazujecie takie śliczne kwiatuszki - zwiastuny wiosny. Wiosno przybywaj jak najszybciej

Halinko ależ żółte słoneczka pokazujesz. Ja też dopiero na forum dowiedziałam się, że jest tyle odmian tych kwiatuszków. A Twoje pierwiosnki to bezłodygowy i wyniosły /chyba

Tadku bardzo Ci dziękuję

Kochani dzięki Wam w moim wątku powiało prawdziwą wiosną. Pokazujecie takie śliczne kwiatuszki - zwiastuny wiosny. Wiosno przybywaj jak najszybciej

Pozdrawiam Hala
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ten żółty jest wyjątkowo uroczy i jeśli jeszcze pachnie to już rarytasik - gdybyż podała nazwę odmiany może bym gdzieś namierzyła bo pasował by kolorem do żółtych żonkili, których ostatnio trochę dokupiłam.
- hala67
Krysiu to jest pierwiosnek bezłodygowy. Jeszcze nie mam rozeznania gdzie można nabyć takie śliczności. Jak znajdę źródło gdzie można go kupić to dam Ci znać, albo po prostu kupię i Ci wyślę.
Pozdrawiam Hala
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Wielkie dzięki - ja wczoraj szukając przetaczników namierzyłam Szkółkę roślin gdzie maja sporo Pierwiosnków i spisałam sobie ząbkowane do kupienia. Jest polecana w naszym Forum jako solidna.
Pierwiosnki jakis czas temu traktowałam po macoszemu a szczególnie te gruzińskie bo było ich sporo na naszej działce i wiecznie podsychały liscie.
Kupiłam Pierwiosnek Siebolda i ten od razu mi podpasywał, po kwitnieniu rozeta liści zasycha i jest czyściutko. Ładnie się rozrasta i kwitnie później bo koniec maja i czerwiec. Biały bezłodygowy na białej rabacie i omszony jako nowy nabytek ale tez już się rozrósł czyli do podziału.

Mam jeszcze Siebolda w białym kolorze - sztuk 1 i trzymam kciuki za jego szybki rozrost.
Pierwiosnki jakis czas temu traktowałam po macoszemu a szczególnie te gruzińskie bo było ich sporo na naszej działce i wiecznie podsychały liscie.
Kupiłam Pierwiosnek Siebolda i ten od razu mi podpasywał, po kwitnieniu rozeta liści zasycha i jest czyściutko. Ładnie się rozrasta i kwitnie później bo koniec maja i czerwiec. Biały bezłodygowy na białej rabacie i omszony jako nowy nabytek ale tez już się rozrósł czyli do podziału.

Mam jeszcze Siebolda w białym kolorze - sztuk 1 i trzymam kciuki za jego szybki rozrost.