Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Dzisiaj wybrałam się na świąteczny spacer, byłam na działce ale niestety nic nowego nie zakwitło, jednak jest zbyt zimno. Ponieważ w pobliżu są lasy, poszłam więc trochę pochodzić i oto, co znalazłam
Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam serdecznie Irena.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczysz Irenko!Była już łąka zawilców teraz łąka cebulicy.ślicznie to wygląda!
Nie wiedziałam,że ona rośnie w lasach.Tak to jest,jak się nie spaceruje po lasach na wiosnę. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybrałam się dzisiaj na działkę, pogoda piękna (15 stopni), zobaczyłam prawdziwie wiosenne widoki. Krokusy wreszcie się porozchylały, są to już resztki, bo te wczesne zmarzły. Zaczynają też inne kwiaty kwitnąć, oby było ciepło.
Mam do was prośbę, dostałam od znajomej kwiat o dużych liściach, podobno nazywa się tarczownik, mam go od roku i jeszcze nie kwitł, ciekawa jestem jakie ma kwiaty i kiedy kwitnie. Pozdrawiam Irena.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Irenko, dzisiaj odbyłam wiosenny spacer w Twoim ogrodzie (chociaż zaczęłaś od lata) i jestem zachwycona jak masz wszystko pieknie skomponowane, ja na razie sadzę po kolei co dostanę i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać, ponieważ mam dużo miejsca to robie duże odstępy między kwiatami bo nie wiem jak sie co rozrasta i czy lubią swoje towarzystwo. Będę często zaglądała i podglądała co może rosnąć koło siebie, żeby było tak kolorowo od wiosny do zimy!
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Irenko tyle wspaniałych słów napisali Ci inni forumowicze na temat Twojego cudnego ogrodu. Właściwie to trudno pisac coś innego, jest prześliczny jak z obrazka. Okazałe rododendrony, przepiekne tawuły, piwonie i wiele wiele inych. Widać, że pracy włożyłas dużo, swietnie sie na tym znasz i przede wszystkim kochasz to co robisz to widać :P :P ja rozmawiam ze swoimi roślinkami :wink: a one odwazajemniają się jak umieją. Taki ogród to czas i cierpliwość za to efekt wspaniały. Cudownie rozpoczęła mi sie dzisiejsza niedziela ;:31 byłam w Twoim bajkowym ogrodzie. Pozdrawiam
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Irenko, to ja pytałam o runiankę. Czy łatwo sie rozrasta? Jaką lubi ziemię?
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Haniu, miałam sporo pracy na działce, nie miałam czasu aby zaglądać na Forum. Dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć, już bardziej wyrośniętych kwiatów, a w ogóle to zaczyna robić się pięknie na działkach. Pytasz o runiankę, u mnie rośnie na skalniaku w słońcu i w cieniu, w obu miejscach jest równie ładna. Zimą listki są nieco bledsze ze względu na mrozy, za to latem są piękne, zielone i błyszczące. Runianka rozrasta się bardzo szybko, nie ma żadnych specjalnych wymagań, rośnie wszędzie, właśnie zaczyna kwitnąć, choć kwiaty ma nieciekawe. Runianka jest widoczna na przedostatnim zdjęciu razem z barwinkiem.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to bardzo chętnie odpowiem. Poraz kolejny wpadłam do Twojego ogrodu, jest piękny w moim typie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wiosennie Irena
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko piękna wiosenka u Ciebie, czas pracy oby tylkopogoda dopisała :P
Irenko napisz mi proszę jak nazywa sie roślinka na poście z 22 stycznia na ostatnim zdjęciu takie ma piękne długie dzwonkowate kwiaty. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Isiu, pytasz o te białe dzwonki, to jest kokoryczka wielkokwiatowa, można ją spotkać w lasach, rośnie często w towarzystwie konwalii. Dostałam ją od sąsiadki, to jest ładna roślina, dość długo kwitnie, lubi cień, więc posadziłam ją pod czereśnią, jest dość wysoka, około 80 cm. Na tym zdjęciu obok rosną kaczeńce (te duże okrągłe liście), przywiozłam je z mokradeł na łąkach. Posadziłam też tatarak i kosaćce żółte wodne, lubię te rośliny, gdyż dają świeżość a nawadniam je wodą z rynny. Jeżeli coś Cię interesuje to pisz. Wpadałam przy okazji ponownie do Twojego ogródka. Podziwiałam przepiękne róże i wiosnę w pełni. Zachwycona jestem tym białym szafirkiem. Pozdrawiam Irena.
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

Przepiękny kolory ogród masz. Od razu poprawia humor w ten deszczowy szary ranek.
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

dziękuję Irenko za odpowiedź, rzeczywiscie kwiaty runianki nie rzucają się w oczy, ale listki ma ciekawe.
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

witaj Irenko...i ja wpadłam aby popodziwiać efekty twojej wiosennej pracy na działce -- i muszę przyznać że są wspaniałe...wszystkie roślinki wypieszczone prezentują się ślicznie ;:54
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Irenko za odpowiedź :P :P poszukam w takim razie po lasach skoro takie ładne roslinki można znaleźć :P
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Irenko :D już od jakiegoś czasu zaglądam na Twoją działeczkę :D :D
Podziwiam zeszłoroczne zdjęcia Twojego raju i napatrzeć się nie mogę... Pięknie!! Stworzyłaś piękne miejsce!! Do pozazdroszczenia :D :D
Uwielbiam takie kolorowe i pełne kwiatów działki. Jest na co popatrzeć i co podziwiać ;:138 ;:138 ;:138

Muszę Ci się do czegoś przyznać :oops: kilka zdjęć z Twojej działki skopiowałam :oops: mam nadzieję, że się pogniewasz ;:6 Posłużą mi jako inspiracja przy upiększaniu mojej działeczki :D

Jeszcze do Ciebie zajrzę nie raz ... :D
ameliaxl
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 mar 2008, o 19:04

Post »

Gratuluję prześlicznego ogrodu! Bardzo podobają mi sie tawułki, ale niestety nie chcą u mnie rosnąć. Czy one naprawdę są takie wymagające w uprawie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”