magdogród:-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: magdogród:-)

Post »

Widzę, że przywrotnik rządzi :;230

Piękna dróżka ;:63 ;:63 ;:63
magdala

Post »

Tak , Przywrotnik jest u mnie wszędzie :D
11 lat temu szukałam go jak szalona w ogrodniczych (napatrzyłam się wcześniej w gazetach.. )
Teraz sieje się sam po całej działce .
Bardzo go lubię :D
Jak kupiliśmy działkę, to kombinowałam co zrobić z tą popękaną betonową ścieżką -
ale zanim wykombinowałam -rośliny tak zarosły przejście ,że czasem betonu prawie nie widać

:DObrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Dróżka... nasunęła mi pewne pytanie...
Czy macie już plany aranżacji terenu wokół domu? Jaki materiał ma dominować, właśnie jeśli chodzi o dróżki i małą architekturę? Kamień? Cegła? Podjazd pewnie musi być z kostki... ale co jeszcze?
Czy o kolorze elewacji już wspominałaś?
Męczę? :lol:
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu jeśli nie byłaś na Sylwestra na działce to polecam,było super,tyle tylko że był śnieg.U nas dużo będzie ludzi na działkach.Też chętnie pojechalibyśmy ale czekamy na Halinkę.
magdala

Post »

Gosiu :wit

Naszą budowę można zaliczyć do grona tych "systemem gospodarczym"-czyli wszystko idzie wolniej...

Na pewno chcielibyśmy ,żeby to był taki "normalny " domek -klasyczny . Kolor elewacji-na pewno coś z kremowo-piaskowych .Marzą mi się okiennice ,ale może nie być na nie miejsca ...
Ścieżki ? Wolałabym ,żeby były takie nierzucające się w oczy , żeby wtapiały się
w zieleń ,a nie występowały w roli głównej. Idealne byłyby z takiego kamiennego bruku
(po deszczu piękne!) -ale wiadomo -tak naturalne surowce są jednocześnie bardzo luksusowe ,a
więc za drogie...
Cegła w ogrodzie też bardzo mi się podoba .
Ścieżki raczej ciemne niż jasne.
Ogólnie to chciałabym ,żeby ten dom szybko zaczął wyglądać na stary ;:112
Zarośnięte bluszcze itp.

Dziś mój mąż znowu coś tam "rozpłaszczał" grabiami na działce.
Ależ jestem ciekawa zdjęć ! (jest w pracy teraz)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, cieszę się że prace idą do przodu. Działka po rozplantowaniu ziemi faktycznie wygląda bardzo zachęcająco do natychmiastowego sadzenia. Dobrze że pogoda sprzyjała, wiosną będziesz mogła wcześniej ruszyć z roślinami. Co do materiałów na ścieżki, to faktycznie te najbardziej efektowne, kamienne, porażają ceną. Czasem jednak zdarzy się okazja i jakiś materiał z rozbiórki można wykorzystać, widziałam nieraz ładne cegły, płyty kamienne. Sama kombinuję teraz jak zmieścić wywrotkę granitu, jedyne co mnie ogranicza to miejsce - nie da się wjechać na teren naszej działki takim dużym autem.
magdala

Post »

Aniu Zielona :wit
Miło mi ,że do mnie zajrzałaś :D
U nas na razie ten luksus ,że od każdej strony można wjechać bez ograniczeń -ogrodzenia nie ma...
A na wiosnę to tak czekam jak jeszcze nigdy w życiu chyba! Ziemia się "uklepie"i będę
mogła już tworzyć nowe rabaty :D
Oby następny rok był równie dobry, jak ten ,który właśnie się kończy. A mignął tak szybko ...!
------------------------------------------------------------------------------------------
Wspomnień czar .....

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak widzisz mam opóźnienia w odnajdywaniu zagubionych wątków.
Przyszły rok u Ciebie to będą dopiero emocje - planowanie, sadzenie, przenoszenie ducha starej działki w nowe miejsce. Wielkie pole do popisu, jestem pewna że efekty będą zachwycające.
magdala

Post »

Od wiosny dzielą nas zaledwie 2 miesiące :D !

A potem nastanie czas Piwonii:
Obrazek

Obrazek
magdala

Post »

Wszystkiego dobrego w nowym roku 2012 !
Szybkiej wiosny i niekończącego się lata :wink:

Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tobie również wszystkiego naj........w Nowym Roku,bodziszki cudowne,takie ciche moje marzenie.
magdala

Post »

Dziękuję Ci Grażynko :D
Bodziszek ,jakby co -to jest u mnie w dużych ilościach :D
Ale mam tylko tą jedną odmianę . Przypomnij mi wiosną ,na pewno będzie jakaś okazja do spotkania.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Piękne bodziszki. Też mam tylko jedną odmianę, dostałam od Klarysy. Jeszcze nie kwitły, ale chyba będą różowe.
Magdo bardzo piękne zdjęcia z z działki. Już sobie wyobrażam, jak ładnie będzie wyglądał Twój nowy ogród, jak już będziesz mogła się na nim skupić, życzę szybkiego zamieszkania. I wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :wit
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:1 Magdo nie wierzę,to nie może byc prawda,czyżby moje marzenie miało sie spełnić.Każda ilość jaka tylko Tobie nie będzie potrzebna.
magdala

Post »

Grażynko :D
To może być prawda !
Co więcej -zaraz w zeszycie ogrodniczym (mam taki!)zapiszę sobie ,komu jaką roślinę obiecałam,
mam nadzieję ,że będzie okazja na spotkanie . No tak ! Przecież ma być wycieczka :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”