Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Pola Laska - Alef Stern Skrócony spis treści : http://ndb2010.wordpress.com/pola-laska/
Ciekawa jestem waszej opinii , nie mogę przebrnąć do końca mimo iż treść jest niezwykle intrygująca
Ciekawa jestem waszej opinii , nie mogę przebrnąć do końca mimo iż treść jest niezwykle intrygująca
Pozdrawiam
Anka
Anka
- Pani Szlązkiewicz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2006, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O tak, Cejrowski ma dar pisania. Ja "połknęłam" wszystkie jego publikacje podróżniczechmara3 pisze:Potwierdzam jestem w trakcie "Gringo wśród dzikich plemion" i jak na razie świetnie sie czyta i ten jego humorystyczny styl jest świetny
Pozdrawiam

A teraz jestem na etapie roślinnym : "Zbrodnie roślin" Amy Stewart. Ciekawie wydana książka o roślinach szkodliwych i trujących bądź zagrażających w inny sposób. Napisana prostym, nie naukowym językiem, z lekkim humorem:) Głównie dotyczy roślin tropikalnych ale znajdziemy też trochę europejskich dziwadeł no i nasze rośliny doniczkowe

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
"Polska naszych marzeń" - chwyciłam ją chyba z chęci innego spojrzenia na autora... no niestety nie doszłam do końca.
Za to z czystą przyjemnością sięgnęłam po książkę Zbigniewa Korpolewskiego "Hanka Bielicka. Umarłam ze śmiechu"
Piękna, wzruszająca i zarazem przezabawna książka ukazująca utalentowaną kobietę, która potrafiła poradzić sobie w nie zawsze sprzyjającej jej rzeczywistości.
Za to z czystą przyjemnością sięgnęłam po książkę Zbigniewa Korpolewskiego "Hanka Bielicka. Umarłam ze śmiechu"
Piękna, wzruszająca i zarazem przezabawna książka ukazująca utalentowaną kobietę, która potrafiła poradzić sobie w nie zawsze sprzyjającej jej rzeczywistości.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Brent Weeks - "Droga Cienia". Polecam 

Gdyby tylko owoc Twoich przemyśleń zechciał się skrystalizować w postaci aforyzmu, wiersza lub opowiadania, pisz. W przeciwnym razie godnie milcz. md5
- Kiri-liliomania
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 paź 2011, o 19:44
''Jedz, módl się i kochaj'' - Elizabeth Gilbert
W świecie, gdzie życie tak naturalnie łączy się z życiem, gdzie kwiat nawet w powiewie wiatru łączy się z innymi kwiatami, gdzie łabędź zna wszystkie łabędzie, tylko ludzie budują sobie samotność.
Pozdrawiam Krysia
Pozdrawiam Krysia
- Plumi
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
"MAKATKA" Grocholi i Szelągowskiej 

Kwiaty to resztki Raju.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wybór felietonów Macieja Rybińskiego. Ciekawe, dowcipne, i pomimo, iż dotyczyły bieżących wydarzeń m. in. politycznych, przesłanie ich jest aktualne do dziś - pewnie dlatego, że śp. Autor był wierny zasadzie "stay on issue, not a person" - "dyskutuj o materii, nie o personaliach". Docipne, lekkie, a jednak pełne zatroskania o Polskę i jej dobro.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Pod choinką znalazłam kilka tytułów ( gwiazdor wiedział, co lubię
)
Zaczęłam czytać : "PRZYPADKI 40-LATKI . Moje życie tuż po drugiej stronie starości"Stephanie Dolgoff .
" Kiedy mężczyźni na twój widok już lubieżnie nie gwiżdżą , a handlowcy kierują do ciebie reklamy kremów przeciwzmarszczkowych ; gdy musisz zacząć się malować , by osiągnąć efekt "nie noszę makijażu"; gdy ludzie zwracają się do ciebie per pani , a młodzież ustępuje miejsca w autobusie , wtedy powinno do Ciebie dotrzeć , że przekroczyłaś niewidzialną linię: oto nie jesteś już tą młoda dziewczyną,która byłaś dawniej..."
Jeśli macie poczucie humoru i dystans do siebie i swojego wieku - polecam tę zabawną książkę

Zaczęłam czytać : "PRZYPADKI 40-LATKI . Moje życie tuż po drugiej stronie starości"Stephanie Dolgoff .
" Kiedy mężczyźni na twój widok już lubieżnie nie gwiżdżą , a handlowcy kierują do ciebie reklamy kremów przeciwzmarszczkowych ; gdy musisz zacząć się malować , by osiągnąć efekt "nie noszę makijażu"; gdy ludzie zwracają się do ciebie per pani , a młodzież ustępuje miejsca w autobusie , wtedy powinno do Ciebie dotrzeć , że przekroczyłaś niewidzialną linię: oto nie jesteś już tą młoda dziewczyną,która byłaś dawniej..."
Jeśli macie poczucie humoru i dystans do siebie i swojego wieku - polecam tę zabawną książkę

- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Bardzo mi się cytat podoba, ale niestety jestem facetem po ....tceEwelina pisze: " Kiedy mężczyźni na twój widok już lubieżnie nie gwiżdżą , a handlowcy kierują do ciebie reklamy kremów przeciwzmarszczkowych ; gdy musisz zacząć się malować , by osiągnąć efekt "nie noszę makijażu"; gdy ludzie zwracają się do ciebie per pani , a młodzież ustępuje miejsca w autobusie , wtedy powinno do Ciebie dotrzeć , że przekroczyłaś niewidzialną linię: oto nie jesteś już tą młoda dziewczyną,która byłaś dawniej..."

Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Rozumiem , Andrzeju ,że mężczyźni już na Twój widok lubieżnie nie gwiżdżą i to Cię kapkę martwi ?
E tam. Zawsze możesz sobie zanucić : " Wesołe jest życie staruszka, wesołe jak piosenka ta !!! "

E tam. Zawsze możesz sobie zanucić : " Wesołe jest życie staruszka, wesołe jak piosenka ta !!! "
- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Ewelino, no toEwelina pisze:Rozumiem , Andrzeju ,że mężczyźni już na Twój widok lubieżnie nie gwiżdżą i to Cię kapkę martwi ?![]()

Przy okazji - lubię kobiety

A czytam sobie, tak powoli (bo to duuuża książka) "Archiwum Mitrochina" Mitrochina i Andrejewa. Lektura na rano przed wstaniem z łóżka, na pewno nie do poduszki, ale interesująca.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
a jak ktos ma doła.. to polecam: "Mnich, który sprzedał swoje Ferari" - Robin S. Sharma.
"Mnich, który sprzedał swoje Ferrari - to opowieść o wziętym adwokacie, którego tryb życia doprowadza do ciężkiego zawału na sali sądowej. Poważna choroba zmusza go do poszukiwania odpowiedzi na fundamentalne pytania, dotyczące istoty życia. W nadziei na odnalezienie szczęścia wyrusza on w niezwykłą podróż ku źródłom prastarej kultury. Tu odkrywa i poznaje filozoficzny, a zarazem praktyczny system, zdolny wyswobodzić ukryte siły umysłu, ciała i ducha, uczy się żyć z większą pasją, zrozumieniem sensu życia i spokojem ducha. Błyskotliwie łącząc ponadczasową mądrość Wschodu z nastawionymi na sukces pryncypiami Zachodu, opowieść ta inspiruje i krok po kroku objaśnia sposoby na życie pełne, cechujące się odwagą, radością i wewnętrzną harmonią."
"Mnich, który sprzedał swoje Ferrari - to opowieść o wziętym adwokacie, którego tryb życia doprowadza do ciężkiego zawału na sali sądowej. Poważna choroba zmusza go do poszukiwania odpowiedzi na fundamentalne pytania, dotyczące istoty życia. W nadziei na odnalezienie szczęścia wyrusza on w niezwykłą podróż ku źródłom prastarej kultury. Tu odkrywa i poznaje filozoficzny, a zarazem praktyczny system, zdolny wyswobodzić ukryte siły umysłu, ciała i ducha, uczy się żyć z większą pasją, zrozumieniem sensu życia i spokojem ducha. Błyskotliwie łącząc ponadczasową mądrość Wschodu z nastawionymi na sukces pryncypiami Zachodu, opowieść ta inspiruje i krok po kroku objaśnia sposoby na życie pełne, cechujące się odwagą, radością i wewnętrzną harmonią."
Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
"Idiotka wraca" Hanny Bakuły.Dalsze perypetie bohaterki bestsellerowej powieści Idiotka.Miłość w Nowym Jorku.Molly,zwariowana artystka żyje pomiędzy Warszawą a Nowym Jorkiem.Maluje,szuka wielkiej miłości i milionera.Życie i wielka polityka w tle.
Przeczytałam, tytuł: " Żółta sukienka" - Beaty Gołembiowskiej. Takich książek się nie zapomina...