Wspaniały Może wiesz jaka to odmiana?
Ogródek Gosi cz.5
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.5
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czyżby to była Veronica spicata Royal Candles Glory?
Dostepna u Adriana ... http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/100/ ... dles_glory
Dostepna u Adriana ... http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/100/ ... dles_glory

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Małgosiu, kulki zazwyczaj mają wzrost karłowy, ale na przykład taka sosenka Brepo po paru latach do metra może dorosnąć. Mam taką kulkę na kijku drugi sezon, widać że większa...
Gosiu, a jaki masz szpadel do tych obrzeży? Ja sobie kupiłam taki ręczny "półksiężyc", trochę ułatwia równe formowanie, ale jeszcze mi to jakoś super nie wychodzi
Gosiu, a jaki masz szpadel do tych obrzeży? Ja sobie kupiłam taki ręczny "półksiężyc", trochę ułatwia równe formowanie, ale jeszcze mi to jakoś super nie wychodzi

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Jolu chyba masz rację. Wyglądają identycznie. Zachwyciłam się nim i wielkie dzięki za adres strony. Mam nadzieję, że wiosną będą dostępne. Chętnie bym "przytuliła" kila sztuk
Pozdrawiam Monika
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Tak myślałam
Jeszcze na taki szpadel nie trafiłam, choć szukałam. Rożnica jest widoczna gołym okiem. Brzegi podcinam zwykłym szpadlem i takiego efektu nie udało mi się jeszcze uzyskać. Cóż, doświadczenie to podobno podstawa 

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Bardzo fajna ta rabata, a połączenie kwitnącej ciemnej żurawki z różową różą - ech, też tak sobie muszę gdzieś zrobić takie cudo
Już niedługo... już niedługo...
Zabłądziłam do MirkaL... ech... Szwajcaria
...

Zabłądziłam do MirkaL... ech... Szwajcaria

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, Agatka Ci już odpowiedziała. A ja dodam, że u Szmita takie kulki też są. Młodziutkie są nawet niedrogie. Około 30 zł.
Danusiu, mi już zaginęła w zeszłym roku jedna, więc znając objawy myślę, że ta też się już nie objawi. Trudno, niektóre rosliny traktuję jak jednoroczne, dwuletnie. Koszt nie jest aż tak wysoki.
Monia, jak widać Jola jest niezawodna.
Sama nie wiedziałam jak on się zwie.
Polecam go będziesz zadowolona.
Jolu
Agatko, mam właśnie taki półksiężyc. Wiadomo, że nic nie jest doskonałe, ale ten szpadelek robi równe wycięcia, natomiast zwykły szpadel robi półksiężyce. Ale za to szpadel jest ostrzejszy. Ja korzystam z obu na raz, bo półksięzyc czasem nie może przebić darni i szpadel jest wtedy lepszy.
Ewo, ja kupowałam razem z dziewczynami w necie. W sklepach jest bardzo rzadko.
Izuś, już niedługo....
Jak się pani zimie nie przypomni, że ma do nas zajrzeć.
Przyjeżdżacie na zjazd do Sulejowa?
Byłoby fantastycznie. Mogłabyś też do Mirka wtedy zahaczyć
Danusiu, mi już zaginęła w zeszłym roku jedna, więc znając objawy myślę, że ta też się już nie objawi. Trudno, niektóre rosliny traktuję jak jednoroczne, dwuletnie. Koszt nie jest aż tak wysoki.
Monia, jak widać Jola jest niezawodna.

Sama nie wiedziałam jak on się zwie.
Polecam go będziesz zadowolona.
Jolu

Agatko, mam właśnie taki półksiężyc. Wiadomo, że nic nie jest doskonałe, ale ten szpadelek robi równe wycięcia, natomiast zwykły szpadel robi półksiężyce. Ale za to szpadel jest ostrzejszy. Ja korzystam z obu na raz, bo półksięzyc czasem nie może przebić darni i szpadel jest wtedy lepszy.
Ewo, ja kupowałam razem z dziewczynami w necie. W sklepach jest bardzo rzadko.
Izuś, już niedługo....
Jak się pani zimie nie przypomni, że ma do nas zajrzeć.
Przyjeżdżacie na zjazd do Sulejowa?
Byłoby fantastycznie. Mogłabyś też do Mirka wtedy zahaczyć

-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Najszybszych takich, i wszelkich niosących dobre wieści, że wiosna niebawem.
Margo, ostróżki udały Ci się nad podziw!
Margo, ostróżki udały Ci się nad podziw!
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
I to jest bardzo dobre zyczenie noworoczne
to ja tez poprosze szybka wiosne - oczywiscie bez tych wszystkich zimnych Zosiek i roznych takich 

- Margo2
Vituś, czy takie wieści Cię zadowalają?
http://www.twojapogoda.pl/polska/mazowi ... k/sezonowa
Życzę wszystkim, żeby się spełniło.
Jula, ja też nie chcę zimnych Zosiek.
Już wolę normalną, regularną zimę.
http://www.twojapogoda.pl/polska/mazowi ... k/sezonowa
Życzę wszystkim, żeby się spełniło.
Jula, ja też nie chcę zimnych Zosiek.
Już wolę normalną, regularną zimę.
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
No niezłą pogodę nam tu prognozujesz
Ale jakby kto pytał to ja jestem jak najbardziej za i jak dla mnie wiosna może się już zacząć w przyszłym tygodniu. 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu taką piękną pogodę jak nam zaproponowałaś to życzę wszystkim którzy nie lubią zimy. Oby się spałniły te życzenia i wszystkie najskrytsze również.
Co do ostróżki to jak za wcześnie nie obcięłaś kwiatostanów to na pewno się wysiała i będą małe siewki. Moje już jesienią powschodziły i te większe przesadziłam na miejsce stałe. A ten przetacznik bardzo mi się podoba, ma śliczny kolor i taki w sam raz do róż.

Co do ostróżki to jak za wcześnie nie obcięłaś kwiatostanów to na pewno się wysiała i będą małe siewki. Moje już jesienią powschodziły i te większe przesadziłam na miejsce stałe. A ten przetacznik bardzo mi się podoba, ma śliczny kolor i taki w sam raz do róż.

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Margoś to mi się podoba;
"Marzec bardzo ciepły i suchy
Wiosna niewątpliwie rozpocznie się znacznie wcześniej niż w ostatnich latach. Przejście z zimnych do bardzo ciepłych dni będzie nagłe. Już na początku miesiąca poczujemy iście wiosenne temperatury, a sprzyjać temu będzie pogodne niebo. Marzec będzie miesiącem suchym i słonecznym."
Jednak to, że od początku roku sucho ... już mniej
Kurcze trzeba odwijać roślinki chyba
"Marzec bardzo ciepły i suchy
Wiosna niewątpliwie rozpocznie się znacznie wcześniej niż w ostatnich latach. Przejście z zimnych do bardzo ciepłych dni będzie nagłe. Już na początku miesiąca poczujemy iście wiosenne temperatury, a sprzyjać temu będzie pogodne niebo. Marzec będzie miesiącem suchym i słonecznym."
Jednak to, że od początku roku sucho ... już mniej

Kurcze trzeba odwijać roślinki chyba

- Margo2
Witam wszystkich w ten cudowny dzień Nowego Roku. Naprawdę aura jest dla nas łaskawa. Dzisiaj obudziło mnie piękne słońce. Leciutki mróz, ale bez wiatru, szron na roślinkach. Widoki za oknem śliczne.Może to zapowiedź cudownej pogody w lecie?
Igiełko, ja też chciałbym, żeby już niedługo było ciepło. Jestem z tych ciepłolubnych. Dlatego tegoroczna zima bardzo mi się podoba, ale nie wiem, czy tak bedzie do końca. Przecież to dopiero poczatek stycznia. Chociaż zapowiadają temperatuy na plusie do połowy stycznia. Może jeszcze zima dać nam o sobie później.
Mam nadzieję, że przynajmniej prognozy o wczesnej wiośnie się sprawdzą.
Maju, ja znam tą prognozę od dawna. Jak na razie nie sprawdziła się w niej zima w grudniu. Mam nadzieję, że wiosna się sprawdzi.
Chyba ostróżkę obcięłam za wcześnie. Nie widziałam żadnych siewek. Najwyżej ją kupię na wiosnę. Już mam kilka takich roślin, które będę kupowała nawet co roku. Przecież jednoroczne też kupujemy do skrzynek co roku w bardzo podobnej cenie co byliny.
Jolu, mnie też martwi susza. Zdecydowanie za mało deszczu było. W pracy patrzą na mnie jak na wariatkę, bo skaczę z radości gdy pada deszcz. Powoli się przyzwyczajają. Uczę ich ekologii
Już wiedzą, że brak deszczu to kłopoty.
Lepiej wstrzymaj się z odwijaniem do połowy stycznia. Jak na razie zapowiadają ciepłe dni, ale nie wiadomo co będzie później. Może jednak zima na trochę do nas zawiata.
Igiełko, ja też chciałbym, żeby już niedługo było ciepło. Jestem z tych ciepłolubnych. Dlatego tegoroczna zima bardzo mi się podoba, ale nie wiem, czy tak bedzie do końca. Przecież to dopiero poczatek stycznia. Chociaż zapowiadają temperatuy na plusie do połowy stycznia. Może jeszcze zima dać nam o sobie później.
Mam nadzieję, że przynajmniej prognozy o wczesnej wiośnie się sprawdzą.
Maju, ja znam tą prognozę od dawna. Jak na razie nie sprawdziła się w niej zima w grudniu. Mam nadzieję, że wiosna się sprawdzi.

Chyba ostróżkę obcięłam za wcześnie. Nie widziałam żadnych siewek. Najwyżej ją kupię na wiosnę. Już mam kilka takich roślin, które będę kupowała nawet co roku. Przecież jednoroczne też kupujemy do skrzynek co roku w bardzo podobnej cenie co byliny.
Jolu, mnie też martwi susza. Zdecydowanie za mało deszczu było. W pracy patrzą na mnie jak na wariatkę, bo skaczę z radości gdy pada deszcz. Powoli się przyzwyczajają. Uczę ich ekologii

Lepiej wstrzymaj się z odwijaniem do połowy stycznia. Jak na razie zapowiadają ciepłe dni, ale nie wiadomo co będzie później. Może jednak zima na trochę do nas zawiata.