Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Aga więcej stron nie dało się ;:89 Choinka jeszcze w lesie, karp pływa w stawie, a ja nadrabiam zaległości u Ciebie :evil:
Kochana widzę, że spełniłaś swoje marzenie :uszy Nareszcie wiem, jaka odmiana sansewierii spędzała Ci sen z powiek :wink:
zaintrygowało mnie twoje miejsce pracy "bez okien", ale nie znalazłam na ten temat żadnych informacji...gdyby to był np. skarbiec,
to pamiętaj o koleżance z forum ;:91
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Kiedy jasna gwiazdka błyśnie Niech
Ci serce radość ściśnie Niech
choinka jasno świeci Niech
nadziei płomień wznieci Niech
kolęda zabrzmi w koło Niech
świat śmieje się wesoło
Będzie miło i serdecznie A
Twe szczęście niech trwa wiecznie.
Obrazek
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękna hoja moja stoi w miejscu, może na wiosnę ciut ruszy.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Kochani moi
Wyjeżdżam na kilka dni
Na dłuższą wizytę przybędę pewnie po Nowym Roku, mam nadzieję, że zatęsknicie ;:224 albo odpoczniecie (ode mnie oczywiście) :;230
Ostatnio zmieniony 25 gru 2011, o 18:21 przez Karo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunęłan z treści życzenia
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miodkowa grudniki różowe (przekwitnięte już) duże po 5zł - w kwiaciarni, w której sansewiere okrągłą poleciłam :uszy .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit
No faktycznie - miejsce na wstawianie życzeń zostało wydzielone gdzieś indziej, a ja w tym nawale pracy w pracy nie miałam chwili aby zajrzeć i ten komunikat przeczytać, a nie chcąc być "świnią" to na szybkiego wpadłam Was pozdrowić a tu wzięli i usunęli (jedną linijkę życzeń :shock: i o dziwo życzenia aguchy zostawili haha) ale to nic - i tak wiecie, że o Was pamiętam ;:196

Teśka - do tej kwiaciarni letko mi nie po drodze - jestem jakieś 670km od niej :;230 grudniom poza tym mówię "nie" ;:78 w ogóle zimą kwiatkom mówię "nie"... mam nadzieję, że w tym wytrwam ;:224

heliofitka pisze:Aga więcej stron nie dało się

Iwonka pewnie, że się dało, ale praca nowa i już nie tyle czasu w niej na przyjemności :;230
heliofitka pisze:zaintrygowało mnie twoje miejsce pracy "bez okien", ale nie znalazłam na ten temat żadnych informacji...gdyby to był np. skarbiec, to pamiętaj o koleżance z forum

to jest top secret :uszy i niestety nie skarbiec ;:223
lulka pisze: No jakim cudem ja moglam przegapić fotki Kalanchoe
Są piękne, czekam aż zakwitną

ja też, jak wrócę za kilka dni do domku to pewnie już będzie na co popatrzeć i wtedy pojawią się u mnie fotki

No właśnie, post bez fotek bo jestem poza domem i tu sfocić mogę jedynie krzaki, a te bez otuliny śnieżnej wcale nie takie atrakcyjne ;:223 tak więc po powrocie mam nadzieję, że kwiatki, które przeżyły będą się wypinać do zdjęć ;:170

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

mniodkowa wybacz, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale może pytanie zadane Ci przeze mnie u mnie w watku uciec, bo przecież nie musisz codziennie go śledzić, więc powtórzę tu u Ciebie :wink: jakie masz kolorki skrętnikowych sadzonek?Gdyby, któryś z moich Cię interesował to chętnie się wymienię...
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiem, że upragnioną sansewierię palową kupiłaś już, ale w moim polomarkecie są przecenione te różne sansewierie w ceramicznych doniczkach z 15 na 7.50 zł
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Migotka - odpisałam u Ciebie - zrobimy "machniom" na wiosnę ;:108 :tan

Jagoda - Ty mnie nie denerwuj :evil: u każdego w każdym sklepie coś gdzieś ale nie u mnie ;:223 sansewier mi już dość, na klatce schodowej stoi jeszcze taka jedna na którą mam chęć, więc może jej tam co nieco... urwę ;:224 ale podobną przecież sobie kupiłam niedawno więc nie wiem czy warto tak kraść aby kraść :;230
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

I kilka, nowych fotek poproszę... ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aga co dałaś jeść tej hoji że tak wybujała? cudna jest :D moje raczej nie kwapią się do takich przyrostów ;)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to w końcu jestem :wit
choć na weekend znów wybędę, to zostawię chociaż kilka fotek, bo po powrocie z urlopu stany kwiatkowe mniej więcej bez zmian ;:224
* koleus death ;:170
* grudniki przestawiane podczas wymiany okien fochnęły się i pąki zrzuciły :evil:
* maleństwa listków fiołkowych już w coraz mniejszych stanach ilościowych ;:223 nawet te, co miały maluszki... nie mają ani maluszków ani same nie rokują do życia :twisted:
ale za to
* hibiskus kwitł dwukrotnie (podczas nieobecności mej) :tan więc żyje
no i
* grudnik pomarańczowy robi drugie podejście do kwitnienia tej "zimy":

Obrazek

poza tym:
* storczyk nazywany przeze mnie "krówką" pokazuje już co się będzie działo, choć pęd jest wyjątkowo niski :shock: i już w pąkach... może słoneczka za mało...? no, ważne, że coś z tego będzie :heja

Obrazek

oraz
* kalanchoe czerwone strasznie wyciągnięte wzwyż także pokazuje kwiatuszki:

Obrazek

Miłego oglądania kochani ;:196
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Witaj mniodkowa po przerwie, faktycznie jak człowiek siedzi cały czas w domu, to ledwo zauważa, że jego rośliny wykazują jakąkolwiek aktywność, ale po takiej przerwie,to od razu jest o czym pisać. Wg moich spostrzeżeń zima jest dal większości roślin prawdziwą szkoła przetrwania. Przynajmniej u mnie tak jest.
Szkoda koleusa, jedna z moich letnich sadzonek tez padła, a druga na wschodnim oknie robi się zielona. Za to stary koleus, który przesadziłam do sporej doniczki całkiem dobrze się trzyma, nawet zaczął kwitnąć. :shock:
Moje grudniki to w ogóle jedna wielka masakra, nie kupię już nigdy w życiu, no chyba, że będą za darmo rozdawać, a i tego nie jestem pewna. Nie mam kompletnie podejścia do tej rośliny. :?
Brawo dla hibiskusa! :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga ja też zakazałam podlewać i co ?...bo one tak marnie wyglądały :lol: a jak miały wyglądać, jak woda już wychodziła im wszystkimi porami :twisted:
Najbardziej żal mi tęczowego grudnika i miniaturowych fiołków. O ile z tego pierwszego pobrałam kilka szczepek, to po maleństwach zostały tylko puste doniczki ;:144
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Rapnuzel, koleusa ty Ty nie żałuj. .Miodkowa wiosną wyskoczy na nasz bazar przy ul. 1 maja i Ci wyśle tych koleusów z 10 rodzajów po 1,50 lub 1,80. Zbieraj kasę do wiosny + premia za wysiłek :uszy .
Niechcący zleciłam Agusi robotę :;230 .
Miodkowa mój wątek nic nie wniesie, dajcie mu spokój. Wszystkie sprzęty mam zepsute.
Dzieci moje kochane, popoprawiały wszystko fachowo w moim kompie i teraz ja nie fachowiec mam problemy ;:223 .
Kocham moje dzieci ;:167 , bo przecież tylko zapomniały,że trzeba mnie uświadomić :;230 .
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”