Problem pies kontra trawa

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Awatar użytkownika
Magia
50p
50p
Od: 20 lip 2007, o 16:34

Post »

Zgadzam sie z Toba Haniu :)

ja moglabym miec 4 i wiecej psiakow, ale ogrodek na jednego jest przyciasny....aby wybiegac psa musze chodzic na spacery na laki...na szczescie mieszkam w ladnej okolicy.

A co do sciezek wydeptanych w ogrodkach to moj hrabia nie chcetnie zostaje na ogrodzie sam :lol:

to problem ten mam z glowy...ale jak cos robie przy ziemi to potrafi sobie wlasnine na tym miejscu stanac... :x

ale i tak w tym jest tak uroczy, ze mnie rozbraja 8)

P.S. czy istnieje juz jakis temat dot. zabezpieczen przed znieszczeniami jakie moze zrobic piesek?
Magiczny ogród :-)
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Najprostszym i najwygodniejszym wyjściem jest założenie pastucha elektrycznego.
Przy dotknięciu " kopie" podobnie jak płaska bateria, gdy dotkniemy językiem obu elektrod.
Po 2-3 próbach sforsowania drucika, pies już nawet nie próbuje podchodzić do tego ustrojstwa i mozna odłączyć zasilanie ( akumulator).
Wersja najtańsza to ok. 160zł _ stary akumulator samochodowy.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ee75e433a8

Teraz pokazały się też cuda obrożowo-elektryczne na fale radiowe :shock:
thorez
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 kwie 2008, o 09:54

Post »

A tak wygląda mój ogrodnik hi hi , mieszaniec ból mastifa z bokserem waga około 50kg .Ma swoje ścieżki wzdłuż płotu ,Tuje zostały przesadzone w inne miejsce, tam gdzie ogrodnik nie ma dostępu , jako że mieszkamy przy samym parku nigdy pies nie był skarcony za szczekanie na obcych za ogrodzeniem. Mieszka w budzie 2 pokojowej pod tarasem i jest szczęśliwy ,taką mam nadzieję ,nigdy nie zamknął bym go w kojcu, dla niego kaganiec , zakładany czasami jest wielką karą a co dopiero więzienie w postaci kojca ,bry ........., w kwestii pies albo ogród wybieram psa .
Obrazek Obrazek
Początkujący i to bardzo początkujący ogrodnik .
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Kontakt:

Post »

Jak w temacie, suka szleje na trawniku i mogę powiedzieć szczerze, że nic złego się nie dzieje :D Trawnik po dwóch latach dalej istnieje :D .
Obrazek
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

To raczej z Anglii, to zdjęcie, tak?
Pyzdra
100p
100p
Od: 8 mar 2007, o 19:53

Post »

No to już wszystko jasne.
Po przeczytaniu powyższych opinii muszę zlikwidować praktyczny dla mnie i kondycji ogrodu kojec, dokupić sobie z 5 nowych psów i puścić to wszystko na zadbany ogród, bo przecież to członkowie mojej rodziny . Nie zgadzam się z Wami , ale .............
Folia
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 cze 2009, o 10:32
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich.
Pozwolę sobie przyłączyć się do dyskusji, choć to mój debiut.
Mam trzy psy i dwa koty.
Mój ogród jakos sobie daje radę.
Oczywiście jest to dosyć męczące , ponieważ jeden z psów to wilczarz- nie należy do najmniejszych :lol:

Obrazek
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Problem pies kontra trawa

Post »

Ech, Pyzdra nie obrazaj sie. To jest tak, ze nie ma obowiazku posiadania psa i tyle. Zaloz sobie dobry alarm. :wink:
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26

Re:

Post »

tylko najpierw trzeba psa nauczyć żeby nie paskudził na swoim terenie.
Tak sobie poczytałem.
I zapytam- na swoim ma nie paskudzić. A przepraszam- na cudzym to już s... może?
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Ja zakładałam ogród razem z moimi dwoma psami, wtedy roczną ONką i dwuletnią szpicką. Bałam się tej osławionej ścieżki wzdłuż ogrodzenia, więc na począdku psy były w ogródku tylko ze mną, i miały zakaz wchodzenia na korę. Zauważyłam, że świetnie rozróżniają na czym łapka stanie ;:65 . Zostawiłam im też wolne, metrowej szerokości miejsce przy ogrodzeniu, żeby mogły z bliska sprawdzić co za wróg się zbliża :;230 (na całej szerokości jest rabata z korą oczywiście). Psiaki załapały, a ja mam święty spokój, szkoda, że że szczekaniem sobie nie poradziłam ;:120 ;:89 , ale nie tracę nadziei.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Problem pies kontra trawahttp://forumogrodnicze.info/posting

Post »

Pyzdra widzę że wsadziłeś kij w mrowisko.Myślę że wszystko zależy od określenia "zadbany ogród".Ja w swoim znalazłam miejsce dla psów.Jak to w życiu drobny kompromis i ścieżka wzdłuż ogrodzenia jest za żywopłotem.Na trasach przebiegu po przekątnej rosną krzaki nie do stratowania ,ale załatwiamy potrzeby fizjoogiczne w wyznaczonym miejscu.I wierz mi sprawa nie wymaga wielkiego wysiłku tylko konsekwencji.
Obrazek
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
gosia38
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 sty 2010, o 17:40

Post »

A jaką macie rade jeżeli pies lubi kopać w ogrodzie i nie daje się odzwyczaić. Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam! Małgosia.
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Pies kopie w ogrodzie, ponieważ jest mu gorąco, czuje trop (np. kreta), nudzi mu się, i najgorsze do odzwyczajenia - ma silnie zaorzeniony nawyk.
Wiem, że trudno psa odzwyczaić od tej niszczącej przyjemności, chyba, że robi to z gorąca.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu jakiej rasy pies? terrier będzie kopał bo ma to w genach Terra =ziemia.Ale mój erdel bardzo szybko nauczył się że w ogrodzie kopać nie należy.Jeżeli pies kopie z nudów, tak jak moja rotka należy "psa wybiegać" .Ja suni rzucam "do wyrwania ręki "piłeczkę bądź inną zabawkę.Zmęczony zabawą pies to szczęśliwy pies i nie kopie.Napisz więcej o swoim problemie bo każdy pies jest inny. Jaki pies kiedy kopie i co już robiłaś.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam :wit
Zgadzam się z Anią piesek może to robić z nudów , może daj mu do zabawy pustą butelkę po napoju. W domu nie da się wytrzymać bo taki hałas ale na podwórku piesek może poszaleć .Możesz też jak zobaczysz ,że piesek kopie stanowczo mówić NIE i wtedy zabawić go właśnie jakąś zabawką trochę to potrwa ale myślę ,że skutek będzie . ;:138 Ja w ten sposób swoje odzwyczaiłam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”