Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwona45
200p
200p
Od: 8 gru 2010, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Zeniu podziwiam Twoje kwitnące ciemierniki ;:63 , są śliczne.Ja mam młodziutkie sadzonki ,więc muszę się uzbroić w cierpliwość... może kiedyś i u mnie zakwitną .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu te ciemierniki wyglądają nieprawdopodobnie o tej porze roku :shock: O likwidacji nomi nie wiedziałam, może i ja się wybiorę :roll:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu ciemierniki przepiękne, wyglądają też zdrowo jak wiosną, kwiaty bielusieńkie w ogóle nie uszkodzone, moim zaczynają rozwijać się pąki, aż się boję gdy przyjdzie mróz. :(
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A moje ciemierniki strajkują . :?
Przecież jest ciepło ,a one nawet pączusiów nie mają .
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

ciemierniki śliczne ,ja miałam jednego ładnie kwitł ale długo go nie miałam bo mi znikł Zeniu co robisz że tak ładnie kwitną
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Jutro muszę obejrzeć swoje. Zeniu jak mi nie zakwitną w tym roku, ;:223 to nie wiem co zrobię ;:14 Co robię nie tak? Jeszcze spróbuję na skalniaku.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Zenia przecudnie ogródek z ciemiernikami wygląda :uszy . Pierwszy raz widzę coś takiego pod koniec grudnia :shock: ;:138 .
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

witaj nie mogłam znaleźć Twojego wątku i życzenia wysłałam na PW. A ciemierniki Twoje pięknie kwitną. Mój biało seledynowy ma trochę pąków ale do kwitnięcia trochę. pozdrawiam.jeszcze raz Obrazek
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no tak - my z Jagodą często razem po wątkach drepczemy ;:65 pewnie ja tam namieszałam ale nic to ;:14 z tą sklerozą to u mnie mocno prawdopodobne, ale czy Jagoda aż tak zapomina to nie kojarzę jakoś... ;:224

a czy pokazane kalanchoe już może rozkwitło...? ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie skleroza chyba galopuje, bo już nawet nie kojarzę, o czym ty mniodkowa piszesz? :shock:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piękne widoki ciemiernikowe. Moje kwitną dopiero w marcu i w ogóle to one jakieś są dziwne, bo u każdej osoby kwitną o innej porze. NIe wiem, od czego to zależy, bo jednak innekwaity mniej więcej rozkwitają u wszystkich w tym samym czasie. Bardzo ładny ten pierwszy - jasno różowe. Ja mam zwykłe. Jeden jest zielony, prawie taki ma kolor jak liście, a drugi biało-żółty. Zajmują trochę dużo miejsca. U ciebie ich szpalerek wygląda bardzo ładnie. :D
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Lidko, Sylwio...witajcie. Także teraz mało zaglądam na działkę, bo i nie ma po co. Szaro, buro jedynie te ciemierniki troszkę pocieszają. Bardziej by cieszyły gdybym je mogła podziwiać na co dzień. :wink:

Janinko..co do ciemierników jesteśmy umówione na wiosnę. Mnie natomiast padł cuchnący i to chyba z mojej winy. Coś mnie podkusiło i ucięłam przekwitnięty kwiatostan. W oczach padł, mam jednak nadzieję że siewki pozostały. ;:108

Iwonko...ciemierniki dość szybko rosną, wydaje mi się że wcale długo nie będziesz musiała czekać. Na wiosnę troszkę nawozu i wapna..zobaczysz jak śmigną. ;:108

Irenko...ciemiernikom mróz niewielki nie zaszkodzi. Zapodziało gdzieś mi się zdjęcie moich kwitnących w śniegu. Pamiętam jak je odgrzebywałam z pod śniegu, ku mojemu zdziwieniu ujrzałam piękne kwiaty. :heja

Jolu witaj..cieszę się że zajrzałaś. :tan . Pewnie masz te ciemierniki kwitnące wiosną, jeśli tak to one teraz dopiero zaczynają pokazywać pąki. Może i twoje niedługo pokażą. ;:224

Zosiu..właściwie prawie nic nie robię przy ciemiernikach. Tak jak wyżej napisałam jedynie trochę nawozu i wapna, choć ważniejsze od tego jest aby utrafić z miejscem. Moje w cieniu, zaciszu...nigdy latem nie mają sucho. Jeśli to jest spełnione powinny ładnie rosnąć i kwitnąć.

Zosiu- zwkwiat..skalniak kojarzy mi się z pełnym słońcem i raczej sucho. Jeśli takowy jest u ciebie będzie to najgorsze miejsce pod słońcem ;:14 .

Tesiu..Dzięki. :tan A wiesz że myślę aby jednego ciemiernika do doniczki i do domu. Od dłuższego czasu o tym myślę i poeksperymentuję. Zacznę na wiosnę... :;230

Marysiu..dziękuję pięknie za życzenia. Tobie także życzę w Nowym Roku wszystkiego najlepszego. ;:196

Aguś, Jagódko
...drepczcie sobie po wątkach do woli. W moim także, byle mi kwiatków nie podreptać.. :;230 . Co do kalanchoe, gorzej być nie mogło. Jeszcze się dobrze kwiatki nie rozwinęły, już się zwijają. ;:223 . Wszystko chyba przez to że mówiłam że ich nie lubię, bo już teraz to całkowicie ich nie lubię. :pogon

Wandziu..ja także długo się zastanawiałam jak to z tym kwitnieniem ciemierników jest. ;:7 . Z moich obserwacji wnioskuję że to są różne odmiany i dlatego w różnym okresie kwitną. Mam dwa białe..jeden zawsze kwitnie od listopada. Drugi na wiosnę a kwiatki mają jednakowe. Różnica w terminie kwitnienia oczywiście zależna jest także od pogody, ale to już kwestia paru tygodni w te lub w te. Nie miesięcy.. ;:224

Dziś w ten ostatni dzień roku...tulipanowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Zeniu cudne tulipanki :D Dziś piękna słoneczna pogoda ,a to przecież ostatni dzień roku :roll: Wszystkiego dobrego kochana ;:196
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajna zapowiedź wiosny, jak dobrze pójdzie, to za dwa, trzy miesiące będą nowe tulipany ( o ile się znam na tym :wink: )
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zeniu, żeby podziwiać kwitnący ciemiernik wcale nie trzeba w zimie ganiać na działkę. One podobno bardzo ładnie rosną i kwitną w doniczce na parapecie. Roślinę należy przesadzić do doniczki późnym latem przed zawiązaniem pąków kwiatowych. W tym roku mam zamiar to sprawdzić.
W Nowym roku wielu pięknych kolorów na działce życzę. ;:196
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”