Jolu,do wiosny nie tak daleko,po Nowym Roku to już z górki,tym bardziej,że głowa zaprzątnięta nowymi zamówieniami.Twoja kolekcja klonów nakręciła mnie na poszukiwania tego właśnie asortymentu
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
HALINKO ,lilie posadzę w dużych grupach .One nie zajmują dużo miejsca ,a efekt wizualny i zapachowy jest zabójczy . :P MIRKO ,klony warte posadzenia i niezbyt problematyczne .Może jedynie Atropurpurea kapryśny .U mnie już 2 padły .Nie wiem czy będzie trzecie podejście .
JOLU -jeden padł po przesadzeniu ,więc mogę zwalić ,że coś nie tak zrobiłam .
Kupiłam drugi ,ładny ,zdrowy dorodny i padł mi jakieś 2, 3 miesiące temu .Najpierw opadły listki , a później cały padł .Gałązki suche .
Ten typ chyba tak ma .Kapryśny na maxa .
Trzeba by popytać kogoś kto ma go już od kilku lat i dobrze sobie z nim radzi .
Znasz może kogoś takiego ,z naszego forum .
Jolu widziałam takie wielkie okazy, nic nie świadczyło o tym, że są jakieś wyjątkowo chimeryczne, ale popytam.
Dam znać, jak się czegoś dowiem.
Zerknij, tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... #p2589341u Romka spore już drzewo
Może one tylko takie kapryśne jak młode .Później już bezproblemowe .
Tylko jak tu przetrwać tę ich młodość
Jak się dowiesz ,daj znać .Może zrobię 3-cie podejście .
JolantaG pisze:
EDYTKO ,liliowce w cenach od 6.50 do 15 zł za sadzonkę .
Nasion jeżówek już nie mam .Rozdałam to co miałam .Może w przyszłym sezonie się wymienimy .
Ceny liliowców bardzo przyzwoite, już wysłałam maila w sprawie katalogu.
Zaczyna mnie przerażać dostępność tak wielu ciekawych roślin. Mam nadzieję, że nie przyjdzie mi zamieszkać wśród nich .
Jolu - hurtowniczko, przynajmniej nie masz problemu z wyborem. U mnie też ten klonik ledwo dycha. Początkowo, jak
była łagodna zima, dobrze rósł. Od przemarznięcia w poprzednim roku choruje.. Chyba ma za dużo słońca, zastanawiam się
nad przesadzeniem.
Wczoraj złożyłam zamówienie w Lilypolu ,co by mnie już nic więcej nie pokusiło .
EDYTKO ,chyba nie będzie tak źle . MICHALSKA,dziękuję za życzenia, ale pewnie admin je usunie, z tego wątku . JOLU ,czekam na wieści ,w sprawie ATROPURPUREY.