Moje czasoumilacze :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje czasoumilacze :)

Post »

socurkuśliczna ginura i prezentowy skrzydłokwiat(tak przy okazji to Wszystkiego Najlepszego!), szkoda hoi linearis, ale może coś da się z niej uratować? Gdybyś miała nadmiar jej sadzonek to ja sie chętnie pisze na jedną, powodzenia z eszantusem - ładna jest ta odmiana
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie muszę zrobić porządek w tych zaszczepkach- pók co się ukorzeniają w kieliszku, ale jest im tam chyba wszystkim ciasno...
Ogólnie zastanawiam się, czy nie przesadzić tej linearis (tego, co z niej zostało) do seramisu. Sadzoneczki jak tylko puszczą korzonki wsadzę właśnie do niego w ramach eksperymentu ;:170
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

Karolino pięknego masz skrzydłokwiata. :wink:

Ginura super, taka jakby podświetlana fioletem. :;230

Trzymam kciuki za eszka. :uszy
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamil, dziękujemy (ja i _aeschynantus_), kciuki mile widziane :)
Po dwóch latach psychicznej awersji do hedera helix teraz "przypadkowo" weszłam ponownie w jego posiadanie. Miał być prezentem, ale ku mojej radości- nie wszedł w opakowanie :tan Poprzednie poległy w paszczy przędziorów, mam nadzieję, że ten pięknie się rozrośnie i będzie moją dumą ;:167
Obrazek
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Ja jakoś nie mogę się do nich przekonać w domu, chętnie bym miała jakiś bluszczyk w ogródku, Twój jest bardzo ładny i te listki takie sliczne
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

Ładna roślinka. No Kasiu fakt listki ma śliczne. :uszy
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Piękny bluszcz, bardzo dekoracyjny. Karolinko za wczasu szykuj sadzonki,bo bedę o nie żebrała ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Karolino, jako miłośniczka skrzydłokwiatów jestem pod urokiem twojego prezentu, niech się zdrowo chowa. :uszy
Bluszcz wydawał mi się rośliną wręcz banalną, ale po tym jak w ciągu roku załatwiłam w sumie 4, trochę zmieniłam zdanie na ich temat. Oby twój nie robił problemów. :)
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja się nie mogę przekonać do bluszczu w ogródku :;230 kiedyś miałam w domu taki piękny, że praktycznie jak się go postawiło na krzesełku barowym (takim wysokim) to niemal do samej ziemi sięgał. I był taki super rozkrzewiony, że praktycznie robił taką wielką kulę... Ale praktycznie w ciągu dwóch tygodni brzydko mówiąc- szlag go trafił ;:145
Ciągle marzę, że kiedyś jeszcze taki trafię... albo ewentualnie sobie wyhoduję :;230
Jagódko, ja też kocham skrzydłokwiaty ;:167 też mnie cieszy ten prezent... ale boli mnie troszkę serduszko, bo mi mój prezentodawca powiedział, że poszedł po mój wymarzony wielgachny na chyba z metr z takimi byczymi liśćmi... a że nie było już to przyniósł ten... :( Ten też ładny, ale żebyście tamten widziały... Prawdziwy cud...
Marylu, porobię sadzonki na 100%, bo chciałabym go bardziej rozkrzewić. Jak mu się tak przyglądam, to nawet widzę, że sie rozrasta, ale na pewno będę mu przycinać te dłuższe pędy ;)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolino, ja z metrowym to dopiero bym miała problem, gdzie go postawić. ;:224
Zastanawia mnie też właściwy okres kwitnięcia skrzydłokwiatów. Niby kwitną od marca do października, ale twój kwitnie, a przecież jest grudzień. Ja swoim zaaplikuję przekrojone jabłko w lutym, to może się ruszą na wiosnę. :wink:
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana, on taki sztucznie pędzony jest... żeby ludzie kupowali. Przy okazji- nabyty w IKEI... o cenę nie pytałam...
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękny bluszcz hedera, ja miałam dwa, jeden taki jak Twój, niestety zżarły je przędziorki i dałam na razie sobie z nimi luz.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękny prezent urodzinkowy:).Poisencja lubi mieś wilgotne podłoże i jasne stanowisko. we wrzesniu jak już jest zielona nakrywasz pudełkiem z dziurami ciemnym i na poczatku grudnia odkrywasz.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrycjo, ale ten karton to chyba na te 10 godzin w ciągu dnia trzeba zdejmować? :roll:
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie w niektórych źródłach czytałam, że ma mieć całkiem ciemno cały czas, a w niektórych, że tylko 10 godz dziennie... dla mnie to pierwsze jest zdecydowanie mniej problematyczne, więc pewnie zrobię taki eksperyment... Poza tym podobno trzeba przyciąć nad trzecim węzłem, więc też zrobię ciach-ciach... Zobaczymy co wyjdzie z tych śmiałych doświadczeń :;230 jakoś nie nastawiam się, że przeżyje do przyszłego roku, więc mi nieszczególnie zależy :roll:
Jestem w żałobie... z mojej linearis zostało tylko trzy pędy... ;:145
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”