Moja działka
Re: Moja działka
Lidziu bardzo mnie to cieszy bo ja mam na ROD Drukarz, kto wie może nawet znamy się z widzenia. Było by fajnie zrobić latem wspólne spotkanie.Gospodarz ogrodu bardzo milutki i spacer z nim wśród kwiatów to przyjemność.Zauważyłam u Ciebie róże, tu na forum to temat bardzo w tej chwili poruszany jest to choroba która pomału wszystkich opanowuje.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To prawda, nawet ja się poddałam temu trendowi, chociaż prawie róż nie miałam.
A teraz już ponad czterdzieści.....
Lidziu a znasz odmiany swoich róż ?
Pewno latem jakiś patyk wsadzisz do ziemi dla rozmnożenia.
Czy ta czwarta działkowiczka jest mi znana .....
A teraz już ponad czterdzieści.....

Lidziu a znasz odmiany swoich róż ?
Pewno latem jakiś patyk wsadzisz do ziemi dla rozmnożenia.

Czy ta czwarta działkowiczka jest mi znana .....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Danusiu, oczywiście że spotkanie możemy zrobić i wcale nie trzeba na to czekać do lata. Wiosną na działkach też jest pięknie. Róż kilka mam, ale są to bardzo stare okazy. Nowych już nie kupuję, bo miejsca brakuje.
Grażynko znam tylko dwie czy trzy nazwy odmian moich róż. Większość kupowałam dawno temu przeważnie na targowisku, a część rozmnożyłam z patyczków od zaprzyjaźnionych działkowiczek. Ta czwarta kandydatka na FO jest Ci bardzo dobrze znana. Za moją namową już się zalogowała i nawet napisała do mnie pierwszego posta /sprawdź dn.15 grudnia/.

Grażynko znam tylko dwie czy trzy nazwy odmian moich róż. Większość kupowałam dawno temu przeważnie na targowisku, a część rozmnożyłam z patyczków od zaprzyjaźnionych działkowiczek. Ta czwarta kandydatka na FO jest Ci bardzo dobrze znana. Za moją namową już się zalogowała i nawet napisała do mnie pierwszego posta /sprawdź dn.15 grudnia/.

- kogra
- Przyjaciel Forum
Tak też myślałam.....
Ciekawe tylko czy będzie chciała dalej się udzielać jak my.
Różyczki widzę świetnie Ci rosną i pięknie kwitną, ciekawe jak będzie w przyszłym sezonie.
A jak znam życie to na pewno coś pozmieniasz pod wpływem forum i dokupisz nie jedną roślinę.

Ciekawe tylko czy będzie chciała dalej się udzielać jak my.

Różyczki widzę świetnie Ci rosną i pięknie kwitną, ciekawe jak będzie w przyszłym sezonie.
A jak znam życie to na pewno coś pozmieniasz pod wpływem forum i dokupisz nie jedną roślinę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Lidziu, pospacerowałam po Twojej działeczce i taaaaak mi się wiosennie zrobiło
Byle do wiosny

Byle do wiosny

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Lidko,
Zaglądam z rewizytą, masz śliczny ogródek, będę zaglądał częściej. I już się nie mogę doczekać wiosny i nowego sezonu. Już niedługo ;)
Zaglądam z rewizytą, masz śliczny ogródek, będę zaglądał częściej. I już się nie mogę doczekać wiosny i nowego sezonu. Już niedługo ;)
- slila1
Grażynko , dopiero dziś odpisuję, bo wczoraj cały wolny czas poświęciłam na porządkowanie zdjęć, których nazbierało się kilka tysięcy. Dziś dostałam katalog nasion Florexpolu. Jest kilka ciekawych odmian szczególnie warzyw np. ogórek biały White Wonder, pomidor dwubarwny Tigerella, fasola Adzuki, okra, balsamka ogórkowata, burak biały Albina Vereduna, marchew Deep Purple itp.
A co do E., to jak tylko wróci z wojaży zagranicznych postaram się ją namówić do założenia wątku na FO.
Basiu , ja też z niecierpliwością czekam na wiosnę, bo mam wiele planów do zrealizowania.
Remi , dziękuję i też czekam na wiosenne słoneczko.

A co do E., to jak tylko wróci z wojaży zagranicznych postaram się ją namówić do założenia wątku na FO.
Basiu , ja też z niecierpliwością czekam na wiosnę, bo mam wiele planów do zrealizowania.
Remi , dziękuję i też czekam na wiosenne słoneczko.

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
slila1 pisze:
Lidziu, co to???

Pozdrawiam, Basia.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Też go dostałam i też znalazłam w nim ciekawe pomidorki i nasiona kwiatów jednorocznych na łączkę.
Coś tam z niego jednak zamówię, bo i mojemu M przypadły do gustu.
A co do twoich zdjęć to liczę na dalsze wklejanie ich do wątku.
Coś tam z niego jednak zamówię, bo i mojemu M przypadły do gustu.
A co do twoich zdjęć to liczę na dalsze wklejanie ich do wątku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- slila1
Basiu to nie lilia, tylko pomarańczowy hiacynt.
-- Śr, 28 gru 2011, 21:36 --
Grażynko nie wiedziałam, że współpracujesz również z Florexpolem. Zdjęcia będą, a jakże, bo cóż nam o tej porze roku zostało, poza wspomnieniami.
-- Śr, 28 gru 2011, 21:36 --
Grażynko nie wiedziałam, że współpracujesz również z Florexpolem. Zdjęcia będą, a jakże, bo cóż nam o tej porze roku zostało, poza wspomnieniami.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Ależ pięknie wiosenno zrobiło się u Ciebie, widzę sporo ślicznych różyczek. U mnie też kilka rośnie jeszcze po Mamie, niestety nie znam ich nazw. W przyszłym seonie bedę musiał dokładniejsze zdjęcia ich porobić, może uda się chociaż część rozpoznać.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czekam z niecierpliwością na katalog F,Na wiosnę zamawiałem sporo nasion i efekty przerosły Moje oczekiwania.
Lidziu cuda pokazujesz.
Lidziu cuda pokazujesz.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Wpadłam z wizytą , a tu proszę piękna wiosna
chociaż na jednym zdjęciu była równie piękna zima . Chyba w tym roku jej nie zobaczymy, a też ma swój urok