Doniczkowe Misiaczki
- APe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Doniczkowe Misiaczki
Śliczny fikusik ,oj nie jedno chciejstwo Biedronki nam zaspokoją i to w miarę rozsądnych cenach 

-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Trochę zaniedbałam wątek ale nie mam czego pokazywać bo kwiatuszki odpoczywają
i nie chcą kwitnąć. Postanowiłam kupić sobie coś kwitnącego. W ulubionej kwiaciarni zobaczyłam hoję bella, kosztowała mnie 20 zł, i pięknie pachnie
Lidka lmw , Kasik begonia domowa poszła spać, bardzo długo kwitła, teraz przeniosłam ją do chłodniejszego pomieszczenia.
APe to prawda, a teraz widziałam w Bie... amarylisy wraz z doniczką do samodzielnego posadzenia po 7zł, już miałam kupić ale byłam z M i zaczął narzekać w końcu odpuściłam.
Nowy zakup;

Kwiatek,

Kochleria, na razie rośnie tylko wzwyż ale jest piękna i u mnie od małej odnóżki.

Kaktus (nie wiem jaki), dostałam 50cm odnóżkę, która od miesiąca stoi i nie puszcza korzeni. Śmieszna z nim historia bo ten kaktus najpierw był u mnie, bardzo się rozrósł i podarowałam odnóżkę szwagierce i jej się bardzo rozrósł a mój zmarniał, teraz i jej się znudził i mam odnóżkę z powrotem
, można powiedzieć że to kaktus rodzinny

Lidka lmw , Kasik begonia domowa poszła spać, bardzo długo kwitła, teraz przeniosłam ją do chłodniejszego pomieszczenia.
APe to prawda, a teraz widziałam w Bie... amarylisy wraz z doniczką do samodzielnego posadzenia po 7zł, już miałam kupić ale byłam z M i zaczął narzekać w końcu odpuściłam.

Nowy zakup;

Kwiatek,

Kochleria, na razie rośnie tylko wzwyż ale jest piękna i u mnie od małej odnóżki.

Kaktus (nie wiem jaki), dostałam 50cm odnóżkę, która od miesiąca stoi i nie puszcza korzeni. Śmieszna z nim historia bo ten kaktus najpierw był u mnie, bardzo się rozrósł i podarowałam odnóżkę szwagierce i jej się bardzo rozrósł a mój zmarniał, teraz i jej się znudził i mam odnóżkę z powrotem

Nowy zakup piękny, i to w bardzo dobrej cenie, gratuluję 

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
hojka sliczna no i cena tez super 

Gratuluję nowego zakupu
, czemu u mnie w kwiaciarniach nie ma takich okazów

Zapraszam- Miniaturki i nie tylko ... Iwony
Piekny zakup. Bellę kupiłas naprawdę tanio. Ja ponad 40zł płaciłam jak dobrze pamiętam i to za nie kwitnącą
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu ale piękna !!!!!!!!!!!!!!!!!! No jak nic mało nie padłam z wrażenia i kwitnie na dodatek !!!!!!!!! Udany zakup i to bardzo !! 

Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Hoja bella przepiękna, za tą cenę naprawdę warto, niech zdrowo rośnie.

Passi prześliczna. Ponieważ zawsze marzyłam o takiej z falbankami to kupiłam sobie na allegro za cenę niebotyczną, czekałam na kwitnienie i czekałam i wreszcie latem zakwitła. Całkiem zwykła passiflora caerulea, ładna ale nie taka chciałam. No i nadal mam marzenia o falbankach. Więc gdybyś kiedyś decydowała się na wymianę czy coś w tym rodzaju to ja też ustawiam się w kolejce.
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Śliczny ten fikus mix i faktycznie za przystępną cenę
. Ile ma wysokości? Też właśnie sobie sprawiłam mixa. Postawiłam przy komputerze i podziwiam
.
Z nowości, to nowa hoja pięknie rozrośnięta
, gęsta i w dodatku kwitnąca
- wspaniała
.
Gratulacje należą się też przechodniemu kaktusowi - bardzo dzielny jest i tak nieśmiało w kąciku stoi
.

Z nowości, to nowa hoja pięknie rozrośnięta

Gratulacje należą się też przechodniemu kaktusowi - bardzo dzielny jest i tak nieśmiało w kąciku stoi

-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Dominika też się zdziwiłam jak ''kwiaciarz" powiedział cenę, miał ich chyba z 6 szt, nie wiem dlaczego tak tanio 
doromichu tylko żebym jej nie zmarnowała
iwona45 nie zawsze tak się trafia, np. storczyki trzymają sztywno cenę od 40zł wzwyż
Filigranowa27 spodobały mi się hoje, a niestety ze szczepek nie udało mi się, zgniły mi
, chyba nieodpowiednia pora na ukorzenianie,
Lidka lmw też się cieszę, miło mi że Ty ze mną
Stokrotkania dzięki, hoja była bardzo ciasno owinięta wokół drabinki, trochę ją poluzowałam i wygląda jakby urosła
Kasik tego kaktusa planuję trochę skrócić, już tak robiłam, odciętą część wsadzam do ziemi. Kaktus mobilizuje się bo nie ma głowy
i puszcza od dołu młode i nową głowę. Poczekam z tym do wiosny
alicja46 bardzo bym chciała porobić sadzonki z passiflory ale na razie mam skróconą do minimum i nie ma z czego, ale będę pamiętać
Wiktoria_W fikus mix ma wysokość 30cm, urósł mu nowy listek. Dziękuję w imieniu hoji, chyba wpadnie w samozachwyt po tylu komplementach
. Ciekawa jestem jak kwitnie ten kaktus bo nie miałam okazji zobaczyć. Jak był malutki to miał te śmieszne suche kwiatki utknięte wokoło .

doromichu tylko żebym jej nie zmarnowała

iwona45 nie zawsze tak się trafia, np. storczyki trzymają sztywno cenę od 40zł wzwyż
Filigranowa27 spodobały mi się hoje, a niestety ze szczepek nie udało mi się, zgniły mi

Lidka lmw też się cieszę, miło mi że Ty ze mną

Stokrotkania dzięki, hoja była bardzo ciasno owinięta wokół drabinki, trochę ją poluzowałam i wygląda jakby urosła

Kasik tego kaktusa planuję trochę skrócić, już tak robiłam, odciętą część wsadzam do ziemi. Kaktus mobilizuje się bo nie ma głowy

alicja46 bardzo bym chciała porobić sadzonki z passiflory ale na razie mam skróconą do minimum i nie ma z czego, ale będę pamiętać

Wiktoria_W fikus mix ma wysokość 30cm, urósł mu nowy listek. Dziękuję w imieniu hoji, chyba wpadnie w samozachwyt po tylu komplementach

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Misiaczko Witaj, przepiękny i tani zakup zrobiłaś. Masz uroczy okaz pięknie kwitnący i pachnacy. Bez stresu czy sadzonka się ukorzeni czy zginie.no i czy będzie chciała zakwitnąć 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękna hoja - ogromna, gratuluję zakupu.
Ciekawy okaz kaktusa, mam nadzieję, że puści u Ciebie korzonki.
Ciekawy okaz kaktusa, mam nadzieję, że puści u Ciebie korzonki.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Taką hoję warto mieć
piękna dorodna i widać że zdrowa
kaktus też taki mam, ale na takiego giganta to chyba jeszcze poczekam ;) niestety też nie znam poprawnej nazwy , znajomi mówią starzec bo siwy