Kwiaty Patrycji
Re: Kwiaty Patrycji
Ok dziękuję za rady. YTak to jest jak trzeba wszystko samemu robic, jak się ma takiego ojca jak mój, że nawet regału mi nie chciał poskręcac, ale sama sobie z tym poradziłam.
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takie majsterkowanie potrafi być relaksujące na swój sposób. Nie wspominając, że dostarcza dużo satysfakcji, kiedy się patrzy na efekt końcowy i ma się tą świadomość, że samemu się to zrobiło bez niczyjej pomocyFiligranowa27 pisze:Tak to jest jak trzeba wszystko samemu robic, jak się ma takiego ojca jak mój, że nawet regału mi nie chciał poskręcac, ale sama sobie z tym poradziłam.

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Hej Pati!! czy ten regalik to już jest Twój ?????? Jest fajny
Dużo tam wejdzie doniczek, a jakie będa na samym dole?

Dużo tam wejdzie doniczek, a jakie będa na samym dole?
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Jestem pod wrażeniem Twoich kątów. Jak Ty to wszystko upychasz..?
Kochane nad tym regałem co jest powyżej z czerwonymi rurkami tro się zastanawiam, tylko u siebie nie mam go gdzie wstawić, na razie odpuszczę, ale kiedys na moje mieszkanko go kupię;)
Dzisiejszy nabytek to Aeschynanthus Robijn. Zakochałam się też w eszkach to mój drugi;).Co pół roku kolejny, jeśli znajdę w sklepie:).
Poszukuję Aeschynanthus 'Japhrolepis'
Aeschynanthus 'Twister'
Dzisiejszy nabytek to Aeschynanthus Robijn. Zakochałam się też w eszkach to mój drugi;).Co pół roku kolejny, jeśli znajdę w sklepie:).

Poszukuję Aeschynanthus 'Japhrolepis'
Aeschynanthus 'Twister'
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Pati to jest piękny okaz, to ja rozumiem cieszyć się taka roślinką.
Gdzie się je kupuje w takim rozmiarze

Gdzie się je kupuje w takim rozmiarze

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny jest
. Taki gęsty i rozrośnięty
. Gdzie Ty go zmieścisz
?

Marylciu W LM dziś udało mi się ale ta odmiana była tylko 1 szt. Były jeszcze eszychannthusy bell ale ich jest wszędzie pełno , nie umiem trafić na takiego pokręconego twistera. Dużo było też dzisiaj kwiatków kalanchoe na wyprzedazy małych z doniczkami ceramicznymi kaktusówkami, wzięłam parę dla doniczek, ale wiem że kalanchoe u mnie się ni e utrzymają.Muszę je oddać komuś.
Wiktoria_W powiesiłam z boku z lewej strony na regaliku
Wiktoria_W powiesiłam z boku z lewej strony na regaliku

-
- 200p
- Od: 27 lis 2011, o 19:36

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
A co Ci się dzieje z kalanchoe? Moje właśnie wypuściły pąki, choć na początku też myślałam, że jedno nie przeżyje (i wiele się nie pomyliłam, ale na szczęście przetrwały szczepki, które z niego zrobiłam
).

Wiktoria_W zawsze u mnie kalanchoe sie nie trzymało, po przekwitnięciu jeszcze chwilę się trzyma, póżniej traci liście i zaczyna wypuszczać odnóżki ale takie liche , że są to cieniutkie patyczki i po chwili samo się traci.Dlatego wolę oddać za darmo komuś, u kogo się utrzyma. jeśli ktoś jest z Katowic i ma ochote to 9 sztuk zostało do oddania;).
Dendrobium żółte wypuszcza nową psb:)

Dendrobium żółte wypuszcza nową psb:)

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Następny nowy nabytek...
, przyznaję jest bardzo ładny, taki dorodny, gęściutki.
. Co do kalanchoe..u mnie także tylko póki nie przekwitnie. Potem już po nim. 

- socurek
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Eszynantus piękny
tylko czekać aż zakwitnie
Ja wciąż próbuję się nauczyć opieki nad kalanchoe, bo dostałam szczepkę w gratisie, ale mimo że to sukulent wydaje mi się, że mam straszne tendencje do przesuszania go
tak samo zresztą się dzieje z aichrysonem, o którym wszyscy mówią, że są łatwe w uprawie, a wystarczy dwa dni u mnie i roślinka żegna się ze światem... Jednak z premedytacją kalanchoe bym już nie wzięła- miło wiedzieć, że to nie tylko moje odczucie 

Ja wciąż próbuję się nauczyć opieki nad kalanchoe, bo dostałam szczepkę w gratisie, ale mimo że to sukulent wydaje mi się, że mam straszne tendencje do przesuszania go

- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Karolinko to tak jak i ja z tym Kalanchoe. Swego czasu dostałam kilka pięknych okazów na urodzinki. Śliczne były póki obficie kwitły. Potem wybujały się i stały się mało atrakcyjnymi roślinkami. Postanowiłam je odmłodzić. Naukorzeniałam ich-ojjjej nie pamietam już ile doniczek... Sporo tego było. Żaden jednak nie zakwitł. Nie wiem czy to z mojego błędu w uprawie czy one tak po prostu mają...?
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja przyznaję że jakoś do mnie bardziej od kalanchoe przemawiają storczyki !
Patrycjo a dendrobium niech Ci się rozrasta !!!!

Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;