Mój kawałek ziemi w ROD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek ziemi w ROD

Post »

Co prawda,odpowiedż dla Remiego,ja też z niej skorzystam,bo miałam podobne wątpliwości.Dziękuję ;:180
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tosia - myślę, że pięknie wyglądałby taki szpalerek cyprysików, oj z nasionek to będzie trzeba poczeeeeekać, ale jaka radość będzie :)

Shirall, Jagusia - przed Świętami to nie dam rady go przesadzić, nie wyrobie się czasowo, będzie musiał przeżyć ten tydzień jeszcze w tym torfie, ale skoro mówicie, że torf tak łatwo przesuszyć to kontroluje go regularnie i nie dopuszczam do podschnięcia, jest cały czas lekko wilgotny. Stoi też na parapecie, nad kaloryferem w kuchni, tyle, że od strony wschodniej. Mam nadzieję że przeżyje.

Simbi - u mnie to może nie tyle brak umiejętności, bo te jakieś są (chociaż nauki nigdy za dużo), co bardziej sprawa sprzętu, a że fotografuję lustrzanka to konwerter nie bardzo się nadaje, najlepiej było by wsadzić odpowiedni obiektyw, ale taki do makro to minimum 2000-2500 zł i nie stać mnie na to (posiadam już 2 inne a to drogie hobby), także pewnie będą to jakieś soczewki, to koszt 50-100 zł, bądź konwerter odwrotnego mocowania, ale wtedy przydał by się jakiś obiektyw od starego zenita. Mam też zrobiony własnoręcznie obiektyw ze starej smeny i właśnie kombinuje nad dołożeniem mu soczewki, oczywiście w tym momencie nie ma żadnej automatyki, ale aparat wykrywa punkt ostrości a to najważniejsze. Mam nadzieję że do wiosny znajdę troszkę czasu by go skończyć :)

Lancetko - miło Cie widzieć i korzystaj, w końcu od tego jest forum :)
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

No tak z lustrem to już inna zabawa. Ja mam kompakta, więc dużo łatwiej uzbroić tanio do marko. Czekam zatem na ładne fotki wiosenne :)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Oj w końcu i u nas przymroziło, w samym mieście może tak jeszcze tego nie było aż tak widać, ale jadąc pod miasto rano do pracy było -5 i mgła, aż żałuję że nie miałem ze sobą aparatu a tylko komórkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brrrr prawie zimowe uściski...
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz co, piękne są takie widoki. Jak na komórkę to super.
No widzisz, też masz umiejętności, których inni Ci pozazdroszczą albo biorąc z Ciebie przykład będą naśladować.
Teraz, w dobie komputerów, masz olbrzymie możliwości. Nie trzeba kliszy, wywoływania, papieru, różnych sposobów przechowywania. Ja uważam to za cud, nie wiem który, wynalazczości. Przyznasz rację.
W razie czego będę Cię prosić o pomoc w sprawach fotografii. Ale to temat na głęboką zimę.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Zosiu dziękuję, akurat w tym temacie służę pomocą :) Jest to moje hobby od ładnych paru lat.
Również jeśli chodzi o komputery.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Kto by pomyślał że wszyscy tak będziemy wypatrywać zimy. Troszkę śniegu i ochłodzenia jest potrzebne bo roślinki całkiem zgłupieją.
Zdrowych pogodnych Świąt ;:196
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Oj tak przydało by się i to teraz a nie jak mrozy i śniegi przyjdą w kwietniu.

Wszystkim odwiedzającym mój ogródek życzę spokojnych, radosnych, rodzinnych i ciepłych świąt Narodzenia Pańskiego, całego mnóstwa prezentów pod choinką!
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

wszyscy wszystkim ślą życzenia i ja Tobie też aby następny rok był lepszy od poprzedniego ;:233
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Do Twojego ogródka zwabiły mnie przepiękne zdjęcia kwiatów. Doskonale sobie poradziłeś z uprawą warzywnika, wszystko tak równo w rządkach zostało posadzone. Kwiaty też piękne, a ten ozdobny słonecznik ;:138 , też chciałabym znaleźć taki rarytas w paczce nasion.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witaj Lidko, dziękuje za odwiedziny i zapraszam częściej. ten słonecznik też mnie bardzo zaskoczył, postanowiłem zebrać z niego nasionka, niestety będzie problem, takich dojrzałych może udało mi się znaleźć z 5-6 dosłownie, jeszcze drugie tyle takich, które dobrze nie rokują (po lekkim przyciśnięciu palcami pękają) ale wysieje to co mam, może coś wyrośnie.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jak myślisz, wiosna przyjdzie o czasie czy za 82 dni? Lilie zamówiłyśmy!!! Cuda!!! :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tosiu jak dla mnie (a podejrzewam, że ie tylko) to wiosna już by mogła być :) najgorsze czego się obawiam to, że po Trzech Królach przyjdzie mróz, a później śnieg i potrzyma nam do końca marca :(
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Remi witaj, mam nadzieję, że odmiana tego słonecznika nie była heterozyjna /F1/ i w przyszłym roku wyrosną kwiaty podobne do pierwowzoru.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

:wit Lidko, szczerze mówiąc nie pamiętam, ale wydaje mi się, że nie były F1. W którymś markecie kupiłem paczuszkę słonecznika zwykłego i paczuszkę ozdobnego. Wysiane koło siebie, także nawet nie wiem z którego ten cudak ;) wyrósł. Wszystkie inne były takie jak powinny być. Zobaczymy już za pół roku czy coś z tego będzie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”