Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Oj ja też zazdroszczę ci tej książki o różach angielskich. Mnie na razie musi wystarczyć katalog Austina. Natomiast dostałam kilka innych prezentów z działu ogrodniczego, bo sobie w tym roku takie zażyczyłam. Porządny sekator, lekka taczka i poradnik Małe ogrody. Pozdrawiam Aguniu :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne prezenty dostałaś,widocznie byłaś grzeczna cały rok skoro mikołaj był taki szcszodry.
Piszesz o zgubieniu 10 kg,a na zdjęciach masz figurę suoper.Ja do wagi idealnej powinnam schudnąć 40 kg,a od nowego roku biorę się za siebie,bo może weselicho będzie się szykowało.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, starałam się być grzeczna, ale jak wiesz, mam też tolerancyjnego i wspaniałego M., który lubi spełniać moje marzenia :) druga książka - encyklopedia bylin - jest od mojej córci... za miłe słowo odnośnie figury dziękuję, ale chciałabym bardzo ważyć mniej... Gosiu, ile kg chciałabyś zrzucić realnie? trzymam kciuki za weselisko syna; pamiętam jak się martwiłaś kiedy do tego dojdzie...
Wandziu, książka Austina jest wspaniała; szkoda, że nie możemy jej razem powertować, ale katalog też jest dobrą inspiracją :) fajnymi prezentami obdarował Cię Mikołaj!
Majeczko, książki wyczekane, wymarzone i są ;:167
Justyś, jasne, że zażycz sobie coś ogrodowego na urodziny - to dobra okazja :)
Julka, a o jakim chabaziu marzyłabyś? myślałaś o bladoróżowym żylistku? co prawda to spory krzaczek, ale kwitnie obłędnie...
Martuś, super plan! z Twojej listy mam już Chippendale i Pomponellę, a zastanawiam się nad Rhapsody in Blue - piękna jest!
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

dziekuje ;:196
za kolor właśnie pokochałam Rhapsody......mój ulubiony - niebieski :D :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jeny, byłam u Ciebie wcześniej, ale chyba mi posta wcięło.
Ja w tym roku nie dostałam ogrodniczych prezentów.
Mimo wszystko fajnie jest dostać coś w tym temacie. No, ale trudno się mówi.
Dopiero dzisiaj przeczytałam, że masz plany co do tajemniczego zakątka.
Bardzo podoba mi się to co pokazałaś. A może rozważysz wkopanie wszystkiego w ziemię, tak, żeby siedziska były na poziomie gruntu, albo jeszcze głębiej?
Albo można zrobić z tyłu za siedziskiem skarpkę, taki półksiężyc obniżający się na brzegach.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Nie, to o Rozyce chodzi -tz rozane marzenie .... M. sie pytal co bym chciala pod choinke, to mowie ze biala rozyce :;230 ale tak prawde mowiac, to za szybko odpowiedzialam chyba hihi bo rozanych marzen nie mam - ogolnie nic mnie chabaziowego tak nie ciagnie, zebym o tym marzyla :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ja się nie stresuję-kilogramy same przyszły-niech same pójdą :;230 Pod choinkę dostałam pralkę, bo stara padła na amen. O róże zadbam sama :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Marto, to prawda - kolor Rhapsody jest wyjątkowy! :)
Gosiu, na pewno będą kolejne okazje, na które możesz zażyczyć sobie jakiś ogrodowy upominek...
co do 'tajemniczego zakątka-paleniska' to Twój pomysł jest świetny - już oczyma wyobraźni widzę jak pieknie i oryginalnie mogłoby to wyglądać! podejrzewam jednak, że będę zmuszona - z czysto pragmatycznych względów - odpuścić sobie 'wpuszczanie' całości pod poziom gruntu... nie chcę rujnować wszystkiego wokół, a taki projekt wiązałby się z wykopami, może cięższym sprzętem, a to jednak odpada... mój pierwotny pomysł polegał na tym, by za ławeczką zrobić właśnie taką 'skarpę' obniżającą się na brzegach... i zapewne w tę stronę pójdziemy. Dzięki za świetną inspirację!
Julka, różycowe marzenia same się zrealizują - wystarczy pochodzić po wątkach naszych inspiratorek ;)
Ewcia, to znaczy, że masz dobrą przemianę materii... ja muszę się za siebie wziąć, żeby kilogramy zechciały spadać... pralka - prezent praktyczny, ale jakże istotny do codziennego funkcjonowania :)
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

No właśnie nie wiem, czy ten Mikołaj to wiedział co robi.... takie problemy człowiekowi stwarzać... i to w Wigilię. Do tej pory żyło się w błogiej nieświadomości.... a teraz?: tą to muszę mieć koniecznie.... i tą... i tą i tamtą.... a tylko pobieżnie przejrzałam mój leksykon.... co będzie, jak go przeczytam? Wcale Ci nie zazdroszczę :wink:

Ja już trochę nauczyłam moją rodzinę z czego najbardziej się ucieszę :heja
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumiem rozterki Jagusi :D Tymczasem mój prezent nie sprawia kłopotów tego rodzaju :;230 Wolałabym żyć bez róż niż bez pralki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś fajne te prezenty dostałaś, ja z poprzednie sama sobie zrobiłam podobny prezent: Róże - K.J. Strobel. W tym roku nic na razie sobie nie kupiłam, dopiero w styczniu otworzę listę życzeń czyli złożę zamówienia różane. :;230
x-ag-a
---

Post »

Maju, moja różana lista jest gotowa, mam tylko zagwozdkę gdzie to wszystko zamawiać... nie mogłam się dziś dodzwonić do R., a chciałam dopytać kiedy będą gotowe cenniki... ps. piękny prezent sobie sprawiłaś rok temu :)
Jagusia, Ewa - prezenty tego typu wymagają wyrzeczeń... więcej róż, mniej prania :D

Trochę kolorków zostawiam, bo już irytująca jest ta szarość za oknem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, dobrze , że masz listę. Jest trochę jeszcze czasu aby posprawdzać gdzie co można zamówić.
Najwyżej zrobisz, to w dwóch, trzech miejscach. Szkoda, że w tej szkółce trzeba zamówić aż tyle sztuk jednego gatunku.
Kolorki pomagają nam bardzo, od razu robi sie weselej. ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Człowiek zapomina o tej wrednej pogodzie, kiedy takie zdjęcia ogląda :D Na razie zastanawiam się jeszcze nad różami, skreślam i uzupełniam, a potem skreślam :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko - wpadłam z rewizytą! Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podobało....
Pięknie pokazujesz swój ogród i rośliny, zwłaszcza róże! Będę zaglądać częściej jeśli pozwolisz :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”