Mój ogród -mój raj cz.1
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród -mój raj cz.1
Ależ to jest piękne
i teraz mi powiedzcie gdzie takie cudeńka można kupić...

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Takie cudeńka -no cóż co tu dużo ukrywać kupiłam w Poznaniu , zawsze lubię sobie rekompensować takie eskapady -niektozy wolą ciacho i kawke w kawiarni -ja natomiast jak doniczki z jakimś kwiatkiem nie przywlekę to byłby koniec świata.

-- Pn 28 lis 2011 17:48 --
Gosia123A tez tak uważam crossandra jest naprawdę bardzo ładna,a Krysia niezawodna w nazewnictwie naszych kwiatków -ciekawa jestem co jutro przywlekę???

-- Pn 28 lis 2011 17:48 --
Gosia123A tez tak uważam crossandra jest naprawdę bardzo ładna,a Krysia niezawodna w nazewnictwie naszych kwiatków -ciekawa jestem co jutro przywlekę???
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko wielkie dzięki za przepis i za resztę też
Pokazywałam niejeden raz swa Crossandre aby pokazać jej piękno i zachęcić do uprawy bo naprawdę warto. Ona jest dość łatwa w uprawie.
Tu wstawiłam zdjęcia swojej i troche informacji.
" Crossandra Fortuna" http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 03&start=0

Pokazywałam niejeden raz swa Crossandre aby pokazać jej piękno i zachęcić do uprawy bo naprawdę warto. Ona jest dość łatwa w uprawie.
Tu wstawiłam zdjęcia swojej i troche informacji.
" Crossandra Fortuna" http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 03&start=0
- socurek
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Mam jednak wrażenie, że crossandra nie jest często spotykana w kwiaciarniach i marketach, nie jest rozpowszechniona. W wątku Filigranowej Patrycji (;)) przeczytałam, że crossandra nadaje się do ciemniejszego pomieszczenia. Myślę, że to jest duży plus tej roślinki. W końcu myślę, ze każdy z nas ma jakiś tam swój "ciemy kącik", gdzie niewiele roślinek bedzie zadowolonych. A ta, nie dość, że fajna, to jeszcze kwitnie.
A ja czekam na zdjecia kwietniczka z lokatorami
A ja czekam na zdjecia kwietniczka z lokatorami

- marzena06
-
- 200p
- Od: 8 mar 2008, o 22:59
Ale super wyrósł. Nic nie przycinaj, pąki mogą poczekać do wiosny i wtedy zakwitną a jeśli nie dadzą rady to wiosną je usuniesz. Tych końcówek z kwiatami się nie wycina tylko wyłamuje. Miło widzieć takie śliczności , niech Cię radują.
W wolnej chwili obejrzę Twoje królestwo, jakoś dotychczas nie trafiłam a widzę, że masz dużo pięknych roślin.
Ta żółta lilia z pierwszego zdjęcia wygląda na Nutmeeger, jeśli chętnie rozsiewa się z cebulek liściowych i roś nie wysoka to na pewno ona. Jest to stara i bardzo wdzięczna odmiana. Pozdrawiam, Marysia
W wolnej chwili obejrzę Twoje królestwo, jakoś dotychczas nie trafiłam a widzę, że masz dużo pięknych roślin.
Ta żółta lilia z pierwszego zdjęcia wygląda na Nutmeeger, jeśli chętnie rozsiewa się z cebulek liściowych i roś nie wysoka to na pewno ona. Jest to stara i bardzo wdzięczna odmiana. Pozdrawiam, Marysia
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Marzenko kilka dni temu przeglądałam doniczki z zimującymi fuksjami.
Póki nie ma mrozu to siedzą na strychu i wyobraź sobie,że Fuksja Magellana 'RICCARTONII' dostała w doniczce takie ładne od korzeni odrosty z młodymi listeczkami. Nożem podcięłam 2 sadzonki tak aby złapać choć troszkę korzeni.
Posadziłam do małej doniczki i siedzą na parapecie - jak się uda pojadą na wiosnę do Ciebie.
Póki nie ma mrozu to siedzą na strychu i wyobraź sobie,że Fuksja Magellana 'RICCARTONII' dostała w doniczce takie ładne od korzeni odrosty z młodymi listeczkami. Nożem podcięłam 2 sadzonki tak aby złapać choć troszkę korzeni.
Posadziłam do małej doniczki i siedzą na parapecie - jak się uda pojadą na wiosnę do Ciebie.
- socurek
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Marzenka, foooty daj... No pokaż coś ładnego... 

- marzena06
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Odwiedziłam twoje włości i jestem zachwycona, życzę udanego, pięknego Nowego Roku 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marzenko.Co tam u Twoich zielonych podopiecznych słychać? 

- marzena06
aga111 kwiatki domowe są jak dzieci , których nie można spuścić z oka wymagają nieustannej troski i pielęgnacji,ale potrafią się też odwdzięczyć-dla mnie każdy nowy listek ,kwiatek sprawia ogromną radość. Dzisiaj wzięłam się za szalone zajęcie -a mianowicie czyszczenie akwarium-rety nawet nie zdawałam sobie sprawy ze pół dnia mi przy nim zejdzie -a teraz popijając popołudniową kawkę podziwiam swoje dzieło i sama bije sobie brawo .Kwiatuchami domowymi też wypadało by się pochwalić dlatego w najbliższym czasie postaram się wstawić zdjęcia -dzisiaj to już padam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz rację,że kwiaty są jak dzieci , wymagają nieustannej opieki.Ale za tę opiekę,jakże miłą, odwdzięczają się nam z nawiązką
Ja też mam akwarium,ale na szczęście to działka mojego M.więc ja się nie tykam
Ale też długo schodzi przy jego czyszczeniu.Smacznej kawusi życzę i czekam na foteczki. 

Ja też mam akwarium,ale na szczęście to działka mojego M.więc ja się nie tykam

- zjawka
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
Dziewczyny ja miałam nieduże akwarium 60 czy 80 L już nie pamiętam i czyściło się je co 3 miesiące (przy dobrym filtrze nie ma problemów)
Kwiaty przynajmniej nie psioczą pod nosem
Kwiaty przynajmniej nie psioczą pod nosem

- marzena06
Anetko moje ma 120 litrów ,czyszczę 1 raz w roku -masz rację zasada to dobry filtr-ale cóż zachciało mi się wymiany dekoracji-na co glonojad i tak zrobił swoje