Aniu jak to nie ma czyżbyście już je skonsumowali ale co tam jak smakują :P Hanisch miał kilka kwiatów dla mnie pięknie zbudowanych i bardzo intensywny zapach, rośnie w donicy zobaczymy jak będzie rósł w ziemi gdy go posadzę na razie jestem z niego zadowolona .Co do ostatniej lilii to wydaje mi się ze to jest lilia LA "Swansea"
Anka daj na PW przepis na krem kawowy z rumem.
Głosowałam
Olu niestety nie byłam na działce może uda mi się tam zajść w tym tygodniu, zobaczymy.
Olu rozplenica jap. Rubrum to tegoroczny zakup mam ją w donicy w domku na działce mam nadzieję że przezimuje czytałam że znosi temp tylko -10 stopni. Jeszcze chcę kupić rozplenica jap. Fireworks jest jaśniejsza ale również piękna. Nie robiłam jej zdjęć a znalazłam tylko jedno więc wklejam dla Ciebie.
Czytam i widzę, że masz Danusiu różyczkę Alfred Colomb.....ja też go zakupiłam teraz na jesieni i już siedzi w ziemi. Posadziłam blisko różyczki Chopin....bardzo jestem ciekawa jaki będzie naprawdę ....jak się będzie sprawował i czy kolorami będą się zgadzać.
Danusiu Swansea-no- pikno. Hanischowi przyjrzymy się jak będzie wkopoany .Liliowce też masz w ładnych kolorkach te 2 ostatnie bardzo mnie zafrapowały.
Ciastkami częstowałam kto tylko przyszedł więc malutko ich zostało.Dopiekę i już.
Ola mogę Ci wstawić jej fotek multum ,bo ona i u mnie również jest. Śliczne liliowce tez mam ich dość parę tylko nie wszystkie zdążyły zakwitnąć . Jedne kwitły w trakcie pory deszczowej więc sie nimi nie nacieszyłam zbytnio .
Olu lubię ją gdy nie jest całkowicie rozwinięta później już mnie nie zachwyca i dlatego jej nie fotografuję. Jadzia też ją ma więc może pokaże Ci ją w kilku odsłonach.Z tego co piszesz szukasz nowego miejsca na sadzenie
Elu kolorami z Chopinem na pewno będą pasowały tylko wydaje mi się że Alfred będzie trochę za wysoki dla Fryderyka bo u mnie ma około 180 pędy.
Aniu jeszcze w przyszłym roku moje Meillandy będą rosły w donicach bo rabata dla nich nie będzie jeszcze gotowa. Po to są ciasteczka by nimi częstować zapraszam do siebie.
Jadziu u mnie też nie zakwitły wszystkie liliowce bo mam młode sadzonki i tak szczerze powiedziawszy nawet nie wiem jakie to są. Wklej Oli kilka zdjęć bo to jej ulubienica.
Halinko to rabata różana którą w tym roku skończyłam a dwa lata ją zaczęłam. Pozbieram jednego razu zdjęcia jak powstawała.
Wkleiła , wkleiła.....
Wczoraj można było jeszcze zobaczyć wychodzące roślinki .
Dziś wszystko zasypane na biało.
Jakiś czas było -2 , teraz 0 , pewnie do rana wszystko się stopi.
Jadziu oby nie, niech wiosna przyjdzie w normalnym czasie albo tak jak Tosia wylicza.
Olu widziałam, bardzo ładne zdjęcia. U nas też jest biało nawet zrobiłam rano zdjęcie z okna i jeszcze nadal jest ładnie biało natomiast w mieście jak byłam jest chlapa.
Nigdy nie pokazywałam mojego miasta więc dzisiaj kilka zdjęć to 1 grudzień 2011 godz 8.30 jak widać na ratuszu, miasto jeszcze śpi.
to dzisiejszy ranek z mojego okna
a to przyjemniejsze chwile z działki
i Dakot śledzi co tutaj piszę bardzo lubi śledzić co się na ekranie dzieje a szczególnie gdy kursuje myszka.