ogród Agaty (sure) - cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Kicia piękna.Posągowa.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agato, kot piękny
"obrazkowo'.
Moje czekają, żeby mały nie dopił kakao...
Trochę czosnków posadziłam jesienią, m. in. rozczochrany też.
Na razie cebulowe nie wychylają szczypiorków. na szczęście.

Moje czekają, żeby mały nie dopił kakao...
Trochę czosnków posadziłam jesienią, m. in. rozczochrany też.
Na razie cebulowe nie wychylają szczypiorków. na szczęście.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie, dzięki za ciepłe słowa pod adresem "świnksa" lubię to kocisko i miód mi lejecie na serce!
Krysiu, Jule - choinki mam zamiar ustroić, ale nie wiem, czy wszystkie, bo kupiłam jeden sznurek lampek i nie wiem, ile tego wyjdzie? W tym temacie jestem laik, bo to moje pierwsze święta we własnym domu!!
Ewka, czy to kolejne cebule, które powinno sadzić się w koszyczkach? Mam nadzieję, że po badylkach poznam, gdzie rosną ;)
A ze się sieje, t tylko plus dla niego, będzie taniej!
Dangar, ta wąska roślina to cis, chyba Krzysztof, o ile pamiętam. Ale podobne też są Wojtki, pewności nie mam, bo to marketowy nabytek...
Dorotko, a które to te bordowe,pamiętasz nazwę? Zaraz zobaczę, czy zdjęcia nie wkleiłaś?
Grażynko, dzięki. A czekoladka jest połowę od niego mniejsza, taka drobna z niej kobietka...
Justynko, moje cebulki zdaję się, że rosną w zacisznym miejscu. Dzisiaj obserwowałam rano, co się dzieje. Wiatr wyginał proso pod oknem, a pod dębami nic się nie ruszało. Pewnie tam ciepło i cebulki poczuły wiosnę?
Agrazko, witaj u mnie!
oj, jak ja ostatnio rzadko bywam na muratorze, odkąd budować skończyłam - powinnam zobaczyć, co tam nowego...

Krysiu, Jule - choinki mam zamiar ustroić, ale nie wiem, czy wszystkie, bo kupiłam jeden sznurek lampek i nie wiem, ile tego wyjdzie? W tym temacie jestem laik, bo to moje pierwsze święta we własnym domu!!
Ewka, czy to kolejne cebule, które powinno sadzić się w koszyczkach? Mam nadzieję, że po badylkach poznam, gdzie rosną ;)
A ze się sieje, t tylko plus dla niego, będzie taniej!
Dangar, ta wąska roślina to cis, chyba Krzysztof, o ile pamiętam. Ale podobne też są Wojtki, pewności nie mam, bo to marketowy nabytek...
Dorotko, a które to te bordowe,pamiętasz nazwę? Zaraz zobaczę, czy zdjęcia nie wkleiłaś?
Grażynko, dzięki. A czekoladka jest połowę od niego mniejsza, taka drobna z niej kobietka...
Justynko, moje cebulki zdaję się, że rosną w zacisznym miejscu. Dzisiaj obserwowałam rano, co się dzieje. Wiatr wyginał proso pod oknem, a pod dębami nic się nie ruszało. Pewnie tam ciepło i cebulki poczuły wiosnę?
Agrazko, witaj u mnie!

oj, jak ja ostatnio rzadko bywam na muratorze, odkąd budować skończyłam - powinnam zobaczyć, co tam nowego...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Su pierwsze swieta? a mnie sie cos ubzduralo, ze przeprowadzalysmy sie w zeszlym roku
Chociaz tak prawde mowic, to moje tez pierwsze - w zeszlym roku nie bylo mnie w domu.

- Sure
No, w domu pierwsze... wcześniej jeździłam do rodziców, ale teraz już niestety ich nie mam... z siostrą stwierdziłyśmy, że lepiej będzie u mnie tym razem urządzić 
a to takie sobie grudniowe obrazki:

a to takie sobie grudniowe obrazki:

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Wiem-wiem
Takie zycie, na to akurat nie mamy wplywu.

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj, Agatko. Mnie się podoba, że pokazujesz aktualne fotki. Tym bardziej, że robisz fantastyczne . Szczerze.
Dlatego
obejrzałam cały 3 wątek, do którego jeszcze nie zaglądałam. Ale lepiej późno, niż później.

obejrzałam cały 3 wątek, do którego jeszcze nie zaglądałam. Ale lepiej późno, niż później.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Akurat czosnek dobrze sobie radzi
Liście szybko zasychają, ale długo pozostaje łodyga, więc łatwo wykopać i przenieść cebule czy podzielić.

Agatko, nie wkleiłam, w ogóle jestem bez czasu. a nazwy nie pamietam. U mnie ten wrzosiec kwitnie wcześniej niż białySure pisze:
...Dorotko, a które to te bordowe,pamiętasz nazwę? Zaraz zobaczę, czy zdjęcia nie wkleiłaś?...
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko, wchodząc do Ciebie zawsze mogę liczyć na nową porcję radochy dla mych oczu. I nie tylko oczu...
- Sure
Jule,
Ada, miło, że tak piszesz. Co prawda ogród już dość smętnie wygląda, ale ciągle jeszcze coś ciekawego w nim można znaleźć - choć naprawdę trzeba się wpatrzyć! ;)
Ewo, fajnie,że czosnki sobie radzą, bo bardzo mi się spodobały. Co prawda większość znam tylko ze zdjęć...
Dorotko, ja też strasznie zalatana, żeby było śmieszniej, to na razie w większości praca, a nie świętowanie. Muszę to nadrobić, bo rodzina będzie głodna przy stole!
Asiu, bardzo mi przyjemnie!
...a to nie wiem, czy radocha będzie, ale mnie się podobały te poranne białe ozdoby, bardzo dobrze się komponują z moim pomysłem na świąteczne dekoracje!

a teraz idę spać, bo jutro mi się nic nie będzie chciało (a czas ucieka)

Ada, miło, że tak piszesz. Co prawda ogród już dość smętnie wygląda, ale ciągle jeszcze coś ciekawego w nim można znaleźć - choć naprawdę trzeba się wpatrzyć! ;)
Ewo, fajnie,że czosnki sobie radzą, bo bardzo mi się spodobały. Co prawda większość znam tylko ze zdjęć...

Dorotko, ja też strasznie zalatana, żeby było śmieszniej, to na razie w większości praca, a nie świętowanie. Muszę to nadrobić, bo rodzina będzie głodna przy stole!

Asiu, bardzo mi przyjemnie!

...a to nie wiem, czy radocha będzie, ale mnie się podobały te poranne białe ozdoby, bardzo dobrze się komponują z moim pomysłem na świąteczne dekoracje!

a teraz idę spać, bo jutro mi się nic nie będzie chciało (a czas ucieka)

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie mróz utrzymał się przez cały dzień. Trochę nieswojo się czuję, bo to pierwszy raz
Podczas spaceru po ogrodzie znalazłam kamasje-wyszły kiełki.

- Sure
Ja myślę, że skoro jest taki mróz, może reszta cebulek spokojnie przezimuje w ziemi? ;)
Dzisiaj też było biało, szkoda, że tylko szron, ani trochę śniegu, ale może nie będzie źle?
Dzisiaj też było biało, szkoda, że tylko szron, ani trochę śniegu, ale może nie będzie źle?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Poranne widoczki chyba u wszystkich Pomorzaków były podobne
Chyba największy mróz tej zimy?