Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Piękne kalanchoe. Życzę pięknych kwiatuszków. ;:138
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, taki wyjazd na święta to dla mnie czysta egzotyka, ale poniekąd zazdroszczę, że ominie cię przedświąteczna orka. Kalanchoe pewnie zakwitło w efekcie skrócenia się dnia. To nieznane może będzie pomarańczowe, przynajmniej takie sprawia wrażenie na zdjęciu. :wink:
Co do hiacyntów, to ja już mam ich na szczęście dość. :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow... podziwiam pączi na kalanchoe ;) i z serca gratuluję ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Aga u nas w lidlu rucola owszem ale kwiatka ni dudu !!! Ja spokojnie mogłam pochodzić ! :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

;:196 Aguś ;:138 zdolna dziewczynka z Ciebie skoro kalanchoe przekonałaś, żeby zakwitło :D Wracając do szeflery to małą wsadziłam w takie samo podłoże co te dwie duże i myślę, że da radę :oops: Siedzi w mieszance ziemi i podłoża kokosowego.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Gosiu, Justyno, Jagoda, Kamil, Madzia, Kasia, Henryku, Wiktoria, mika - sama nie wiem jakim to sposobem kanachoe chce kwitnąć :shock: bo dużo czytałam o tym jak ciężko je do tego doprowadzić (pomijając te kwitnienie przyniesione ze sklepu) - ja z moimi nic nie robię, po przekwitnięciu obcinam im suche kwiatki i zostawiam tam gdzie stały, czasem wykąpię pod prysznicem, normalnie podlewam i oto... :shock: :heja tylko żółte wygląda jak piip i muszę je pociąć, aby cokolwiek z niego było - ma złe miejsce zamieszkania, ale innego mu nie mogę zapewnić ;:223

Wiktoria, Jagoda, Lidka - do Lidla nie pojechałam - rukola kupiona w Kauflandzie ;:224 tam grudniki były ale na szczęście w kolorach jakie już posiadam ;:224 więc sobie odpuściłam ;:108

Gosia - mam nadzieję, że Twoja szeflera da radę w nowej ziemi :tan swoją drogą podloże kokosowe.. a co to? ;:24

Aby nie było bez fotek to pokażę moją mniejszą hoję carnosę, która doprosiła się u mnie przesadzenia, bo tak urosła, że mi się tylko wywracała z doniczką ;:223 pora może nieodpowiednia ale teraz przynajmniej wygląda jak powinna ;:108

Obrazek

to dzieciaczek mojej hojki od mamy - wsadzona na początku marca mała sadzoneczka sobie troszkę urosła :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

Aguś to jest podłoże używane w terrariach. Kupujesz kostkę ważącą 500 g :D wkładasz do wiaderka i zalewasz 4 litrami wody a po jakimś czasie masz z tego 7 litrów podłoża. Zmieszane z ziemią uniwersalną daje podłoże przepuszczalne dzięki, któremu raczej rośliny nie zalejesz ;:196
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 ladna hojka
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, ja dziś byłam w Lidlu, głównie po łososia wędzonego i koreczki śledziowe, ale hiacyntów nie widziałam. W zasadzie to nic ciekawego, więc nie masz czego żałować. Swoja drogą drogawa ta rukola, a jak ona smakuje? ;:224
gojka, to podłoże kokosowe to ciekawa rzecz, gdzie się to kupuje?
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Jagoda, w zoologicznym :D. W ogrodniczych też mają w kostkach lub krążkach... Ja używam do pająków ;:224
Włókno kokosowe jest bardzo fajne, dobrze przepuszczalne, ale niestety jałowe. Mieszam je z innymi podłożami, albo częściej nawożę roślinki.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magic, dzięki,jak będę po trociny to na pewno zapytam, czy mają. :) Mnie strasznie denerwuje, że zwykle podłoże jak wyschnie, to odchodzi od brzegów doniczki i już praktycznie do nich nie wraca i w ogóle jest jakieś takie zbite, a woda podczas podlewania leci bokami, no po prostu masakra.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda - mnie też właśnie denerwuje ta odstająca ziemia w doniczce :twisted: podlewanie jest conamniej... uciążliwe ;:223 wszystko boczkiem boczkiem i na podsatwkę wypływa :twisted:

Z tą mieszanką dla pająków to pomyślę ;:108 pomysł bardzo ciekawy, może kiedyś będę miała mooocny katar to pójdę do zoologicznego bo inaczej to padnę tam trupem na wejściu ;:223

Dorotka - dziękuję ;:196

rapunzel pisze:mniodkowa, ja dziś byłam w Lidlu, głównie po łososia wędzonego i koreczki śledziowe, ale hiacyntów nie widziałam. W zasadzie to nic ciekawego, więc nie masz czego żałować. Swoja drogą drogawa ta rukola, a jak ona smakuje?

drogawa? po 3,47 kupowałam ;:108 pytasz o prawdziwy smak rukoli czy może o jakiegoś grudnika :;230

Kwiatków ostatnio nie kupowałam ;:78 w tym roku kupować też i nie zamierzam ;:224 i tak martwię się o te co posiadam, bo wyjeżdżam na 10 dni ;:223 ale już dostałam info, że szwagierka będzie tu na miejscu przed Sylwestrem to mi podleje uffff
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Aga Twoja hoja wielka i piękna ! A po rucolę to ja ciągle latam ale czasem roszponkę można trafić !!!!!!!!!! Aga mówię Ci pychota jeszcze jak granata wsadzisz ! mniam już mi ślinka leci !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ale ma piękne listki, jakbyś flamastrem obrysowała kontur :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, to u nas rukola droższa, prawie 5 zł, a to za dużo, żebym miała śwince dać, jak mi smak nie podejdzie, więc dlatego pytam. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”