AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.4; Jesienno - zimowy czas.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.4; Jesienno - zimowy czas.

Post »

Witaj Aga.Pędzę do Ciebie po przeczytaniu u Foggi o okropnym wietrze i szkodach jakie Jej poczynił.
Dobrze,że Twój ogród bez szkod się ostał.(a jaki jeszcze zieleniutki)
clematis napaulensis może odbije od korzonków -trzeba spróbować.Piękna choinka wyrosła Wam na ryneczku no i reniferki jakoś tak nostalgicznie nastroiły mnie.Pozdrawiam.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Całe szczęście że u Was obyło się bez większych szkód. :D Takie wietrzysko to okropność, jak ja nie cierpię silnego wiatru. :evil:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Jola - mówią i mówią o zimie, śnieg pada naokoło ale nie u nas ;:224 rano i owszem - lekko przymrozi, ale trawniki jeszcze ciągle zielone !

Agata - jedno się skończyło, a nie dalej jak dwa dni temu znowu poważnie wiało... Masz racje- ta pogoda przesadza

Paula - tak ! To żywe renifery !!! Co roku przywożą Mikołaja jego saniami - tyle tylko, że sanie mają doczepione koła bo zazwyczaj śniegu nie ma :uszy

Ola - oj muszę zerknąć do Ciebie, ale coś mi czasu brakuje na bieżące śledzenie FO.

Dalu - ja niestety wiatru tez nie lubię... długo mi zajęło żeby się do takiej wietrznej pogody jakoś przyzwyczaić i ją tolerować ...

Mario - dziękuję ! Pogoda ostatnio ciągle płata nam figle... a wiatry wyjątkowo silne w tym roku !

Gosia - mrozów dużych u mnie nie ma, śniegu też brak więc u mnie roślinki też poczuły wiosnę...

Foggia - Marysiu - u naszych sąsiadów też porwało drewnianą altankę, a ja tak tylko zerkałam na naszą czy czasem z wiatrem nie poleci ;:224 a na osiedlłu poprzewracało część drewnianych płotów.
Szkoda tej pergoli ! Pojemnika zresztą też !

Gosia - Margo - ja też wiatru nie lubię... dłuuuugo sie do niego przyzwyczajałam tutaj... no i jakoś to toleruję, ale nie lubię :?

Aguniada - dziękuje Aguś !
Dziwna ta zima w tym roku... zobaczymy co będzie dalej bo w styczniu i lutym też mogą być pogodowe niespodzianki.

An-ka - na szczęście u mnie obyło się bez szkód... ufff... ale pogoda bardzo zmienna i co chwile nas zaskakuje :?

Majka - ojjj... ja tez nie lubię wiatru.... a jeszcze takiego silnego .... brrrrrrrrrr.........

-- 15 gru 2011, o 17:03 --

Kalendarzowa zima prawie w pełni, ale że prawie robi różnice... więc pogoda ciągle płata różne figle... silne wiatry nam dokuczają co kilka dni :roll:
Temperatury blisko zera, ale najczęściej w plusie.

Przeszłam się dziś po ogrodzie i mam trochę świeżych grudniowych fotek :) Na pierwszy rzut trochę zieloności:

aukuba:
Obrazek

hebe:
Obrazek

choisya ma świeży, wiosenny wręcz kolorek:
Obrazek

bardzo ładnie wygląda tez paproć:
Obrazek

i niezawodne wrzosy:
Obrazek

-- 15 gru 2011, o 17:17 --

Mam też i ogrodowe niespodzianki :lol:

To, że krokusy wyłażą, to wiedziałam - sporo podrosły:
Obrazek

Widać też milimetrowe ząbki żonkili, a całkiem spore są już miniaturowe iryski:
Obrazek

No ale zupełnie nie mogłam uwierzyć kiedy na rabacie dojrzałam.... kiełkującą hostę :shock:
:shock:
Mały ten kiełek i już trochę obgryziony, ale zdziwiłam się OGROMNIE !

Obrazek

Obrazek

Pomieszały się te pory roku.... ;:151 i wcale mnie to nie cieszy....
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

tak rzeczywiście taka pogoda nie cieszy.Byłam i ja też na działce niby wszystko szare ale pąki na wierzchu . Trochę pozbierałam szyszek z czarnej sosny. Moja sosna ma zawsze dużo szyszek i zbieram jak grzyby.Ale na mój gust są bardzo urodziwe i teraz po trochu rozdaję na świąteczne stroiki.Agatko chętnie bym Ci wysłała nawet "po drucie" pozdrawiam ;:40
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

We Francji też powiało, aczkolwiek trochę słabiej... Tak czy siak w nocy mnie co chwilę budził hałas wywoływany przez wichurę... No ale obeszło się bez większych strat.

Pozdrawiam!
LOKI
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michalska pisze:tak rzeczywiście taka pogoda nie cieszy.Byłam i ja też na działce niby wszystko szare ale pąki na wierzchu . Trochę pozbierałam szyszek z czarnej sosny. Moja sosna ma zawsze dużo szyszek i zbieram jak grzyby.Ale na mój gust są bardzo urodziwe i teraz po trochu rozdaję na świąteczne stroiki.Agatko chętnie bym Ci wysłała nawet "po drucie" pozdrawiam ;:40
A u mnie dzis zmiana pogody - w nocy lekko sypneło śniegiem i nad ranem za oknem przywitała nas biel. CO prawda śniegu na milimetry i pewnie szybko się roztopi :D
Za szyszki dziękuję, ale wiesz że szkoda wysyłać.... No chyba że po drucie :lol: a wtedy wystarczy jak pokażesz u siebie w wątku jakiś stoik z nimi :D Cieszę się że o mnie pomyślałaś ;:196

-- 18 gru 2011, o 10:12 --
Locutus pisze:We Francji też powiało, aczkolwiek trochę słabiej... Tak czy siak w nocy mnie co chwilę budził hałas wywoływany przez wichurę... No ale obeszło się bez większych strat.

Pozdrawiam!
LOKI

Oj te wiatry.... brrr... czytałam gdzieś na którymś serwisie, że właśnie huraganowe wiatry przechodziły przez Francję... Pomyślałam zaraz o Tobie i o Wiesi.
Dobrze że u Ciebie bez szkód!

-- 18 gru 2011, o 10:33 --

Pokazywałam niedawno nocne ujęcia Aberdeen z widokiem na morze północne, którego w nocy oczywiście nie było widać.
Obrazek

Obiecałam cyknąć fotki w dzień :D
Udało się, i mam parę fotek zrobionych kilka dni temu. Fotki robiłam od lewej, z ujęciem morza, i do prawej strony w głąb lądu i miasta.
A więc tak to wygląda za dnia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz coś bieżących ogrodowych widoczków :)
W nocy lekko poprószyło śniegiem, i nad ranem mieliśmy takie widoki w ogrodzie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zmrożona 'Spirit of freedom'
Obrazek

Obrazek

kolorek wśród bieli trzyma skimmia:
Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Nawet podobają mi się takie widoki.
U mnie nadal czarno.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga nareszcie trochę śniegu.U nas słonecznie na przemian z chmurami i wiatrem,ktory na szczęście już się uspokił.
Widoczki ma Aberden wyszły Ci fantastycznie.Nocny widok zachwycający.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś dzięki za panoramę Aberden, pewnie już pisałaś ale gdzieś mi umknęło - z czego to są takie piękne widoki na miasto, a nawiązując do ostatnich wiatrów to tam na górze musi nieźle bujać jak tak mocno wieje.
Odrobina śnieżku i już od razu inny klimat się robi, taki bardziej świąteczny niż wiosenny. :lol:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

O kurczątko! Śnieg spadł :shock: Pogoda w tym roku taka ,że aż mnie to zdziwiło :;230 U nas wiatr bardzo silny i dość ciepło.Cały czas się wstrzymuję z porządnym okryciem roślin , bo nie wiem , czy zima nadejdzie.
Choć na święta mógłby spaść ,żeby nastój stworzyć...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

U nas dzisiaj rano też przez chwilę było biało, ale fotek nie zdążyłam zrobić, zanim się ubrałam, śnieg stopniał.
U ciebie jeszcze więcej kiełkujących roślin niż u mnie, hosta :shock:
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Witaj !!!!!! troszeczkę masz przyprószone śniegiem /nie wiem jak dzisiaj/ ale to już coś symptomów zimy. Pokazałaś swoje piękne zdjęcia miasta ile mieszkańców ;:88 Moje miasto ma ponad 40 tys . mieszkańców ale duże bezrobocie bo poznikały z-dy z tradycjami. Daleko masz od morza ;:88
jak nie będzie kontaktów to ślę z głębi serca samych wesołych chwil w te

-- 20 gru 20110000001114k1112 --

SWIĘTA I przekaż kogo lubisz Maria.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj przymroziło już u ciebie. Roślinki wyglądają spod białego proszku i cały trawnik poprószony. Na razie jeszcze nie miałam u siebie takich widoków, ale zapowiadają już niedługo mrozy. Dziwny ten grudzień u nas. Nie pamiętam takiego, jak żyję. U ciebie jakaś namiastka zimy już się pojawiła. Aguniu, spędź miło i zdrowo swoje świętaObrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 ;:196 Witaj MUSZĘ Ci powiedzieć że SZKOCJA to rzeczywiście piękny kraj .Moje dzieci też były w tym kraju i mają zamiar jeszcze do niego powrócić.Widoki piękne.Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”