Szachownica cesarska (Fritillaria imperialis) cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
hanka_zewsi
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 lip 2007, o 13:47

Post »

Mam nadzieje, ze uda mi sie dolaczyc zdjecie moich koron cesarskich.ciągle nie umiem tego robic.A też chcialłabym pokazać swoje dzieła Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i są, udało Ci się! Ale chyba mieszkasz w chłodniejszym regionie Polski, bo koronki malutkie jeszcze - może dzięki temu prędzej przetrwają bo w przyszłym tygodniu ma być jeszcze zimniej. Moje wariatki chcą już kwitnąć, coś im się z przebiśniegami pomyliło.

Oby do wiosny
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Mag, miej litość, błagam!
W nocy było dziś -12C, jak może byc jeszcze zimniej?
Sasanki się rozłożyły, ciemierniki także, tulipany botaniczne pozwijały sie w korkociągi,
a o koronach cesarskich, czy hostach, można na razie pomarzyć.... :roll:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Haneczko,
za to, że u nas ma być zimniej, to może u Ciebie będzie cieplej ;:106 .Życzę Ci tego. Ale rano moje tulipany i ciemierniki też leżały pokotem na ziemi, dopiero jak je słonko ogrzało to powstawały.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
figi52
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 17 gru 2007, o 00:25

Post »

ciotka pisze:Zaraz bedziemy na tych chorych kolanach uciekać bo nas z koron cesarskich pogonia, ale dorażnie pomagają rozbite tłuczkiem liście kapusty. A moze ktoś wie czym należy opryskać i kiedy - korony cesarskie, żeby nie było czerwonych chrząszczy, które bardzo lubią nie tylko korony ale także lilie. :cry:
Marysiu,szczere współczucie z powodu Twoich problemów stawowych.Co do poskrzypki kliknij na http://www.e-ogrody.com/tygodnik/poskrz ... 7,285.html Zwróć uwagę na oprysk gleby to ważne.Kaśka
Grzegorz B

Post »

A u mnie korony dopiero sie ukazują, ale może to i lepiej, bo pogoda licha :D
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje cesarskie korony pewnie dzisiaj już kwitną . Teraz pada deszcz , ale jak przestanie to w południe się przejdę zobaczyć . Obrazek Obrazek
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
zelwi
500p
500p
Od: 27 cze 2007, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie pewnie tylko na pewno kwitną! Parę ciepłych dni i rozkwitną :-)
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Przed chwilką obejrzałam swoje korony i wyglądają całkiem , całkiem: Obrazek Obrazek
Posadziłam korony po raz pierwszy i od razu robię eksperyment.Te dwie mniejsze rosną na skarpie w gliniastej ziemi, a ta duża posadzona jest w torfowej ziemi. Jak na razie widać, że lepiej wygląda ta w torfie, ale zobaczymy później.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jedne z wielu dzisiaj ...

ObrazekObrazek
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Obrazek
Marzenna
50p
50p
Od: 6 maja 2007, o 12:07

Post »

Witam i mam pytanie - oglądam te Wasze piękne korony i nie mogę dojść dlaczego moje jak nie kwitły - tak nie kwitną. Może potrzebują czegoś do tego -ale czego??? Słoneczka dość, wody też, chwastów nie ma - może jest coś co na to kwitnienie wpływa?
Najdłuższa droga , najdalszy cel - zawsze należy zrobić pierwszy krok. A potem nie zapomnieć o następnych :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basia.t
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 mar 2008, o 15:47

Post »

witajcie :roll: i ja mam też ten problm,moje cesarki wypuszczają tylko liście ,liście ,bez kolby kwiatowej i sama nie wiem co jest przyczyną ,mam je już 3 rok :shock:
pozdrowia z mazowsza...Basia
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

A może zbyt płytko je posadziłaś. U mnie też ta, którą posadziłam płytko, bo myślałam ,że z nij nic nie będzie, wypuściła tylko liście i nie zakwitła, a ta która została posadzona na normalnej głębokości ładnie kwitnie. Oto one i jedna i druga: Obrazek Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

basia.t pisze:witajcie :roll: i ja mam też ten problm,moje cesarki wypuszczają tylko liście ,liście ,bez kolby kwiatowej i sama nie wiem co jest przyczyną ,mam je już 3 rok :shock:
Tu masz odpowiedź na swoje pytanie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=208 Zobacz też stronę 13.
Pozdrawiam Andrzej.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”