Szachownica cesarska (Fritillaria imperialis) cz.1
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 lip 2007, o 13:47
Marysiu,szczere współczucie z powodu Twoich problemów stawowych.Co do poskrzypki kliknij na http://www.e-ogrody.com/tygodnik/poskrz ... 7,285.html Zwróć uwagę na oprysk gleby to ważne.Kaśkaciotka pisze:Zaraz bedziemy na tych chorych kolanach uciekać bo nas z koron cesarskich pogonia, ale dorażnie pomagają rozbite tłuczkiem liście kapusty. A moze ktoś wie czym należy opryskać i kiedy - korony cesarskie, żeby nie było czerwonych chrząszczy, które bardzo lubią nie tylko korony ale także lilie.
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje cesarskie korony pewnie dzisiaj już kwitną . Teraz pada deszcz , ale jak przestanie to w południe się przejdę zobaczyć .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Przed chwilką obejrzałam swoje korony i wyglądają całkiem , całkiem:

Posadziłam korony po raz pierwszy i od razu robię eksperyment.Te dwie mniejsze rosną na skarpie w gliniastej ziemi, a ta duża posadzona jest w torfowej ziemi. Jak na razie widać, że lepiej wygląda ta w torfie, ale zobaczymy później.

Posadziłam korony po raz pierwszy i od razu robię eksperyment.Te dwie mniejsze rosną na skarpie w gliniastej ziemi, a ta duża posadzona jest w torfowej ziemi. Jak na razie widać, że lepiej wygląda ta w torfie, ale zobaczymy później.
Witam i mam pytanie - oglądam te Wasze piękne korony i nie mogę dojść dlaczego moje jak nie kwitły - tak nie kwitną. Może potrzebują czegoś do tego -ale czego??? Słoneczka dość, wody też, chwastów nie ma - może jest coś co na to kwitnienie wpływa?
Najdłuższa droga , najdalszy cel - zawsze należy zrobić pierwszy krok. A potem nie zapomnieć o następnych 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tu masz odpowiedź na swoje pytanie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=208 Zobacz też stronę 13.basia.t pisze:witajciei ja mam też ten problm,moje cesarki wypuszczają tylko liście ,liście ,bez kolby kwiatowej i sama nie wiem co jest przyczyną ,mam je już 3 rok
Pozdrawiam Andrzej.