Mój fijoł 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Mój fijoł 2

Post »

Ewuniu skalniak wygląda pięknie, jest niezwykle kolorowy. Dąbrówka z niebieskimi kwiatami świetnie pasuje do całości, jeszcze około 2 lat i cały skalniaczek będzie niebieski. ;:113.
Ostatni widoczek jest przepiękny. ;:138
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakbys o mnie pomyslala 8-) wlasnie mialam szukac zdjecia Twojego skalniaka a tak nie musze ;:108 Ewcia, co to jest rozowo-fioletowe na samym koncu tz blizej taniej sily roboczej?
Dobrze sie rozrasta, jak dlugo kwitnie i czy to-to jest ok?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irena :D Uwielbiam niebieskie kwiaty :D Rozumiem, że tak spodobała Ci się tania siła robocza :;230 Tak poważnie-syn bardzo mi pomaga, prawie bez proszenia :D
Jule, takie różowe to floks szydlasty :D Nie przemarza, powoli się rozrasta, a w sezonie-sama widzisz, szaleństwo. Mogę Ci wysłać trochę wczesną wiosną, bo roślinka rozrosła się ponad miarę.

Kalinie zrobiłam dużo zdjęć, bo wreszcie w tym roku wyglądała jak należy. Dostałam od szwagierki odrost korzeniowy trzy lata temu, a wyrósł krzak jak się patrzy. W ogóle szwagierce zawdzięczam nie tylko wiele roślin, ale i popęd ogrodniczy :;230
Obrazek

Nadal zdjęcia z maja :D Sasanki przekwitły, ale czy to coś zmienia? Piękne są nadal :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ewciu :wit , masz popęd ogrodniczy :;230 , fajnie :;230 .
Kalina mi się podoba. Ma ładne kremowe kulki. Widziałam taki krzew już duży, robił wrażenie.
Pokazuj, pokazuj te swoje rabatki bylinowe. Tak się napracowałam robiąc porządki, że z dużą przyjemnością pogapię się na wiosenne ogrody. ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, byliny były moją wielką miłością przed różami, a stara miłość nie rdzewieje :D Pragnę już wiosny, codziennego grzebania w ziemi...Stąd powrót do starych zdjęć.

W paprociach powinny kwitnąć konwalie, ale pojawiły się tylko dwa kwiaty :evil: Za to śniedek szaleje. Lubię go, bo to wspomnienie z dzieciństwa. Czasem się dziwię, że wtedy (miałam 5-8 lat) tak wielką uwagę zwracałam na kwiaty. Na pewno część tej fascynacji zawdzięczam mamie. Jak to się w ogóle stało, że dużą część dorosłego życia spędzałam bez ogrodu?
Obrazek

Hiacynt hiszpański-wolę nazwę endymion :D Też wspomnienie, bo dąbrówki już tam nie ma, a cebule rozsadzone i w innym miejscu. Firletka też wyleciała :( Przesadziłam w inne miejsce.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ale Ty masz okazy bylinowe. Hiacynt hiszpański, jest piękny, a pachnie tak jak te które można kupić już kwitnące.
Stara miłość przyda się do upiększania rabaty różanej. To będzie pole różane z tego co czytam. Już myślę o tym jak to urządzisz. :tan
Paprocie zawsze mi się podobały, ale one się bardzo rozrastają.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia, super ;:138 to ja te floksiki bym chciala bardzo-bardzo. To zrobimy machniom, bo mi moj rozany fascynat wcisnal dwie zolte rozyce pnace za bezcen a ja potrzebuje jedna. na razie zadolowalam w donicach, jak rusza na wiosne, to jedna pojdzie do Ciebie ok?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, pewnie nie wszystkie paprocie tak rosną, ale ja mam te szalone :D Pole różane to marzenie, na razie boisko do siatkówki zostaje :;230 Ale zrobię, co w mojej mocy, żeby róż przybywało.

Zdjęcie robione wieczorem-czosnek karatawski, floks i takie tam :D
Obrazek

Jule, masz jak w banku, tylko czy sie godzi mikre kwiatki floksowe wymieniać na królową, nawet żółtą? Tak czy inaczej-w takim przypadku wykopię nie sadzonkę, a sadzonę albo dwie, żeby na pewno się przyjęło :D Naprawdę floks się rozbujał :D A lilioworóżowy też chcesz? Mam jeszcze niebieski :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj nie przesadzaj :wink: jakbys miala nadmiar tych innych, to tez mozesz dolozyc... bo wiesz ze rozgladalam sie za czyms - na przod domu kolo tego kraweznika a takie beda czadowo wygladac przy tym iglaku.

ps tylko na sto procent nie moge zagwarantowac, ze to zolta pienna :;230 bo to jest z tej dostawy co moja Pastella kupowana jako Aspirin-ka :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, z przyjemnością się podzielę, bo akurat w tym przypadku jest czym :D Mogę też zaoferować niebieski dzwonek drobny, który ma tę przewagę nad floksami, że potrafi powtórzyć kwitnienie. Drobny jest naprawdę drobny, ale dzielnie się rozrasta :D Uwielbiam wszystkie róże, a miejsca mam dosyć. Może być Pastella, a jakże :;230

To już zdjęcia z lipca-bratki samosiejki i lawenda.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na szyldziku jest foto zoltej rozycy i Goldstern napisane ale flamastrem. Na Pastelli bylo Aspirin napisane i skucha byla. Ale ze akurat Tobie kolor nie przeszkadza, to niespodzianke bedziesz miala.

ps wsadz co tam uwazasz, wiesz w jakim kierunku idze :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, małych chabazi to ja mam całe mnóstwo :D Większość mogłaby pasować. Pokażę Ci takie nn z lipca. Żółte to rumian, a fioletowe nie wiem :D Ładnie rośnie, bo taka zwarta kępka, rumian wysoki, tylko w tym miejscu się kładzie, za mało słońca.

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juz nie przesadzaj z tymi chabaziami ;:196 ja mam tam tylko troche miejsca, nie to co u Ciebie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serce mam wielkie i ekspansywnych roślin też trochę :;230 Zapytam wiosną, czy czegoś nie pragniesz. Polecam białą i różową skalnicę Arendsa, bo zimozielona :D

Lubię begonie. Tym bardziej mi żal, że niektóre padły na skutek nadmiernej wilgoci :(
Obrazek

To zdjęcie pewnie już pokazywałam, ale jaki ładny liliowiec :D Lilia i pysznogłówka.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Cudna jest, też ją kiedyś miałam :-)
Zablokowany