Tosia ,ale tej o której mowa nie masz . Ode mnie masz Marunę Arktyczną . Taką samą Marunę jak u Ani też mam u siebie i nie wiem skąd ona się u mnie wzięła Gdzie nie spojrzę wszędzie jest jak chwast tylko ,że ładny
Mówisz Aniu o sobie? Ja nie wiem co u mnie rośnie! Szybciej wie Jadzia, albo Basia. Anuś, a jak Ty myślisz, czy taka pogoda jest dobra dla roślin? To,że nie wymarzną to super, ale jak będą rosły?
Lemko róża jest zdecydowanie w kolorze orange a tylko czasami idzie do różu.Obojętnie jaki przybierze odcień,zawsze jest widoczna i pachnąca.Jak już pisałam ,jedyny mankament,kwitnie górą całymi bukietami a nogi potrzebują wsparcia róż okrywowych lub rabatowych.
Tosiu nie jest tak żle bo o co zapytam (jak jestem u Ciebie) to jednak znasz swoje roślinki i odpoowiedż jest błyskawiczna.
Pogoda?Uważam ,że jak zima to zima i już.Tylko nie za długa i nie za mrożna .Mam nadzieję,że rośliny są tak ogłupione,że nie wiedzą co mają robić i śpią.
ANUŚ zapach roznosi sie po całym pokoju nawet przez monitor czuć . Uwielbiam zapach lilii a wiesz ,ze zauważyłam ,że niektóre pokazują już nosy znad ziemi . Mirabelka pokazywała jak u niej czarna porzeczka i borówka mają nabrzmiałe pąki a powojniki wypuszczają nowe listki . Co to sie dzieję . Sliczne kompozycje .
Anulko, widzę, że już doszłyście, ze to złocień maruna
Wysiewa się dość obficie, ale ... zimą na ogół wymarza. Niektórym osobnikom jednak udaje sie czasem przetrwać zimę, rosną wówczas całkiem wysoko, jeśli mają dość zasobną glebę. Nawet do 60-70 cm.
Grażynce musiały wymarznąć, a nie zdołały się widocznie wysiać