Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

...moja bakoma w tym roku kwitła nawet w listopadzie...szkoda że jest jednoroczna...
..
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
x-d-a

Post »

Wandziu, dopiero teraz doczytałam, że zostałaś laureatką forumowego konkursu :D
Serdeczne gratulacje :!:
A bakopę już widzę oczyma duszy mojej w skrzynkach z czerwonymi pelargoniami. W przyszłym roku, oczywiście :P
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Tajeczko, dziękuję ci bardzo za nominację do mistrza obiektywu, ale chyba nie jestem na razie godna. A jeśli już mówimy o parapetach, to może je przypomnę. Wszak teraz, zimą, to na nich będzie mój ogród. A fiołeczki i storczyki lubią kwitnąć także zimową zimową porą, za co je tak lubię. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Wando, gratuluję Ci zwycięstwa w konkursie na piękny parapet. Jestem nim zauroczona. Fiołeczki cudo, witrażyki piękne, czy bombki masz ażurowe czy na przeźroczystej plastikowej kuli ?
Firaneczki w oknach dodają uroku.
Teraz wybiorę się do Twojego ogrodu, jest co oglądać zajmie mi to pewnie trochę czasu.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

Wandziu, rewelacyjne te Twoje parapety, już dawno wpadły mi w oko i dlatego na nie głosowałem :)
Rysiek
Stachu 1956

Post »

Parapety zaprezentowane w całej okazałości , pięknie .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Wandziu ,zazdroszczę Ci tych parapetów u mnie tylko jeden i nie mam gdzie stawiać tych moich kochanych fiołeczków a jeszcze kilka na pewno bym chciała mieć .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To i ja dołączę do zachwytów i gratulacji. U mnie niestety żadne tego typu ozdoby nie wchodzą w grę, bo szkodniki (dzieci) zarazby wykazały się pomysłowością zastosowań innych niż zamierzone ;)
Czy sama dziergałaś te cudeńka ?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu gratuluję wygranej , jest jak najbardziej zasłużona, byłaś moją faworytką w tej dziedzinie ;:138
Twoje parapety maja mnóstwo uroku.....to nie tylko postawiane kwiaty, ale prawdziwe cudne kompozycje. Wspaniale przyozdobione, pełne uroku i smaku :D Gratuluję ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,podziwiam twoja ręke do kwiatów domowych.Ja wszystkie po jakimś czasie usmiercam i chyba zrezygnuję z nich.
U mnie lepiej rosła fioletowa bakopa,a białą kupiłam o wiekszych kwiatach i była mniej ciekawa.W ubiegłym roku miałam białą drobną i ta pieknie się rozrosła.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

zwkwiat, przede wszystkim dziękuję ci za sympatyczne słowa i cieszę się, że do mnie wpadłaś, aby obejrzeć to i owo. Jeśli chodzi o robótki szydełkowe, to firaneczki są mojego wykonania, a bombki robię na akrylowych kulach. Wydaje mi się, że widziałam akrylowe, obrobione szydełkiem jajka gdzieś na drzewku na fotce u ciebie. Od razu je zauważyłam. :D O ile jeszcze kule dałoby się zrobić ażurowe, o tyle jajka byłoby chyba trudno. W każdym razie łatwiej przechowywać te robótki, które są na kulach, niż ażurowe, prawda? Obrazek

Matrix, widząc twój głosik oddany na mnie, poczułam się bardzo doceniona i trochę zaskoczona, że przebywasz także w wątku doniczkowym, bo nigdy nie zostawileś tam u mnie śladu. Dziękuję.
Obrazek
Stachu, dziękuję, że do mnie wpadasz. Obrazek

Geniu, jak to? Mieszkasz w domku i masz tylko dwa parapety? Jakim cudem? Obrazek

Kropelko, sama dziergałam to i owo w długie zimowe wieczory. Wiem, jak to jest z dziećmi. Każda rzecz służy im do zabawy i trudno je za to winić. Ale czasem lubię, jak się tak zapatrzą w te nasze kwiatki i zastanawiam się wtedy, o czym myślą. Ich świat jest tajemniczy, inny od naszego. Widać to w ich oczach. Obrazek

Agness, dziękuję kochana, widziałam, że zechciałaś mnie wymienić w tym konkursie, i bardzo mi było miło z tego powodu. Lubię zaglądać rankiem do tych moich kwiatków i zaczynać z nimi dzień Obrazek

Małgocha, z tą ręką do kwiatów to róznie bywa. Niektóre kwiaty padają, podczas gdy u innych osób świetnie sobie radzą. NIedawno padł mi skrzydłokwiat, który podobo jest bezproblemowy, a także inne, których nazw już nie pamiętam. Ale przyzwycaiłam się już do tego, że jedne rosną, a inne po prostu nie chcą. I juz nie płaczę, gdy któryś się ode mnie odwraca. Ale fiołeczki na szczęście rosną dobrze i bardzo się z tego cieszę. Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

wanda7 pisze:Geniu, jak to? Mieszkasz w domku i masz tylko dwa parapety? Jakim cudem?
Reszta skuta, żeby nie kusiło kupowanie parapetowców! :;230
Wandziu, Twoje parapety rzeczywiście piękne! Ozdoby szydełkowe już kiedyś chwaliłam, oj, masz to "coś" w rękach! Ale na to, co tam stało w doniczkach nawet nie zwracałam uwagi! I to się zmieniło ostatnio u mnie bardzo! :shock: Grasuję po wątkach "doniczkowych"! :shock: Zapałałam nagła i niespodziewaną miłością do skrętników! Będę je kolekcjonować! Co prawda, miałam taki pomysł na zimę, ale dziewczyny z tych wątków w bardzo subtelny sposób mi wybiły z głowy...Ale wiosną moje parapety zakwitną tak jak Twoje! No trochę inaczej :wink: Pochwalasz?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Grudniowo... przedświątecznie...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Wandziu, przepiękne widoczki pokazujesz ;:180 i bynajmniej nie wyglądają na grudniowe :)
Pozdrawiam Hala
x-d-a

Post »

Wandziu, fotki śliczne, ale wcale nie grudniowe :P Bardziej by pasowały na początek listopada ;:108
Oj, umiesz dostrzec piękno natury i przekazać swoje uczucia w fotkach ;:63 A to wcale nie łatwe, ani nie częste...
Nieustannie też podziwiam Twoje parapety, tym bardziej ze moje są puste :( Nie, żebym nie miała doniczkowców, ale ja lubię u siebie duże, albo wręcz wielkie donice z równie dużymi roślinami :D Maluszki, na szczęście, mogę podziwiać u Ciebie :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”