Różanka Anety
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różanka Anety
White New Dawn posiadam i od razu stwierdzam wyższość New Dawn nad białą
Biała kwitnie dwa razy z dużą przerwą między kwitnieniami, różowa cały sezon. Kwiat w pąku nie jest aż tak zachwycający i mniejszy. Równie szybko opada. Krzaczek białej słabiej rośnie, a liście łapią plamistość. Obie róże rosną w podobnych warunkach i są w tym samym wieku. Białej nie oddam nikomu, ale różowa jest ładniejsza 
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Ewa, chyba w takim razie na żadną się nie skuszę. Do New Dawn nikt mnie nie przekona!!!! A skoro piszesz, że White gorsza to już sobie ją wybijam z głowy
Ida, nie widziałam u Ciebie w wątku Błękitnego Anioła, masz jakieś fotki? Ale Purpurea jest piękna.
Julka, rzeczywiście wiosenny przymrozek trochę szkód narobił. Mi było najbardziej szkoda brzoskwiń bo miały tyle kwiatów i wszystkie opadły, co do jednego
Ida, nie widziałam u Ciebie w wątku Błękitnego Anioła, masz jakieś fotki? Ale Purpurea jest piękna.
Julka, rzeczywiście wiosenny przymrozek trochę szkód narobił. Mi było najbardziej szkoda brzoskwiń bo miały tyle kwiatów i wszystkie opadły, co do jednego
- ewamaj66

Nie da się nikogo zmusić, ale w New Dawn podoba mi się, że jest zdrowa i kwitnie bez przerw
Mam dwie takie pancerne róże-ND i Mary Rose. Inne dopiero niedawno się wprowadziły do mojego ogrodu, więc jeszcze nie wiem, jak sobie będą radzić.
mnie też się podoba towarzystwo powojników dla róż... do moich Jackmani dosadziłam Utersener Klosterrose i Compassion - nie mogę się doczekać efektu 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- ewamaj66

Też mam Jackmanii-z Biedronki, więc dwa krzaczki
Jeden w pobliżu Mary Rose, drugi blisko Graham Thomas. W tym roku powojniki dopiero zaczynały, więc efekt nie był mocno widoczny, ale w przyszłym sezonie będzie widać, jak wyglądają razem. Jakby co, mam jeszcze dużo siatki ogrodzeniowej, więc i powojników pewnie przybędzie
Dorobiłam się ok. 30, ale nie wydaje mi się to zbyt wiele, widzę braki, puste miejsca 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja chciałam posadzić Jackami z Ghislaine de Feligonde, ale okaz się pomyłką. Chyba to Jan Paweł II.
Chyba przesadzę wiosną i poszukam nowego Jackmani. Będzie mimo wszystko bardziej pasował.
Anetko, czy wybierasz się na ogólnopolski zlot?
To niedaleko od Ciebie. Sulejowie.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =3&t=49455
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Chyba przesadzę wiosną i poszukam nowego Jackmani. Będzie mimo wszystko bardziej pasował.
Anetko, czy wybierasz się na ogólnopolski zlot?
To niedaleko od Ciebie. Sulejowie.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =3&t=49455
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Anetko ,
dojść do Ciebie nie mogę, taki ruch na forum, a Ty śpisz jeszcze!
Życzę Ci wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, dużo słoneczka, pięknych różyczek i rozkwieconego ogrodu.
Życzę Ci wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, dużo słoneczka, pięknych różyczek i rozkwieconego ogrodu.
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Dziękuję bardzo za życzenia noworoczne, Wam wszystkim życzę dużo szczęścia w Nowym Roku, pięknie kwitnących różyczek i zdrowia oraz cierpliwości, żeby się nimi zajmować
Małgosiu, Jackmani mam i bardzo ładnie mi rośnie. Jeśli Twój okazał się Janem Pawłem to z Gizeliną będzie się kolorystycznie zlewał. Jackamni byłby dla niej idealny.
Ewa, 30 powojników?!! Ja mam 3!!! ale odkąd mi ładnie rosną to coraz częściej myślę o nowych, dobrze się komponują z różami
A Mary Rose uwielbiam. Mam dwie przez przypadek, kupione jako zupełnie inne róże, ale bardzo się cieszę z tej pomyłki.
Ido, oglądałam u Ciebie Anioła, jest przepiękny.
Majeczko, oglądałam wątek Alionuszki, ma piękny ogród i cudne powojniki, muszę sobie trochę nazw pospisywać.
Aga, też będę czekać na efekt, będzie super podejrzewam
Małgosiu, Jackmani mam i bardzo ładnie mi rośnie. Jeśli Twój okazał się Janem Pawłem to z Gizeliną będzie się kolorystycznie zlewał. Jackamni byłby dla niej idealny.
Ewa, 30 powojników?!! Ja mam 3!!! ale odkąd mi ładnie rosną to coraz częściej myślę o nowych, dobrze się komponują z różami
A Mary Rose uwielbiam. Mam dwie przez przypadek, kupione jako zupełnie inne róże, ale bardzo się cieszę z tej pomyłki.
Ido, oglądałam u Ciebie Anioła, jest przepiękny.
Majeczko, oglądałam wątek Alionuszki, ma piękny ogród i cudne powojniki, muszę sobie trochę nazw pospisywać.
Aga, też będę czekać na efekt, będzie super podejrzewam
- ewamaj66

Tych moich powojników jeszcze nie widać
Z wyjątkiem kilku to całkiem młode rośliny. Mam nadzieję dokupić jeszcze kilka, bo zostało trochę ogrodzenia 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witaj Anetko w nowym roku
obfitości w ogrodzie i pomyślności w życiu.
Też wydaje mi się że wcale nie muszą się zgrać kwitnieniem powojniki i róże, jak rosną obok siebie to zawsze będzie coś kwitło.
Też wydaje mi się że wcale nie muszą się zgrać kwitnieniem powojniki i róże, jak rosną obok siebie to zawsze będzie coś kwitło.
A ja sobie znowu od początku 1 str.napasłam oczy takimi okazami.Anetko wspaniale się tu spaceruje.
Pozdrawiam.(przez Ciebie kupiłam 2 szt Pirouette).
Pozdrawiam.(przez Ciebie kupiłam 2 szt Pirouette).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Majka-poprawiam się- dzięki Anetce a dzięki Tobie 2 Pastelle
i chodzę za Agnes ale na razie drogie są bo euro drogie Trochę poczekam może się kurs uspokoi to wtedy szalone zakupy zapewnione.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka